Oncelikle İyi yonlerinden bahsedeyim.
1. İyi yon: Kasanın fanları aydınlatması oldukca iyi tatmin ediyor.
2. İyi yon: Kasanın hava surkilasyonunu tam tersine cevirdim tum fanları orjinaline gore bu da alttan ve yanlar havayı alıyorum ustten havayı atıyorum. Xigmatek Aqu. kasamda yaptığımı bunuda yaptım fakat xigmatek kasasına gore daha iyi hava surkilasyonu mevcut. karşılaştırmamın sebebi iki kasanında Lian-li tasarımı olduğu icin.
3. İyi yon: Arka kablolama oldukca iyi yapabiliyorsunuz karmaşa oldukca az kablolamayı seven biri icin guzel ayrıntı.
1. hatası: ust kısma 3 fan montajı yapmışlar fakat tam olarak oturmuyor 3. fanın 2 vidası eğimli montajı yapılmış.
Sonuc: Ust kısma 360'lık MSI Coreliquid 360R modelini takmaya denedim fakat uyumlu olmadı farklı bir 360'lık sıvı soğutma montajı mumkun olur mu bilemem.
2. hatası: Alt kısımdaki fanlardan 2'si 3 vida ile montajı yapılmış.
Sonuc: bu ileri donuk 2 fanında balans sorunu ortaya cıkarabilir. Kesinlikle balans gibi sorun cıkaracağını soylemiyorum testleri olmadan bunun sonucuna varamam. fakat cıkaracağını duşunuyorum. Balans ise fanın pallerinin aynı eksende donmemesidir buda turbin oluşturur bunuda fazla ses ile anlarsınız.
3. hatası: Anakart PCI-e kablolarını gecirebilmeniz icin fanları sokmek zorundasınız. sok tak işlem sonucu birkac vida yalama oldu.
Sonuc: Uretici bu durumu bilmesine rağmen fazladan fan vidası koyabilirdi ya da yan fanları montajını kullanıcıya bırakabilir fakat alalım diye urunu montajlamışlar. Goze guzel gelmesini istenmiş galiba.
4. hatası: Ekran kartım ASUS TUF GAMING RTX 3080 (29.99 x 12.69 x 5.16 Centimeter) ASUS sitesi bu bilgiyi yazdım. Gametech sitesi uzerinde ise ekran kartı desteklenen uzunluk birimi ise bu; Maksimum Ekran Kartı Uzunluğu: 300 (mm), Maksimum CPU Soğutucu Yuksekliği: 135 (mm). Bu bilgileri karşılaştırdığım uzunluk 29.99 tam sınırda genişlik olarak 135mm denilmiş ekran kartı ise 126.9 mm montajını yapıyorsunuz fakat cam kapanmıyor. Daha iyi anlaşılması icin ust kısma kardeşimin ekran kartını taktım, MSI Ventus 3X RTX 3070. Onun da uzun bilgisi (305 x 121 x 52 mm) yani 121mm sınır diyebilirim bu kasa icin. Genişlik olarak kabloları biraz sıkışıyor camı takarken fakat RTX 3080'e zorlayıp takmaya calışırken cam ekran kartını eğiyor ve daha cok zorladığınızda ekran kartını yamultur, belki de kırarsınız. Bilginize.
Sonuc: Gametech'in kendi vermiş olduğu bilgilerin doğru olmadığını gosteriyor.
5. hatası: Power Supply yani guc kaynağını destekleyen hicbir şey yok. Bu da Power Supply'in urettiği tum vibrasyonlar vidalar uzerinde olacaktır. Bu da ileri donuk bir sorunlar cıkarabilir mi bilemiyorum fakat vibrasyonun olduğu yerde sorun cıkmamasını duşunmek biraz tuhaf geliyor.
6. hatası: İnternet sitelerinde toz filtresi olduğundan bahsedilmiş fakat hicbir toz filtresi yok.
Bu dediklerime yanlış duşunenler icin resimleri yukluyorum.
Dosya Ekleri