Selam. Bugun de yaklaşık 3 gun once elime gecen MSI Force GC 20 gamepadini inceleyeceğim.

GC30 ile GC20 arasında ne fark var?
Malzeme kalitesi bakımından hicbir fark bulunmuyor. Aralarındaki tek fark GC30'un kablosuz olması. Bundan dolayı da daha pahalı. Kablolu mu kablosuz mu istediğinize gore bir tane alabilirsiniz.

GC20 de ne gibi ozellikler var?
GC20 bir gamepad. 2 tane Joystick'i, 1 tane D-pad'i, Xbox dizilimine sahip olduğu icin X y b a tuşları, lt, RT, lb ve rb butonları var. Ortasında da Xbox Game Bar'ı acan bir tuş var. Ayrıca 2 adet biri oyunlarda oyunun kendi menusunu acan, diğeri de geri ozelliğini sağlayan tuş. Ve ayrıca artık neredeyse her kontrolcude bulunan titreşim bulunuyor.

Kargo sureci nasıl gecti?
Kargo surecinde hicbir sıkıntı yaşanmadı. Pazar gunu akşam verip carşamba oğleden sonra elime gecti. Ben indirimdeyken ve stokları varken İtopya'dan aldım. Memnunum. Paketlemesi vs zaten bir sıkıntı yok.

Paket iceriğinde ne var?
Paketin icinde 1 adet USB to Type-C, Type-C to Type-C, garanti belgeleri vs ve kontrolcunun kendisi geliyor. Cok bir iceriğimiz yok kısaca. Ha gerek var mı? Hayır yok.

Bir uyum sorunu yaşadın mı?
Kontrolcu Xbox dizilimine sahip olması ve Windows'un onu Xbox kontrolcusu dolayısıyla uyumlu algılamasını sağlıyor. Kablosunu taktım anında calıştı kısaca. Hicbir oyunda algılamamazlık etmedi.

Surprizbozan: Denenen Oyunlar hades, Doom Eternal, Batman Arkham asylum, Deep rock galactic, celeste, Dead cells, a hat in time, owlboy, enter the gungeon ve Paladins. Hicbirinde sıkıntı yaşanmadı

Peki sen bu kontrolcuyu neden aldın?
Ben bu kontrolcuyu artık klavyemde 100 tuşun arasında değil de daha sade bir şekilde oynamak icin aldım. Ayrıca normalde Monster alacaktım fakat onda sorunlar olduğunu oğrenince kalitesinden emin olduğum MSI kontrolcuye yoneldim. Hem fiyatı da oldukca cazipti. Ayrıca dizaynı da cok hoşuma gitti. İlk başta kullanırken hem tek gozumun kapalı olmasından dolayı, hem de en son 7 yaşından beri elime kontrolcu almadığımdan bir afalladım. Ama sonra yavaş yavaş alıştım. Ha FPS oynamaya henuz alışamadım ama eminim ona da alışacağım.
Evet bu kadardı sanırım. Daha fazla belirteceğim bir şey yok. Herhangi bir sorunuz olursa buyurun sorun. Etiketlemekten de cekinmeyin. Son olarak kontrolcunun bir gorselini ve aldığım linki atacağım (fiyatı bir 50-60 TL artmış şu an 344 lira. Ben 280 kusur bir şeye almıştım.) Link: MSI GG Force GC20 PC Android Uyumlu Gamepad | ITOPYA
Gorsel:

(Resmin kalitesi icin kusura bakmayın )

(Kontrolcuyu @yener999 hocam vesilesiyle almaya karar verdim. Sağ olsun cok yardımı dokundu kendisinin.)