Merhabalar. Kulaklığı taze taze inceleyeyim istedim. İnceleme yazmamdaki temel sebep hic bir Turkce kaynak olmaması ve fikir edinmekte zorlanmam. Kulaklığı İtopya uzerinden 1789 TL gibi yuksek bir fiyata aldım ve UPS ile tahmini teslim tarihinde elime ulaştı.
Kutu iceriği: Cihazın kutu iceriği tam bir hayal kırıklığı. İcerisinde basit bir kitapcık, kulaklığın kendisi, kablosuz alıcısı ve bir ucu USB diğer ucu mikro USB olan şarj kablosu cıkıyor. Bu seviyedeki bir kulaklıktan ve markadan taşıma cantası, yedek kulak pedleri hatta ve hatta sticker gibi icerikler beklerdim.
Malzeme: Urunun malzemesi beklediğim seviyede. Cok kaliteli. Elinize aldığınızda kendini her turlu hissettiriyor. Premium bir his ve duruş sergiliyor.
Konfor: Kulaklık kafayı tam manasıyla rahat bir bicimde sarıyor. Ayarlama sistemi yeterli duzeyde. Kulak pedlerinin kenarları suni deri ve kulağa temas eden orta kısımları kumaştan imal edilmiş. Dışarı ile sesi tamamen keserken terletmeyecekmiş gibi bir his veriyor. Henuz kullanımımın 15. dakikasında oldukca rahat geldiğini soyleyebilirim. İleride duruma gore guncellerim.
Ses: Fiyatını hakeden seviyede bir ses verdiğini soyleyebilirim rahatlıkla. Tiz ve bassları detaylıca hissettiriyor. Kablosuz olduğu icin kendi ses işlemcisine sahip ve ekstra bir ses kartı talebi yok cihazın. O yuzden beni fazlasıyla tatmin etti ilk dakikalarda. Oyun testlerini yaptıkca burayı guncellerim.
Mikrofon: Sennheiser hemen tum kulaklıklarında kullandığı kaliteli bir mikrofona yer vermiş bu cihazda. İlk testlerimde dip ses gibi bir sorun gormedim. Gayet temiz bir ses veriyor. Talep halinde ses kaydı iletebilirim ama mikrofon kalitesinin oldukca ust duzey olduğunu, olur da almayı duşunen olursa aklında herhangi bir soru işaretine gerek kalmamaması gerektiğini belirtmem mumkun.
Yazılım: Sennheiser yeni "Oyuncu" serisi urunleri icin Epos Gaming Suite adında bir uygulama cıkardı. Haliyle kurdum ve denedim. Yazılım oldukca guzel gorunuyor. Hazır bir kac ses ayarı, EQ ses ayarı yapabilirken, mikrofon ile alakalı da bazı ayarlamalara yer vermiş. Daha gelişmiş bir detaylı birşey olabilirdi belki ama bu acıdan cok karmaşık yazılımlara ihtiyac duyan biri olmadığımdan benim acımdan sorun oluşturmadı.
Genel Yorum: Kulaklığı almadan once bayağı araştırma yaptım. Ust seviye butceyle kaliteli bir kulaklık arıyordum ki kablosuz onceliğimle bir kac kulaklık arasında kalmıştım. Diğer secenekler piyasada bolca kullanılan urunlerdi ve hakkında olumlu ve olumsuz cok yorum vardı. O yuzden epey kararsız kaldıktan sonra hem 100 saat gibi vaadedilen bir batarya suresi ile Sennheiser kalitesine olan itimatımdan dolayı riske girerek tercih ettim. Acıkcası bu butceye daha kaliteli kulaklıklar almak mumkun ama kablosuz olması benim onceliklerimden biriydi. Daha once uzun yıllar Logitech g930(hala severek kullanıyorum. Seste kopmalar yaşatmasa yeni kulaklığa ihtiyac duymazdım), piyasanın en abartılmış kulaklıklarından biri olan HyperX Cloud 2 ve Steelseries Arctis 1 gibi orta ve alt segment ama, kendini kanıtlamış markalara ait cihazları kullanmış biri olarak ciddi bir kalite farkı olan kulaklık edinmiş olduğumu goruyorum.
"Bu fiyata alınabilir mi?" diye soracak olursak kararım arada olacak cunku fiyat gercekten cok yuksek. Dediğim gibi hem kablosuz, hem kaliteli hem de uzun yıllar rahatlıkla kullanabileceğim bir kulaklık aradığım icin bu butcelere cıktım. Bu butcelere cıktıktan sonra, kablolu olmasına razı olarak daha kaliteli kulaklıklar da bulunabilir. Ama 100 saat gibi bir batarya suresi ve mevcut ses/mikrofon kalitesiyle aldığıma pişman değilim.
Cihazı henuz yeni aldığım icin resim eklemedim. Biraz hevesimi aldıktan sonra - tabi talep te olursa- urune ait gorselleri konuya ekleyebilirim.
EPOS Sennheiser GPS 370 Kablosuz Gaming Kulaklık İncelemesi
İncelemeler0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Alışveriş
- İncelemeler
- EPOS Sennheiser GPS 370 Kablosuz Gaming Kulaklık İncelemesi