Oncelikle kutu iceriği ile başlamak istiyorum. Apple'ın her zamanki gibi sade bir kutusu ile cıkıyor karşımıza.
Kutuyu actığımız an, "Designed by Apple in California" yazısını goruyoruz. Bu yazıyı hangi Apple urununu alırsanız alın. Gormek mumkun.
Bu "Designed by Apple in California" kartından kulaklık hakkında bilgiler, nasıl bağlayacağımız vs. bulunuyor.
Ve sonunda kulaklığa kavuştuk. Dış tasarımı gayet sade.
"Designed by Apple in California" yazısını kaldırınca karşıma kulaklık cıkıyor. Kulaklığın altındaki tabakayı cıkarınca ise, Apple USB-C kablo ve silikon kulaklık ucları cıkıyor.
Boyutları farklı tabii ki.
Bağlanma kısmı en kolay kısım diyebiliriz. Direkt kapağı acıyoruz ve direkt tanıyor. İlk başta bu AirPods Pro sizin değil diyor. İlk bir an ne oluyor? Dedim ama normalmiş.
Kutusunun arkasına belli bir saniye boyunca basınca hemen bağlanıyor.
Kulaklığın en sevdiğim kısımlarından biri, kolayca bu 3 moda geciş yapabilmemiz.
Ne yalan soyleyeyim. Şeffaf mod ile kapalı arasında pek bir fark sezemedim. Ya da benim kulağım pek iyi değildir ama cok aman aman bir fark yok acıkcası.
Gurultu engellemeye gecersek, gercekten cok başarılı. Ne sizin dunya ile iletişiminizi tamamen kesiyor. Ne de, sesleri alıyorsunuz. Tam ortası yani. Cok engellemesi gunluk hayatta pek avantajlı olmazdı acıkcası. Ben gurultu engelleme modunu cok beğendim.
Kulağa gayet guzel oturuyor. Bunun testini yapmak isterseniz, Kulaklık ucu testinden yapabilirsiniz. Uc secmekte yardımcı olur.
Benim en beğendiğim ozelliklerden biri, Siri'ye mesajımı okutabiliyorum. Bu gundelik hayatta da, cok işimize yarayan bir ozellik.
Bundan once normal AirPods kullanan biri olarak soyleyeyim. Ses kalitesi olarak cok az bir fark var Sadece AirPods Pro biraz daha net ve daha keyifli bir muzik deneyimi yaşatıyor.
Mikrofon deneyimim. Dışarı cıkıp test ettiğimde, biraz cızırtılı bir ses aldım. Yani hat ile mi alakalı? Bunun mikrofonu ile mi alakalı? Orayı tam bilemiyorum ama dışarıda iken cızırtılı. İceride ya da sessiz bir yerdeyken boyle bir sorun yok. Hatta aksine sessiz bir yerde iken, cok kaliteli.
Mesela gunde yuzlerce telefon goruşmesi yapacak biri icin, cok buyuk kolaylık. Aramaları kulaklıktan acabiliyoruz. Bu aman aman bir ozellik değil ama, gercekten hayatı kolaylaştıran bir ozellik. Aramaları cevaplamak icin, kulaklığın ufak cubuk gibi yerine bir kere tıklayınca kabul edebiliyorsunuz aramayı. Konuşurken yanlışlıkla bir kez daha tıkladım. O zaman arama bitti. Deneyerek oğrenmiş oldum.
Ama şunun altını ısrarla cizeyim. Kalabalık, gurultulu bir yerde AirPods Pro'nun mikrofonu ile konuşmak, karşı taraf icin bir eziyet. Cok cızırtılı bir ses gidiyor karşı tarafa.
Canlı dinleme ozelliği: Bu ozelliği illa ki, bir yerde gormuş ya da duymuşsunuzdur. Halk arasında, "Casus" dinlemesi olarak da geciyor.
Bu ozellik hakkında pek bir şey demek mumkun değil. Telefonu nereye koyarsak, başka bir odadan kulaklık ile ne konuşulduğunu duyabiliyoruz. Cok uzaklaşınca kesiliyor tabii ki.
Bana gore bu ozelliği kullanmak pek etik değil. Kullanana kalmış.
Oyun testi: Birkac oyunda kulaklık takıp test ettim. Genelde Bluetooth kulaklıklarda gecikme olur. Bu kulaklık ile gecikme cok hafif hissediliyor.
Beğenmediğim noktalar: Uclar. Stok gelen ucuyla denediğimde, belli sure sonra sanki cıkacakmış gibi geliyor. Kulaklığı otomatik olarak itme refleksi oluşuyor. Yanında gelen kucuk olan uc ile denediğimde bu sorunu yaşamadım kesinlikle.
Aldığım fiyatı soylemeyeceğim ama gene olarak bakarsak, bu fiyatı hak ediyor mu? Bana gore pek etmiyor. Bu fiyata cok daha alternatif var.
Mikrofon daha iyi olabilirdi. Mikrofonu beğenmediğim. Kalabalık yerde cok cızırtılı bir ses veriyor.
Beğendiğim kısımları: Tasarımı ve ağırlığı. Gayet hafif ve şık bir tasarımı var. Ekstra olarak icinde "uc" cıkması gercekten hoş bir detay. Mesela stok gelen uc, bende hep duşecek hissi verdi. Ama farklı uc takınca bu kesinlikle olmadı.
Oyunlarda ya da muziklerde gecikme soz konusu değil.
Casus ozelliği cok stabil ve kaliteli calışıyor.
Şarj suresi. Sabah 9.30'dan 14.50'ye kadar, 100 iken. 35-45civarlarına duştu. Bir kulaklık icin tatmin edici bence.
AirPods 1. nesil ile karşılaştırmam.
Daha fazla şarj suresi.
Daha kaliteli bir muzik deneyimi.
Cok daha az gecikme.
Gurultu engelleme ozelliği.
Mini bir inceleme oldu. Umarım alacak kişilerin aklındaki soru işaretlerini giderir. Başka incelemede goruşmek uzere.