Şu anda ALC 887, 889, 892 ve 1150 ses yongalarını deneyimleme fırsatım bulundu bunun haricinde ASUS Xonar D1 ses kartı da kullandım yani en iyisinden en kotusune kullanmış bulunmaktayım. ALC 887 haric diğer tum ses yongasında şu anda kullanmakta olduğum Sennheiser HD8 DJ kulaklığı kullandım. Aralarındaki farkı anlayabiliyorum cunku ALC 887'den ALC 889 olan anakarta geciş yaparken eski kulaklığım Xiaomi Mi Hybrid Pro HD ile karşılaştırıp sonrasında Sennheiser HD 8 DJ'e geciş yaptım. ALC 887 de dahil olmak uzere hepsini Deezer/TIDAL veyahut 1000 ile 3000 bitrate arası FLAC uzantılı muzik dosyalarında denediğimi belirtmek isterim.
ALC 887: Ses cıkış gucu ve kalitesi konusunda en duşuğu. 97 dB ses hassasiyeti mevcut ortalama denilebilir fakat ses cıkış gucu duşuk olunca ortalama kaliteyi de alamıyorsunuz. 16/32 ohm kulaklık bile kullansanız Windows ses seviyesini en az %50 yapmanız gerekir. Eski duşuk ve orta sınıf anakartların coğunda bulunur artık yerini ALC 892 aldı.
Kullanılan Anakart: MSI A88X-G41 PC Mate v2.

ALC 889: ALC 887'den buna gecince inanılmaz fark yaşadım. Artık sesi 100'e cekmek zorunda kalmıyordum %10-20 arası gayet yeterli geliyordu. Ses kalitesi konusunda da muazzam bir fark yaşadım ne de olsa 108 dB ses hassasiyeti var. Ritim vuruşlarındaki sertlikten yuksek detay sayesinde tum sesleri duyma konusunda ust seviyeye cıkardı. Coğu ses yongasından iyi olduğunu soyleyebilirim. Bu yonga bazı ses kartlarıyla yarışır duzeyde guclu ve kaliteli ses cıkışı sunuyor. Keşke Tomahawk, TUF gibi serilerde bu ses yongasını veya ALC 899 ses yongasını gorebilsek.
Kullanılan Anakart: Gigabyte GA-990XA-UD3 revision 3.0.

ALC 1150: 115 dB ses hassasiyeti olduğu soylense de beni en cok hayal kırıklığına uğratan ses yongası olmuştur. Ses cıkış gucu olarak bir nebze tatmin etse de ALC 889'a yetişemiyor bile. Ses hassasiyeti konusunda ise ses cıkış gucu yeterli gelmediği icin ses kalitesi olarak sonuk kaldığını soylemem gerek detaylar tabii ki var fakat duşuk ses olduğu icin hic de tatmin etmiyor. Butune bakıldığında hic de guzel bir ses yongası olmadığını ve yabancı forumlarda incelerseniz coğu kişinin beğenmediğini gorursunuz.
Kullanılan Anakart: MSI 970 Gaming.

ALC 892: Bu ses kartı beni birazcık şaşırttı ALC 887 gibi fason bir şey bekliyordum fakat biraz daha iyi geldi. Ses cıkış gucu olarak yine duşuk kalsa da 95 ohm kulaklığı surebiliyor diyebilirim belki anakartın kapasitorleri bu etkiyi yarattı pek emin değilim. Kulaklığa gore duşuk ses hassasiyeti olduğu icin son ses actığımda basslarda cızırtı ve seste ufak bozulmalar yaşanıyor.
Kullanılan Anakart: ASRock AB350 PRO4

Tabi ki bunların dışında harici ses kartını da yorumlayayım. 2 Vrms guc cıkışı ile her kulaklığı kolaylıkla surebilir. Hi-Fi Grade olmasa da son kullanıcı icin oldukca fazla ses kalitesi sunduğunu belirtmek isterim. Dahili ses yongalarda bu ses kartına en yakın kaliteyi ALC 889 verdiğini soylemem gerek. Ses cıkış gucu olarak hemen hemen aynı kalıyor ses kalitesinde de hemen gerisinde. Şu anda ALC 1220 haric piyasada cokca ismi gecen ve anakartlarda yaygın olarak kullanılan ses yongalarını deneyimledim ve bunu inceleme olarak size sunuyorum umarım faydalı bulursunuz.