Oncelikle. Hayır Rampage'den para yemedim. Yasal uyarıyı gectikten sonra başlayabiliriz.
Oncelikle. Ben bu cihazı almadan once bir soğutucu daha kullanıyordum. Duz bir soğutucuydu. Oldukca buyuk tek bir fana sahipti. Dışını oldukca iyi ısıtmasına rağmen oyunda elde ettiğim değerler 88 derece kadardı. Tam olarak modelini hatırlamıyorum maalesef. Ama şimdi bu Rampage soğutucusunda elde ettiğim değerler 83-85 derece kadardı. Ne kadar herkeste aynı değeri garanti edemesem bile yakın bir değer elde edebilirsiniz sanırım. Bu arada hic soğutucu yokken elde ettiğim değerler 90 kadardı. (unutmadan ben bunları termal macun ile kullanıyorum onun da etkisi olabilir)
Soğutucunun ozelliklerine gelelim. 6 adet fanı bulunuyor. 12 tane LED ayarı ve 3 tane de fan ayarı var. 11-12-13 olarak ayırmışlar bu seviyeleri. Tahmin edebileceğiniz uzere 11 en duşuğu, 13 en yukseği. 13 de iken 2900 RPM, 12 de iken 2500 RPM, 11 de iken 1900RPM. Ben coğunlukla 13 de kullanıyorum şahsen. RGB ışıkları da hoş duruyor. "ışıqhlı mışıqhlı" işte. Bu LED ayarları, RPM vs yi de uzerindeki şu kısımdan kontrol ediyorsunuz:
Gorduğunuz gibi uzerindeki plastik biraz hava alıyor. Ama bu bir tık benim yuzumden de olabilir. Neyse. + ve - butonları ile RPM'i, guneş gorselinin olduğu yerden RGB'leri, onun altındaki m yazan butona da basılı tutunca da fan seviyesini ve RPM'i gorebiliyorsunuz. Hoş. Ve ayrıca soğutucu bilgisayarı bir tık daha yukarı kaldırdığı icin soğutması daha kolay oluyor. Laptopu tutması icin de onunde acılıp kapanabilen 2 adet cıkıntısı var. Arkasında ise soğutucuyu yukarı kaldırabilmek icin kullandığınız 2 tane kısım var. Tam ne desem bilemedim onlara.
Kısacası soğutucu hoş. Soğutma işini duzgun yapıyor ve yanlardaki RGB'ler renk katıyor ve benim işimi goruyor. Alternatifleri var. 200-250TL bandında alınabilir sanırım. Son olarak da Acer Nitro laptopumda nasıl gorunduğunu atacağım. Ve bitireceğim. İyi geceler. (resimlerin kalitesi icin kusura bakmayın)
Herkese yeniden iyi geceler