Eski telefonumun eskimesiyle birlikte bir suredir 3500 - 4000 TL aralığında bir android telefon arayışındaydım, bu butce aralığında Xiaomi Mi Note 10 Lite, Samsung M51, Realme 7 Pro arasında secim yapacaktım ve secimim bu sefer Oppo'dan yana oldu. Samsung M51'i daha once Samsung telefon kullandığım icin (her alanda farklı markalar denemeyi seviyorum) eledim. Note 10 Lite'ı ise daha premium bir hissiyatı olduğu icin beğeniyordum ancak edge ekranın nazları doğrultusunda eledim.
Oncelikle kısaca neden Realme 7 pro tercih ettiğimi, telefondan kişisel beklentilerimi yazacağım ki benzer senaryodaki kişiler neden bu secimi yaptığımı anlasın. Benim icin kamera performansı, tasarım, ekran kalitesi, malzeme kalitesi, gundelik işlerimi kasma, donma, takılma olmadan halledebilmek icin yeterli donanım ve bana arabamda, cebimde powerbank taşıtmayacak derecede yeterli bir bataryaya sahip olması onemli kriterlerdi.
Realme 7 Pro'yu belirlediğim butcede tum isteklerimi ortalama ustu karşıladığı icin tercih ettim. Telefonu kullandığım sure zarfında karşılaştığım artı ve eksi yonleri paylaşacağım.
Surprizbozan: Kutu İceriği:
Beğendiğim Yonleri (+)
65W hızlı şarj sayesinde telefon 0'dan 100'e 35 dakika gibi bir surede cıkıyor. Tabii ki gundelik kullanımda 0'a kadar kullanmadığım icin bu sure benim icin 25 dakika seviyelerinde. Arka ve on kamera performansı tatmin edici seviyede. Ornek birkac tane resmi yazı sonunda paylaşacağım. SUPER AMOLED ekranı gayet kaliteli, canlı. Video izlerken farkını hissettiriyor. Realme UI arayuzu son derece basit, anlaşılabilir ve akıcı. Samsung'dan gecmeme rağmen alışma sureci cok uzun surmedi. Herhangi bir donma, takılma, kasmaya rastlamadım. Telefon şarj olurken de, normal kullanımda da ısınmıyor. Yuz tanıma iyi calışıyor, parmak okuyucu hızlı. Stereo hoparlor kalitesine muhteşem diyemem ama kotu de değil. Ortalama ustu. Ses seviyesi yeterli.
Beğenmediğim Yonleri: (-)
Kulaklıkta son ses muzik dinlerken arka kapak hafif titriyor ama buyuk bir sorun değil. Zaten son ses muzik dinlemem, dinlenmesini de onermem. Bu sorunu internette okumuştum ve test etmek icin denedim, rahatsız edici seviyede değil. Malzeme kalitesi Xiaomi Mi Note 10 Lite kadar premium değil. Govde malzemesi ve arka kapak plastik (cam ve metal gorunumlu). Toza, suya karşı bir dayanıklılığı yok. Telefonun ekranı biraz fazla gereksiz toz tutuyor. NFC yok. (Bazıları icin olumsuz olabilir)
Kişisel Bir Olumsuzluk:
Siyah renkle satılmıyor telefon. Siyah kırmızı cizgimdir
NOT: Telefonda hic oyun oynamadığım icin oyun performansı hakkında bir şey diyemeyeceğim.
Genel Değerlendirme: Konunun başında saydığım beklentileri karşıladığı icin memnunum. Rakipleri Note 10 Lite ve M51 de gayet guzel cihazlar ve tercih edilebilirler.
Okuduğunuz icin teşekkurler, kendinize iyi bakın
Surprizbozan: Resimler Normal:
İc mekan:
Geniş acı:
Makro: