Sizde benim gibi mayhoş tatlı ve mis kokulu tatlara sevdalıysanız mutlaka tarifimi denemelisiniz arkadaşlar.Kendine has jole kıvamı ayva recelinde,frambuaz recelinde,ergen recelinde olduğu gibi , pasta suslemesinde de cokkkk elverişli olduğunu ispatlıyor.Murdum eriklerinin tam zamanı, denemek isteyenler peşimden gelsin lutfen.

Eriklerimizi guzelce yıkayıp bir suzgece alıyoruz.

*1 kilo murdum eriği
*1 kilo şeker
*1 yemek kaşığı limon suyu
*Yarım cay kaşığı tarcın

Fazla suyu suzulen eriklerimizin cekirdeklerini cıkartıp ortadan ikiye boluyoruz.Tencerimize eriklerimizi guzelce yaydıktan sonra şekerimizi uzerine dokup hem o guzel suyunun ortaya cıkması icin hemde eriklerimizin iyice yumuşaması icin 1 gece bekletiyoruz.Ertesi gun tenceremizi kısık ateşli ocağımıza koyup kaynatmaya başlıyoruz,uzerinde oluşan kopukleri itinayla alıyoruz ki marmelatımız cam gibi ve uzun sure dayanıklı olsun.7-8 dk kaynattığımız eriklerimizi blendırla parcalayıp 4-5 dk daha kaynatıyoruz.Bu esnada limon suyumuzuda sıkıyoruz.Ocağın ateşini kapattıktan sonra tarcınımızı ekleyip karıştırıyoruz.Birazcık soğuttuğumuz marmeladımızı kuru kavonazlarımıza doldurup ağzını sıkıca kapatıyoruz.Afiyet olsun

Puf noktası:
Recelin oldup olmadığını anlamak icin,bir cam tabağa 1 kaşık konur, buzdolabına alınır, az beklenir, recel kıvamı olmuşsa tamamdır.
Bir de recel veya marmellat cok kaynatılırsa, rengi doner ve cok koyulaşır.