Klavyeyi İncehesap'tan 8 Şubat gunu abime almıştık, bugun sabah yani 10 Şubat'ta elimize ulaştı ancak makro tuşları yuzunden tuş takımı aşırı sağdaydı ve ikimiz de alışamadık. Mesela ESC'ye basmak yerine G1 makro tuşuna basıyorduk, klavye genel olarak iyi ancak maalesef makro tuşu yuzunden iade mesajı gondermek zorunda kaldık. Her neyse, incelemeye gecelim

Tuş Kalitesi

Tuşların sallanması gibi bir durumla karşılaşmadım, aynı şekilde makro tuşları ve ozellikle fonksiyon tuşlarının kalitesini sevdim. Gayet kaliteli buldum tum tuşları.

Bileklik Desteği Rahatlığı

Ben bileğim yerine avuc icimi koydum ancak el boyutuma gore elim (13 yaşındayım, elim ne kadar buyuk olabilir ki? Ona gore hesap edin) WASD tuşlarına tam olarak ulaştı, ki bence "bileklik desteği" boyle kullanılmalı. Avuc ici desteği cidden işe yarıyor, boş beleş bir şey değil. Mıknatıs mantığıyla klavyenin alt bolumune takıldığını belirtmek isterim.

Mekanik Hissi

Hayatımda daha once mekanik hisli bir klavye kullanmadım ancak kahverengi mekanik hissi var sanırım klavyede, işin garip yanı kahverengi switch klavye de kullanmadım ancak aşırı sessiz ve yumuşak olduğunu duşunursek bu klavyenin tuşları da aynı şekilde. Yani kahverengi switch hissi olduğunu soyleyebilirim.

RGB

İster tek renk, ister nefes alma modu, ister Rainbow modu veya kişiselleştirilmiş renkler ile RGB konusunda kaliteli bir klavye. RGB ışığını arttırıp kısma veya hızlandırıp yavaşlatma olduğundan bahsetmeme gerek yok bence

Space Tuşundaki Cınlama Sesi

Beni en cok rahatsız eden ve klavye benim olsaydı iade ettirecek seviyede olan bir "sorun" diyelim, space tuşunun cınlaması sanki yıllardır kullanılmış mekanik klavyeden cıkan ses gibi. Kulağını dayamasan bile o sesi alıyorsun, space tuşunun yayını cıkarıp taktığım zaman ses azaldı ancak hala yuksek. Oyunlarda art arda space tuşuna basmam gereken yerlerde rahatsız oluyorum, baş parmağım zınklıyor gibi oluyor.

Klavye Kişiselleştirme Programı

Pek detaylı değil, ışığı kapatıp acma. Ve klavyeden yapabileceğimiz şekilde RGB modunu değiştirme, ayriyeten kişisel renk ayarlama ve makro ayarlama var. Dahası yok sanırım.

Kasa Kalitesi

Plastik ama kaliteli ve sert bir plastikten yapılmış olsa gerek, dayanıklı gibi duruyor ve kolayca pislenmez gibi.

Dış Gorunuş

Bu kişisel bir konu tabii ki ancak dış gorunuşunu sevdim, sade tipli klavyeleri daha fazla seviyorum. Bu zevkim kasa ve fare icin de gecerli.

Ozet

Fiyatını hak eden kaliteli bir klavye olduğunu duşunuyorum, tam abimle benlik bir klavye olsa da (ben de almayı duşunuyordum) makro tuşu yuzunden tuş takımı cok sağda ve ozellikle yazı yazarken cok fazla hata yapıyorum. Ustune ustluk dikkatim dağılıyor, belki bu sizin de başınıza gelebilir. Biz bunun yuzunden klavyenin iade mesajını gonderdik, ben de bu klavyeyi almayı duşunurken MSI Vigor GK20 aldım. Neyse, Redragon K512 Shiva RGB oyuncu klavyesinin incelemesinin sonuna gelmiş bulunmaktayım. Yakın zamanda MSI Vigor GK20'nin de incelemesi gelecek, sağlıcakla kalın

Surprizbozan: Etiket @Esperoja, bu incelemeyi gormek istersin diye seni etiketledim