Kısa bir rehber yazısı olacak, ben uşenirim diyen varsa ozet geceyim: Kasamda bulunan Ryzen 5 2600X işlemci stok fanını cıkartıp Cooler Master Hyper 212 Spectrum aldım ve buyuk bir derece duşuşu yaşadım.
Kasam Cooler Master'ın MB510L modeli. On bolmede 3 adet 120mm Gamepower'ın fanları bulunuyor. İşlemci olarak da Ryzen 5 2600X var, lakin uzun suredir yaşamış olduğum "sıcaklık" sorununu bir turlu cozemedim. Keza macun değiştirsem de işe yaramadı. Ornek olarak NFS Heat oyununda Medium ayarlarda "90" dereceleri bile gordu işlemci. Bir başka ornek de Valorant oyununda lobide "80" dereceleri gorebiliyordum. Forumda actığım konudan sonra onerilen fanı almaya karar verdim ve İtopya uzerinden 330 TL'ye satın aldım. Montajını bizzat kendim yaptım ve hemen bir koşu NFS Heat oyununu actım. High ayarlarda "63" dereceyi gorebildim en fazla. Valorant'ta da lobide en fazla 60'lara geldi. Kesinlikle tavsiye ederim.
+ Yonleri:
Fiyat/performans acısından cok iyi bir urun.
Kendinden RGB'li olup surekli renk değiştirmesi guzel, yani orneğin surekli kırmızı yanan led yeşile, maviye donuşuyor bu da rainbow efektini guzel bir hale getiriyor.
Cift fan takabiliyorsunuz bu da guzel bir ozellik. Ek bir fan daha alıp diğer bolmeye takıp daha iyi bir soğutma elde edebilirsiniz.
- Yonleri:
LED'lerinin gozukmesi hic hoş değil. Yani tane tane LED'in gozukmesi goze kotu bir goruntu veriyor.
RGB kendiliğinden olması, ayarlanamaz oluşu kotu bir durum oluyor.
Ozellikleri :
- 1 adet macun
- 120 mm fan
- 600-2000 RPM donme aralığı
- 4 pin girişi
- 59 CFM
- 8/30 Desibel aralığı
- Intel LGA 2066/2011-v3 / 2011 / 1200 / 1151 / 1150 / 1155 / 1156 / 1366 /775
AMD AM4/AM3+ / AM3 / AM2+ /AM2 / FM2+ / FM2 / FM1
Valorant lobi ekranı stok AMD fanı ile:
Valorant lobi ekranı Hyper 212 Spectrum ile:
Kasa ici fan gorunuşu