Merhaba. Oncelikle biraz sacma bir inceleme gibi gelebilir size, ama ben ve bir cok 18 yaş altı arkadaşımızın merak ettiği bir konu var: "18 yaş altı banka hesabı acabiliyor mu?". Evet arkadaşlar, acılabiliyor. Ebeveyniniz ile her hangi bir bankaya gittiğinizde sizin adınıza bir hesap acabilirsiniz. Ben bugun 3 bankanın cocuklara actığı hesapları inceleyeceğim: İş Bankası
Garanti Bankası
Ziraat Bankası
Oncelikle İş Bankası'ndan başlayalım. Ozellikleri aşağıdaki gibi:
- Hesabın adı "İlk İmza"
- Tanımlı hesaba havale yapılabiliyor ancak tanımsız hesaba havale ve hic bir şekilde EFT işlemi yapılamıyor.
- İnternet bankacılığı kullanılabiliyor.
- Kart ilk başta temassız ve cipsiz olarak geliyor. Ancak daha sonra muşteri temsilcisi aracılığıyla kartınızı temassız ve cipli olarak yenileyebiliyorsunuz.
- ATM'si en cok bulunan bankalardan biri.
- Hic bir şekilde yıllık ucret veya hesap işletim ucreti vs. yok.
- Alışverişlerden Maxipuan kazanılabiliyor.
- İnternetten alışveriş yapılabiliyor.
Şimdi gelelim Garanti Bankası'na:
- Kredi cekme, avans hesap ve kredi kartı başvurusu haric neredeyse her işlemi internet bankacılığı ile yapabiliyorsunuz. Bu konuda 18 yaş altına en cok hakkı tanıyan bankalardan biri.
- Yıllık ucret, aidat vs. yok.
- Kart temassız ve cipli olarak geliyor.
- Alışverişlerden Bonus kazanılabiliyor.
Son olarak Ziraat Bankası'na gelelim:
- İnternet bankacılığı 15 yaşından sonra kullanılabiliyor.
- İnternet bankacılığında bakiyeye bakma haric hicbir şey yapılamıyor.
- Muşteri hizmetleri ile goruşulebiliyor.
- Bankkart Mobil kullanılamıyor.
- Ziraat Onay kullanılamıyor. Her girişinizde SMS ile doğrulama yapmak zorunlu.
- Kart temassız ve cipli olarak geliyor.
- Aidat vs. yok.
- Havale/EFT yapılamıyor.
Benim şahsen en cok tavsiye ettiğim banka Garanti Bankası. Cunku 18 yaş altına en cok hak tanıyan bankalardan biri. En memnun kalmadığım banka ise Ziraat Bankası. Cunku internet bankacılığında neredeyse hicbir şeye izin vermiyor.
Her neyse, incelemem bu kadar. İlk incelemem olduğu icin hatalar yapmış olabilirim, kusura bakmayın. Sizin de eklemek istedikleriniz olursa veya yanlış bir şey yazdıysam mesajlarınızı bekliyorum. İyi forumlar!
Rehber 18 yaş altı hesap acan bankalar inceleme
İncelemeler0 Mesaj
●6 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Alışveriş
- İncelemeler
- Rehber 18 yaş altı hesap acan bankalar inceleme