Bilgisayarım 10 yılını 24 gun sonra dolduruyor

Başlarda masaustu alıcaktım 4k ya guzel bir ucak toplarız diye dusundum sonrasında dedim o paraya tasınabilir alayım(laptop) daha iyi olur dedim .
Laptop aldıgımda cift ekran yaparım buyuk ihtimal ve evde calışırken laptop un pilini sokerim direk prize baglarım normal elektrikli olarak kullanırım bunun bana bir kotu yanı olur mu bu sekilde eminim bircok kişi kullanıyordur yoksa bataryam cop olur diye duşunuyorum . Genelde evde dururum diye duşunuyorum ancak biryere gidince ucakla giderim diyorum kararsız kaldım . Laptop alırsam mac mi alsam freedos alıp kendim mi kursam yoksa masaustumu alsam . Lise 2.ci sınıf Bilişim Ogrencisiyim. Zaman gelicek kursa gidicem pc yide yanımda gotururum arada evde odayı degistiririm catıda calsıırım vs. tasınabilir olması daha mantıklı olabiliyor . boylelikle kafede okulda vs. yerlerde kanallarımı takip ederim masaustu olsa 24 saat acık kalıcak , tw den baglanıp kontrolleri yaparım diyorum . Cok kararsızım bana bilgisayar onerin abiler pcden anlayanlar ssdli olması tercihimdir .
Amacım : Arada oyun oynarım , yeni cıkan oyunlara hic hevesim yok ama deneriz yinede bf4 , gta 5 vs. gibi şeyler oynarım heralde birde CS:GO alıcam pc alınca duruma gore bakıcaz artık tavsiyelerinizi bekliyorum .
Kafamda olan Laptop modeli "MONSTER" daha mantıklı duşuyor "MSI" da olabilir .
İYİ forumlar