Bahsettiğim konu linkleri de bunlar;
Everest KB-188 klavye incelemesi Hepinize yeni bir inceleme konusundan merhaba. Bugun Migros'tan merak edip 70 liraya aldığım Everest KB-188 (veya Migros'taki adı Getorix GK-45X) klavyenin incelemesini yazacağım. Bu klavye fason bir urun olduğu icin farklı markalarda ama aynı tasarımlarda piyasaya surulmektedir. Bu ustte...
Fason klavye almayın, aldırmayın Bugun icerisinde incelemesini de yaptığım fason klavyeyi aynı gun iade etmeye karar verdim. Elime boya bırakması, el uyuşması ve baş donmesi nedeniyle klavyenin omur testini de yapmayacağım. Klavyeyi aldığım yere iade ediyorum. Kimse boyle ucuz klavyeler almasın, aldırmasın. Sağlığa zararlı...
İlk izlenim
Klavyemiz diğer basit klavyeler gibi kutusundan naylon bir ambalaja sarılı halde geliyor. Klavyemizin altında kalan bir adet Guvenli Kullanım Kılavuzu geliyor. Klavyenin kutu tasarımı ve kutu iceriği gormuş olduğunuz gibi oldukca basit.
İlk kullanımda gorduklerim
Klavyede yazı yazarken ben oldukca keyif aldım. Bu klavye membran olmasına rağmen onceki incelemiş olduğum membran klavyeye nazaran (Everest KB-188) daha tactile ve daha kararlı tuş vuruşlarına sahip. Bu klavyede arkadan aydınlatma bulunmuyor. Ancak 10 Parmak yazan biriyseniz arkadan aydınlatmaya da coğu zaman ihtiyac gormezsiniz zaten.
Soracak olursanız Logitech K120'nin Key Rollover değerini bulamadım. Ancak klavyede aynı anda 5 adet tuşa basabildim.
Logitech, bu klavyenin su dokulmelerine karşı dayanıklı olduğunu belirtmiş ancak bu klavyenin tabii ki de IP Sertifikası bulunmuyor. onun yerine klavyenin altında suyun kolaylıkla dışarı tahliye edilmesini sağlayan yatay delikler bulunmaktadır. Logitech bu klavyedeki sıvı dokulmelerine dayanıklılığı maksimum 60ml ile yapmış.
Klavye Windows XP'den Windows 10'a kadar butun surumleri, MacOS, Linux ve ChromeOS'u desteklemektedir ve sorunsuz calışacaktır. Cihaz aynı zamanda Tak-Calıştır ozelliğine sahiptir. Surucu kurulumu yapmanız gerekmiyor.
Klavye oldukca ince olmasına rağmen beklemediğim derecede dayanıklı bir plastikten uretilmiş. Onceki incelemiş olduğum klavyenin videosunu cektiğim zaman baskı ile yaşanan esnemeyi bu klavyede yaşamadım. Logitech, bu klavyenin 5-10 milyon tuş basım omru ve sessiz yazım sunduğunu belirtmiş. Ancak klavyenin yazım esnasında pek sessiz calıştığını soyleyemem. Soylenenin aksine oldukca tok ve bir Cherry MX Blue kadar olmasa da sesli olduğunu soyleyebilirim. Klavyede hızlı yazı yazan biriyseniz yazma esnasında yanınızdaki kişi klavyenin sesinden rahatsız olabilir. Ben 10FastFingers'ta klavyeyi test ederken yanımda oturan teyzem klavyenin sesinden rahatsız olmuştu. Tabii kendisi normalde notebook klavyesi kullandığı icin de rahatsız olmuş olabilir fakat aynı zamanda bu kişinin kendi tercih meselesi de olabilir. Bir kişi rahatsızlık duyarken, diğeri klavyenin oldukca sessiz olduğunun kanısına varabilir. Bu yuzden size kesin olarak "Bu klavye sessizdir." demek istemiyorum.
Bu videodan klavyenin esneme testini, kayma testini ve klavyenin 10FastFingers testini izleyebilirsiniz.
Klavyenin lazer baskı gibi bir iddiasını bulamadım. Yalnız Logitech'in iddiasına gore tuşlar kolay kolay silinmeyecektir. Ben zamanında 2015 yılında uretilen K120 surumlerinden de kullanmıştım ve şimdiye kadar tuşlarının silinmesi ile ilgili bir sorun yaşamamıştım. Tuşların silinip silinmeyeceğini de ilerleyen zamanlarda sizlerle aktaracağım.
Ayrıca urunun 3 yıl Logitech garantisi bulunmakta. 3 yıl icerisinde herhangi bir sıkıntı yaşanırsa size yardımcı olacaklardır.
Sonuc
90-120TL civarlarında satılan klavyelerden bir tanesiydi ve kalitesinden oldukca memnun kaldım diyebilirim. Bu klavyenin zamanında 2015 yılında uretilen surumunden de edindim ve klavye bu zamana kadar gerek klavyenin yazım hissiyatı, gerek tuşlara basmak icin uygulanan kuvvetin azalması, gerek yazımdaki hissin membran bir klavyeye gore tactile olması gibi oldukca gelişmiş ve kalitesi artmış. Yazım hissiyatı en başta olmak uzere Logitech K120, basit kullanım icin alınabilecek klavyelerin bicilmiş kaftanıdır. Bu fiyat bantlarında Everest ve onun gibi fason mal ureten markalardan edinmek yerine Logitech K120'yi size tavsiye ederim. Ayrıca alternatif olarak Trust GXT 830 oneririm. İkisi de birbirinden kaliteli ve kullanıcıyı memnun bırakan urunler. Satın almak isterseniz iki urunun linkini aşağıya bırakıyorum.

Logitech K120 920-002505 Q Kablolu Klavye Fiyatları, Ozellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakce Logitech K120 920-002505 Q Kablolu Klavye arıyorsan site site dolaşma! Akakce'de piyasadaki tum fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.

Trust 22507 GTX 830-RW Avonn RGB Kablolu Oyuncu Klavyesi Fiyatları, Ozellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakce Trust 22507 GTX 830-RW Avonn RGB Kablolu Oyuncu Klavyesi arıyorsan site site dolaşma! Akakce'de piyasadaki tum fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
Umarım yapmış olduğum incelemede size yardımcı olabilmişimdir. Okumaya vakit ayırdığınız icin teşekkur ederim.