arkadaşlar bir arkadışımn gorumcesinine cocuğu tıbben olmaz denilmiş

sultan şeyhmus turbesine gitmişler dua etmişler orada 3 tane kuru incir almışlar eve donmuşler

incirleri suya ıslamışlar 3 hafta yani her birini haftada 1 kullanmışlar abdest alıp namaz kılıp şeyhmusa hazretlerine dua edip ilşkiye girmşler ve o ay hamile kalmış tabiki herşey allahtan bende cok istiyorum gitmeyi inş nasip olur gitmek bu konuda bilgisi olan varmı

internetten bukonuyla ilgili yazı okudum

alıntıdır

sabah haber

Kızların ismi Sultan erkeklerin Şeyhmus

Mardin'de cocuksuz kadınlar Sultan Şeyhmus Turbesi'ne koşuyor. Bu nedenle yoredeki kızların coğunun adı Sultan, erkeklerinki ise Şeyhmus olmuş.

Mardin'deki onemli turbelerden birisi Sultan Şeyhmus Turbesi. Ramazan ayına girilmesi ile birlikte Mardin-Diyarbakır Karayolu'nun 25'inci kilometresinde yer alan Mardin Mazıdağı ilcesine bağlı Sultan koyunde bulunan turbe ziyaretcilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Yurdun dort bir yanından buraya gelenl vatandaşlar dualar okuyor ve dilekte bulunuyor. On ikinci asırda yaşadığına inanılan Sultan Şeyhmus'un gercek ismi Musa Bin Mahin ez -Zuhi. Doğum ve olum tarihleri tam olarak bilinmiyor. Mardin'de vefat eden Sultan Şeyhmus, Şeyh Musa kabristanlığına defnedilmiş. Abdulkadir Geylani'nin talebelerinden Sultan Şeyhmus'un yetişip buyuk bir veli olacağının hocası tarafından onceden mujdelediği anlatılır.

'COCUK SAHİBİ YAPIYOR' İDDİASI
Cocuğu olmayan kadınlar buraya geldiklerinde cocuk sahibi olacaklarına inanıyor. Bu nedenle yorede cok sayıda kızın adı Sultan, erkeğin adı ise Şeyhmus. Mardinli Şeyhmus Gazan da bunlardan birisi. Her yıl Sultan Şeyhmus Turbesi'ni ziyaret ediyor. Bir sure once vefat eden annesi Yıldız Gazan'ın, gencliğinde cocuk sahibi olmak icin bu turbeye gelip dua ettiğini belirten Şeyhmus Gazan şunları soyluyor: "Annem uc yıl art arda turbeyi ziyaret etmiş. Duasının kabul olması sonucu once ablam dunyaya geldi ve adını Sultan koydular. İki yıl aradan sonra da ben dunyaya geldim. Benim adımı da Şeyhmus koydular. Annem ve babam vefatlarından once benim sık sık turbeyi ziyaret etmemi ve 2 yılda bir adak kesmemi vasiyet ettiler. Bu vasiyeti yerine getirmek icin ziyarette bulunuyorum. Annem ile babama tıbben cocuklarının olamayacağı teşhisi konulmuştu. Sadece benim olayım değil. Bugun Mardin genelinde bir cok erkeğe bu zatın ismi verilmiştir."
Ekrem ARSLAN-MARDİN/MERKEZ
gitmek isteyen olur belki arkadaşlar paylaşmak istedim gidipte fayda goren olursa mutlaka yazsın lutfen