Uzunca suredir uygun fiyatlı oyuncu kulaklığı arayışı icerisindeydim. Bugune kadar genel olarak hep kulak ici kulaklıklar kullandım. Bir değişiklik yapıp kulak ustu kulaklık almak istedim ve bunu sosyalde cok sayıda belkide konu acarak, konu altlarında tartışarak aradım durdum. 150-160 TL arasında duşuk bir butcem vardı. Biliyorum bu butcelerde cok ozellikli kaliteli bir kulaklık beklememek lazım. Ben de bu konuda tecrubem olmadığından sosyalde sordum ve her soruşumda belirli bir grup (en az 5-6 kişi) uye surekli olarak bu kulaklığı onerip durdular. Hep sordum siz kullandınız mı? Memnun musunuz? diye. Ya ustu kapalı "evet" dendi, ya da "kullanan cok memnun" dendi gecildi. Urun hakkında Turkiye sınırları icerisinde doğru duzgun bir inceleme videosu, yazısı vs bulamadım. Yabancı kaynaklardan araştırdım. Ve en sonunda o bir grup dediğim kişilerin yoğun Sharkoon Rush ER3 onermeleri sonucunda kulaklığı almış bulunmaktayım. Kulaklık geldi ve kutusu, iceriği bir cok yerde bulabileceğiniz şekilde birebir aynısı. Urun orijinal. Heyecanla kulaklığı taktım ve testlere başladım. Tum sesler son seviyede olmasına rağmen resmen duymak icin cile cekiyordum. Ek ses yukseltici programlarla acmaya calıştım onlarda hicbir işe yaramadı. Hep oynadığım oyun olan "Valorant"a girdim. Adam dibime gelip cay kahve icse duymayacak haldeydim.
Onceki kulaklığım JBL T110 Kulak ici kulaklıktı. Alalı bir seneyi gecti ve hala taş gibi. İki kulaklık arasındaki ses performansını şoyle ozetlemek gerekirse, Sharkoon Rush ER3 Ses Değeri "2" olsun. JBL T110 ses değeri "6" olur. 3 katı ses farkı var. Bu cok bariz bir şekilde ortada.
Bass ve tiz işlerine hic girmiyorum bile. JBL tek seferde eler bu kulaklığı. Kulak ici olmasına rağmen doygun bass ve tizleri cok temiz şekilde hissedebiliyorsunuz.
Malzeme kalitesi fena değil. Cok hor kullanan biri değilseniz sizi cok rahat 2 sene goturur. Pedler zamanla aşınma yapabilir fiyatı gereği cok bir şey beklememek lazım.
Bu kulaklığı almayı duşunen varsa bu yazımı mutlaka gosterin ki, insan once gercekle yuzleşsin sonrasında pişmanlık duymasın. Ben gercekle yuzleşmek istedim fakat bir inceleme vs. bulamadım. Başta belirttiğim gibi ne zaman bu sosyalde kulaklık sorsam surekli olarak bu kulaklık cok onerildi. O kişilere de soyluyorum. Bir şeyi onermek icin onermeyin, kulaktan duyma bilgilerle onerme yapmayın. Gercekten o urunu kullandıysanız deneyimlediyseniz onerin. Bir de biri size "Nasıl bu kulaklık, kullandınız mı?" diye sorunca "Evet, cok iyi." deyip ustu kapalı şekilde gecmeyin. Ne bu tavrınız? Ya kullandıysanız cıkarsanız artıları bunlar eksileri bunlar diye patır patır yazarsınız, ya da yok kardeşim kullanmadım deyip gecerseniz. Kimsenin parası cop değil. Herkes bazı insanlar gibi 500-1000 TL 'lik kulaklıklar almak zorunda değil. Cok uzattım cok kafa şişirdim belki farkındayım ama icimdekileri soylemek istedim. Belki almayı duşunen kişiler varsa bir nebzede olsa yardımcı olurum diye.
Şu bilgilendirmeyi yapmak isterim
JBL T110 Fiyatı: 90 TL (Puanım : 10/7)
Sharkoon Rush ER3 Fiyatı: 145 TL (Puanım : 10/2)