Birkac gun once kulaklık onerisi istemek icin bir konu acmıştım. Ama maalesef pek bir sonuc alamadım. Daha once başka memnun kaldığım kulaklıklar oldu ama pek uzun dayanmadı. Ben de KZ'i denemeye karar verdim ve aşağıdaki linkten EDX modelini sipariş verdim:
KZ EDX

Kulaklık ve Kutu İceriği:

Kutulama:

Kutu İceriği:

Kulaklığın kablosu ayrı bir şekilde. Cıkarıp değiştirebiliyorsunuz. Aşağıda farklı tip kabloların linki var. Daha iyi ses performansı icin bunları da alabilirsiniz.
Kablo Yukseltme

Kablosu oldukca sade. Bir adet duğme, bir kablo ayrımı ve jak girişinden ibaret.

Kulaklığın kendisi alışageldiğimiz kulaklık formundan biraz daha farklı. Kulak kepcesinin ic kısmını tamamen kapatacak bir şekli var.

Kablosu kulak kepcesinin ustunden gecirilerek takılıyor. Resimdeki gibi:

Ses Performansı:

Ses performansına gelecek olursak frekans aralığından da anlaşılabileceği gibi bass ağırlıklı bir kulaklık. Biraz bassı yukseltilmiş bir muzik actığım zaman beni rahatsız edecek seviyede bir bass duydum. Abartı geldi bana biraz. Tizler biraz arka planda kalmış. Zaten ozellikle bass sevenlere onerilen bir model. Dengeli bir ses isteyen kişiler icin uygun secenek değil. Ses temizliği fena değil. Daha yumuşak olabilirdi.

Bass

Basslar gercekten dikkat cekici. Elektronik ve Rap muzik dinleyenler icin tavsiye edebileceğim bir model.

Mid

Biraz bassların altında geride kalsa da ritmi kacırmanıza sebep olacak derecede kotu değil. Hala dinlemesi keyifli.

Tiz

Tiz seslerde yuksek performans arayan biri icin kesinlikle doğru model değil. Keman sesi, kadın sesi gibi etmenler resmen bassların altında eziliyor. Arkadaki gitar sesi bile şarkıcının sesini bastırabiliyor kimi muzikte. Şunda mesela oldukca belirgin bu durum:

Surprizbozan: Teenage Blue

Frekans Aralığı: 10Hz-20000Hz Hassasiyet: 112dB Empedans: 23Ω Surucu: 10mm dinamik Bağlantı: 3.5mm jak Kablo: 1.2m, Mikrofon kontrollu, Cıkarılabilir-değiştirilebilir Malzeme kalitesi konusuna değecek olursam 7/10 bir malzeme kullanmışlar. Kablosu gayet sağlam ama kulaklığın dışındaki plastiği beğenmedim. Belki de benim beklentim biraz yuksekti ama kırılacak bir malzeme değil.

Kısacası almak isteyenlere tavsiye ederim. Ancak bass sevmeyenlerin alması biraz israf olur. Muhtemelen 1-2 ay kullanıp farklı bir kulaklığa gececekler.