KUTU İCERİĞİ
Kutuyu actığımızda karşımıza 2 tane sağ ve sol tıka, 2 tane sağ ve sol yan kısımlara olmak uzere 4 adet kaydırmaz grip tape cıkıyor.
Ayrıca yanında Razer'in bir adet havalı bir Sticker'i bulunuyor.
Ve tabii ki kutunun icinde mouse de var
TEKNİK OZELLİKLER
Evet, şimdi geldik işin en onemli kısmına. Farenin icinde PixArt PAW3359 8500 DPI optik sensor bulunuyor. Bu sensor, 300 IPS ve 35G'ye kadar hızlanmaya sahip. Ayrıca mouse, 70 milyon basış omurlu Razer Optik Mouse Switch'lerine sahip.
BOYUTLAR
Mouse, yaklaşık olarak 114,2 mm boya, 65,4 mm ene, 38,5 mm yuksekliğe sahip. Ayrıca kablo haric 62 gr ağırlığa sahip. Boy kısmında kafanızın karışmaması icin size bir ornek vereyim. 9 yaşındaki kardeşimin eline tam oluyor. Eli yaklaşık 11 cm falan. Fakat mouse'un baya kucuk ve hafif olduğunu soylemek gerek. Yani eliniz buyukse ve palm grip şeklinde tutuyorsanız, tavsiye etmem. Zaten urunun adı ustunde "mini" yazıyor. Fakat ben bu kadar kucuk olacağını sanmıyordum.
MALZEME KALİTESİ VE TASARIM
Urun, malzeme kalitesi olarak oldukca kaliteli. Ve cok iyi hissettiriyor. Fakat şunu soylemeliyim ki mouse hafifliği yuzunden biraz ici boş gibi hissettiriyor olmadı değil. Ustundeki malzeme plastik gibi fakat değil. Adını tam olarak hatırlamıyorum fakat, iyi olduğunu soylemek mumkun. Tasarım konusunda ise, klasik Razer tasarımının kucultulmuş hali diyebiliriz. Oldukca ergonomik bir yapıya sahip. 6 adet tuş barındırıyor. 2 adet klasik sağ ve sol tıklama tuşu, 2 adet sol yanda ileri geri tuşları, 1 adet scroll tuşu ve 1 adet kademeli dpi tuşu bulunuyor.
AYDINLATMA
Farenin aydınlatma kısmında sade olduğunu soylemek gerek. Fakat arkadaki Razer logosu, gercekten hoş durmuyor değil. RGB bir aydınlatma mevcut. Ayrıca urunun, Razer Synapse 3.0 yazılımı ile Razer Chroma kısmından renkleri, aydınlatma efektleri ayarlanabiliyor.
KABLO KALİTESİ
Urun, Razer Speedflex isimli orgulu yapıda bir kabloya sahip. Bu kablo, 1.8 metre uzunluğunda. Şahsen ben kabloyu cok beğenmedim. Cunku kablo mouse'a oranla biraz buyuk gibi kalıyor. Ve ayrıca eşofman ipini andırıyor.
Kablonun ucu ise metal. İc kısımları fotoğrafta gorunduğu gibi yeşil. Kablonun plastik olan kısmında ise hoş bir Razer yazısı bulunuyor. Ve urun ilk geldiğinde kablonun ucunda 1 adet kapama şeysi bulunuyor.
ARTILAR
-Zengin kutu iceriği,
-Razer Synapse 3.0 uygulama desteği,
-Orgulu Razer Speedflex kablo,
-Uygun fiyat,
-RGB aydınlatma,
-Ergonomik sağ el tasarımı,
-Kucuk eli olan kişiler icin optimize edilmiş olması.
EKSİLER
-Buyuk kablo.
GRIP TAPE'Lİ HALİ
KAPANIŞ
Umarım faydalı olabilmişimdir. Bu makale icin baya bir vakit harcadım. Elimden gelen şeyleri sizlere sundum. 5-6 ay sonra uzun kullanım deneyimini de yayınlamayı duşunuyorum. Bu mouse'u bize oneren @hadwiger hocama teşekkurlerimi sunuyorum. Umarım istediğiniz gibi olabilmiştir. Eksilerimi ve artılarımı bu makalenin altına yazarsanız sevinirim. Esen kalın...