Drop Plus:
Rampage RM-K60 DROP PLUS Siyah All In One USB Typ-C ve 3.5mm Cıkışlı 7.1 Surround Gaming Oyuncu Mikrofonlu Kulaklık - Rampage
EKSA E900 Pro:

EKSA® E900 Pro 7.1 Virtual Surround Sound Gaming Headset 7.1 Virtual Surround Sound | Noise Cancelling Microphone | Best-rated Gaming Headset | Amazon's choice | Best PS4 headset picked by BestReviews® - Best Headset Budget Under $50 at 2021

Ekleme: İlk başta ilgilenmediğim icin eklememiştim ancak azıcık Rampage'den alıntıladığım teknik ozelliklerini de ekleyeyim dedim:
Sanal 7.1 USB+3.5mm jak bağlantı Surucu genişliği 50mm Hoparlor empedansı 32 (?) Frekans aralığı 20Hz ile 20 KHz arası İkisi de 1.8 m olan kablolar Kırmızı LED Oynar mikrofon.
Kutu iceriği Oncelikle kutu, sağlam kalın baloncuk poşetlerle geliyor. Yani fırlatsalar bile zarar almaz gibi, kargolama ozenliydi. Kutu iceriğinde ise kulaklığın kendisi, mobil cihazlarda kullanabilelim diye 1 adet 3.5mm jak girişi, ses kartını kullanıp daha iyi performans alabilelim diye bir adet Tip C kablo, kulaklığı one cıkaran ozelliklerinden olan sungerli mikrofon ve son olarak kullanma kılavuzu ve "FAQ" yani Sıkca Sorulan Sorular kitapcığı yer alıyor. SSS'nin yer almasına şaşırdım, sanırım daha onceden kulaklığı calıştıramayanlar olmuş ki bir de uzerine "Do not return this product, EKSA can help!" yazmışlar. İcerisinde Windows'ta mikrofonu aktif etme gibi ayarlar yer alıyor.
Etrafına şu sarılan bir malzemenin kırılma ihtimali yok diyebiliriz
Kulaklığı ilk araştırırken hem 3.5mm jaka, hem de USB bağlantıya sahip olduğunu duyunca şaşırmıştım. Tercih etmemdeki en buyuk sebeplerden biri de bu oldu zaten. Uzerinde kilitlenebilir 3.5mm jak girişi, mikrofon girişi, Tip C girişi yer almakta. Ses tekeri de var, bence iyi bir ozellik. Mikrofonu susturmak icin de bir adet tuş koymuşlar. Tuşun mantığı yanlış olmuş
3.5mm yeşil jak girişini kulaklığa taktıktan sonra sağa doğru dondurerek kilitleyebiliyorsunuz, bu sayede ani asılmalarda falan kablonun cıkması onlenmiş oluyor.
Malzeme kalitesi Malzeme kalitesini gayet başarılı buldum, yan taraflarda metal olduğunu tahmin ettiğim ızgaralar kullanılmış. Ayrıca benim icin -yuksek ihtimalle sizin icin de- en onemli kısım olan kulaklığın deri pedleri cok rahat. Mediamarkt'ta bir suru kulaklık denemiştim ancak bunu taktığım anda rahatlığı hissettim. "Memory foam" denilen bir malzemeden yapılan deri pedler bana gayet kaliteli geldi. Deri pedlerin genelde yaz aylarında terlettiğini soyleyenler var, yazın test edemediğim icin bir şey soyleyemeyeceğim.
Mikrofona da burada değinmiş olayım, mikrofon gercekten cok başarılı. Gram dip ses yok, kulaklığın en başarılı ozelliği olduğunu soyleyebilirim. Hele ki HS35'in -44 dB dip sese sahip mikrofonundan sonra bunun mukemmel olduğunu soyleyebilirim. Bir eksisini soyleyebilirim, fazla hassas olduğu icin membran klavyemin sesini dahi alıyor. Tabii, benim icin eksi sizin icin artı olabilir.
Aksesuarlar Onceden de bahsettiğim gibi, 1 adet 3.5mm jak girişi, bir adet Tip C kablo, sungerli mikrofon (?) ve deri taşıma cantası cıkıyor. Kablolarda cırt cırt var, rahatca dolayabiliyorsunuz. Kablolar orgulu değil, eksi olarak sayabiliriz ancak ben zaten malımın kıymetini bilen biri olarak sandalye altlarında dolandırmayacağım icin benim icin cok da onemli değil.
Mikrofona sungerli deyip duruyorum ancak pop filtre gibi bir adı var sanırım, emin olmadığım icin sungerli mikrofon olarak tanıtmaya devam edeceğim.
Ses kalitesi Ses kalitesinden cok anlamam, yine de kendi goruşlerimi belirtecek olursam bassları başarılı buldum. Cok tiz, ince seslerde hafif bi' cızırtı var gibi. 2 haftadır kullanıyorum, hÂlen cızırtı olup olmadığı hakkında kararsızım. Dolayısıyla hic bahsetmemeyi de duşundum ancak yine de aklınızda bulunsun. Oyun performansını gayet beğendim, sanal da olsa 7.1'i ve yazılımını başarılı buldum.
230 TL'ye alabileceğim en iyi kulaklığı aldığımı duşunuyorum. Beni gayet memnun etti, aşağıdaki linkten E900 Pro'yu her şey dahil 230-240 TL civarına alma rehberini bulabilirsiniz:
E900 Pro (Drop Plus) her şey dahil 230 TL! Oncelikle aşağıdaki linkten 5. urunu satın alacağız...
Ne yalan soyleyeyim, onu biraz acemice hazırlamışım. Dolayısıyla bir gun daha kaliteli bir şekilde Fury X ve Drop Plus'ın fason hallerini AliExpress'ten ucuza alabilmek icin rehber hazırlayacağım.
Sona yaklaştık, bir noktaya daha değinmek istiyorum. Şu incelemede frekansların cok kotu olduğu soylenmiş ancak ben oyle duşunmuyorum. Zaten E900 Pro'nun eski ve yeni surumu varmış, yeni surumde ses kartları guncellenmiş. Benim aldığım yeni surum, Drop Plus'ta ise eski surumun kullanıldığını tahmin ediyorum. Yeni surum ile eski surumu ayırt etmek icin şuna bakabilirsiniz:
Yazılım Cok değinmeyeceğim, 7.1 ozelliğini buradan acabiliyorsunuz. Ekolayzırı var, kullanabilirsiniz ancak ben anlamıyorum ve default halde duruyor. Cevre efektleri bolumunden hoparlorden gelen sese eko falan verdirebiliyorsunuz. Bence 7.1 dışındaki ve equalizer ayarı dışındaki ozellikler gereksiz olmuş ama yine de kısaca değineyim. Mikrofonun sesini arttırıp azaltabiliyorsunuz, mikrofonun sesinin fazla geldiğini soyledikleri icin ben azalttım. Ve az once karşılaştığım bir ozelliği buldum, mikrofonda gurultu engelleme varmış ancak şimdi fark ettim

Ekleme: Gurultu engelleme ozelliği tam bir copmuş, hicbir işe yaramıyor aksine ses kalitesini de bozuyor. Kesinlikle kullanmayın.
Tum rehberi okumak istemeyenler icin aşağıya + ve -'lerini ve HS35 ile yaptığım karşılaştırmasını bırakıyorum. Sorularınız varsa sorabilirsiniz.
Olumlu ozellikleri:
Kargolama başarılıydı. Deri pedler rahat. Mikrofon kaliteli. Ses kalitesi tatmin edici. Multi-platform desteği icin iki ayrı kablo cıkması. Mikrofon kapatma tuşu bulunması. Ses tekerinin bulunması. 230-250 TL civarı en iyi kulaklığın acık ara bu olması. Zaten Turkiye'de 420 TL'ye satılıyordu
Pedler boşta iken birbirine baskı uyguluyor, iki haftanın ardından alt tarafta birbirine değen kısımlar "gocukluk" var gibi. Yazılımı berbat olmuş. 7.1, ekolayzır ve mikrofon ses kontrolu dışında kullanılabilecek bir ozelliği olduğunu duşunmuyorum. Sesi kontrol etmekte kullanabileceğiniz butun sesleri fulleyince boşta dip ses cıkıyor. Zaten sesi cok fazla, tum sesleri fullediğinizde kulağınız kaldırmaz ancak birkac kere denediğimde dip ses olduğunu fark ettim. Bunu onlemek icin Windows'ta sesi 100 tutun, kulaklığın uzerindeki tekeri azaltıp-arttırmada kullanın. Dediğim dip ses sadece ses yuksek-cok yuksekken cıkıyor. Normal kullanımda -hatta birazcık yuksekte- dip sesin olmadığını gonul rahatlığıyla soyleyebilirim.. Piyasada Drop Plus ile ilgili cok fazla sorun yaşayan var, ben henuz yaşamadım ancak her urunde sorun yaşanılabileceğini de belirtmek isterim. Hem de, Drop Plus buyuk ihtimalle eski ses kartını kullanıyor ondan dolayı da sorun yaşayanlar olabilir. Rehberimde attığım linkte yeni urun gonderiliyor. HS35 ile karşılaştırma:
Kutu iceriği daha zengin. Mikrofon kalitesi daha iyi. Ses kalitesi ve seviyesi daha iyi. İyi kotu bir yazılımı var
Verebileceğim en buyuk ve ikinci artısı garanti desteği. Turkiye'dekini asla kastetmiyorum, ilk geldiğinde mikrofonun zerre calışmadığını 2. gonderişimde ancak anlayabildiler. Mikrofonu değiştirmişler, şimdi de acayip bir dip ses var. Artık muhatap olup zaman kaybetmek istemediğim icin Corsair Global'e yazdım, YouTube'dan attığım ses kaydında sorunu anladılar ve yeni mikrofon gondermek istediler. Ben de, kulaklığın mikrofon girişinde sorun olabileceğini duşunduğumu soyleyip urunu onlara gondermeyi teklif ettim. Kabul ettiler, cuma gunu alıcı odemeli olarak DHL kargo ile Hollanda'ya kargolama yapacağım. Benzer bir sorun yaşarsanız aklınızda bulunsun, AB'de bulunmayan ulkeler ve İngiltere icin shipping label ve invoice hazırlayıp gonderiyorlar.
Biraz uzun oldu galiba, ilk incelemem olduğu icin hatalarım varsa affola. Kendimi geliştirebilmem acısından "... yapsan daha iyi olurdu." şeklinde bir geribildirim bırakırsanız sevinirim. Sorularınız varsa sorabilirsiniz.
Not: Resim kalitelerinden oturu uzgunum, Doogee S60 ile ancak bu kadar.
Not 2: Şimdi isim saymayayım ancak, bu kulaklığı bana oneren herkese teşekkurlerimi iletiyorum.
Ekleme: Bahsetmemişim, kulaklığı 3.5mm jak girişi ile kullanacaksanız ve kullandığınız cihazda combo jack mevcutsa mikrofon ve kulaklığı ayrı ayrı kullanabilmeniz icin kulaklık-mikrofon ayırıcı da cıkıyor.
Dosya Ekleri