Bugun giriş-orta seviye sistemlerin favori kasalarından biri olan Spec Delta modelini inceleyeceğim. 1 yıldır kullanıyorum kasayı, artısından cok eksiklerini soyleyeceğim ki alacaklara ve kullananlara rehber olsun.

Oncelikle tasarımla başlamak istiyorum; tasarım sade, ihtişamı olmayan ama bence yeterli bir guzelliği var. Bir albenisi var yani. Artılarına fazla değinmeyeceğim cunku bircok yerde incelemesi bulunuyor, bakabilirsiniz. Fanlar orta-iyi seviyede denilebilir. Bu noktada bir eleştirim olacak; o fanların Corsair tarafından ayrı set olarak satılmasını beklerdim, set yapmayı duşunurdum. Neyse fanlarla ilgili diğer yorumlarıma geciyorum; Corsair hava akışı iyi olsun diye tasarımdan vazgecmemek icin bir hileye başvurmuş, fanlar hızlı calışıyor, gercekten sesi duyabiliyorsunuz. Kulaklığı cıkartınca duymamanız imkansız. Bilgisayarım odanın bir koşesinde, diğer koşeden başka bir şey ile ilgileniyor olsam bile rahatsız edecek seviyede duyulabiliyor. Hatta şoyle soyleyeyim; MX Silent switchlerden daha sesli calışıyorlar.

Neyse sırada kasanın boyutlarına gecelim; baştan soyleyeyim elime cetvel alıp olcmedim, incelemenin sonunda fotoğraf bırakacağım. Kasa oldukca kompakt bir yapıya sahip, daha kucuğu artık Mini-ITX kasa olur. Bir ara PF240 almayı duşunuyordum, hala duşunuyorum ama şu an icin pek mumkun gorunmuyor, Corsair ust kısma 240mm kapalı devre sıvı soğutma sığdığını soyluyor, şahsen gozlemlerime gore soyluyorum; sığmaz, imkanı yok diye duşunuyorum, RAM ’ler yuksek profil. Bu sıkıntıyı 465X kasasında da gorebiliyoruz. Alırsam one tarafa takacağım galiba, sığarsa pull-push yaparız artık.
Hava akışı konusunda bir şey demeyeceğim cunku gayet yeterli seviyede. Ben bu konuda forumdan bir arkadaşın onerdiği şekilde fanların yerini değiştirdim. Uşenmeden anlatacağım cunku boyle daha iyi oluyor; ondeki 3 RGB fandan 1 tanesini arka tarafa taktım, arkadaki siyah fanı ust kısma taktım. Onde kalan 2 RGB fanı da on tarafa ortaladım. Hava akışı ve goruntu bakımında benim gozumde daha iyi oldu. Yarım saatlik FurMark sonucu Gaming X 1650S kartım ile maksimum 68-72 derece gordum. Bence gayet iyi değerler. Tabii hilenin payı bunda buyuk, ondeki acıklıklar bu hile de devrede olunca gayet yeterli oluyor.
Sıra gozumdeki en buyuk sıkıntıya geciyorum; kablolama kısmının darlığı, o kadar dar ki bugun temizliğini yaptım, kablolamayı duzgun yapacağım diye 1-2 saat uğraştım. Olabilecek en iyi seviyeye de getirdiğimi duşunuyorum, yine sonunda fotoğrafını bırakacağım.
Bir incelemenin daha sonuna geldik, artılarından cok eksilerini anlatmak istedim cunku bu kasayı almayı duşunen kişi veya elinde olan bilincli olsun, bunları goz onunde bulundursun.
Bu konuyu bekleyen @SepuLtura -ẞ- arkadaşımızı da etiketleyeyim.

Eksiklerim varsa, sorunuz olursa, eklemek istediğiniz bir şey varsa lutfen yazın. Okuduğunuz icin teşekkur ediyorum.

Surprizbozan