Kasayı tercih sebebim şık ve optik surucu slotu olan bir kasa arayışında olmam. Gunumuzde optik suruculer yavaş yavaş hayatımızdan cıkmaya başlasa da benim gibi "eski arşivciler" icin optik surucu hala onemli. Bircok CD, DVD icinde bulunan medya dosyaları, dizi arşivleri... Belki donup yuzune bile bakmayacağım bazılarının ama yine de optik surucusuz olmaz.
Bu FSP o FSP arkadaşlar. PSU urunlerinden tanıdığımız. Once ben de şuphelendim cunku FSP kasa gormuş değildim bu urunu alana kadar. Şık kasa sahiden. On kısımda ikişer tane USB 2 ve 3 bağlantı noktası ve kulaklık-mikrofon girişlerini goruyoruz. Power ışığı yeşil, HDD ışığı ise morumsu guzel bir renk. İkişer adet optik surucu, HDD ve SSD slotu mevcut.
Yan kapaktaki şeffaf kısım plastik.
Ust panelde gorulduğu gibi guzel, mıknatısla tutturulan bir mesh panel mevcut. Bu kısma 2 tane 120mm/140mm ya da 1 tane 280mm radyatoru takılabilir.
Kasa oldukca geniş. 373mm'ye kadar GPU desteği var. Ondeki iki fanın biri oldukca altta kalmasına rağmen sirkulasyonu guzel. Ondeki fanlardan ustte olanın vidalarını gevşetip bir miktar daha yukarı cekmek mumkun. Beni rahatsız etmediği icin olduğu gibi bıraktım. Egzoz fanı 12cm ama 14cm icin de vida girişleri mevcut. Değiştirme olanağı sağlanmış yani. 179mm'ye kadar CPU soğutucu monte edilebilir. PSU kısmından da kablolamayı kolaylaştırmak icin acıklıklar mevcut.
Montaj yapınca şoyle bir şey oluyor. Almayı duşunen arkadaşlar bir uyarı, optik surucu takacaksanız optik surucunun cok uzun olmamasına dikkat edin. Yoksa anakart guc kablosuna değme ihtimali var. Optik surucuyu biraz dışarda bırakmak durumunda kalabilirsiniz
Fanların ışığı cok kuvvetli arkadaşlar. "Işıqlı mışıqlı" seven arkadaşlara duyurulur
Kasa kesinlikle tavsiyemdir.