Oncelikle 12 gunde şehir postanesine gelen kulaklığımı 6 gun boyunca dağıtıma cıkarmayan PTT Kargo'ya selamlar iletmekteyim.
Oncelikle yeşil rengini aldığım kulaklığın amatorce cektiğim resimlerini paylaşmak istiyorum.
Surprizbozan: Resimler
kulaklık:
Bundan onceki kulaklığıma gore cok daha hafif bir kulaklık ve şu ana kadara deneyimlediğim coğu kulaklığa gore cok daha rahat bir kulaklık. Hafızalı sunger kafada rahatlık sağlarken kullanılan deri ise cok guzel bir yalıtım sağlamakta.
Kulaklık ne kadar hafif olsa da benim gorduğum uzere gayet kaliteli bir plastik malzemeden imal edilmiştir. Ayrıca uzun sureli kullanımda ağrı yapmadı bana ancak hafiften bir terleme yapmıyorda değil 2 3 saat sonunda.
Daha once deneyimlediğim 7.1 hissiyatı ile arasında buyuk bir fark olsa da yine de guzel bir deneyim sunmakta. Acıkcası 7.1 ile muzik zevkim duştu diyebilirim sesler normal hale gore cok daha boğuk gelmeye başladı ancak oyle hic kullanılmayacak gibi değil -4 uzaklıkta gelen 7.1 ayarını -6, -7 yaparsanız bu boğukluk gidiyor ve bana gore daha iyi bir ses deneyimi yaşatıyor.
Ekolayzer ayarlarına hic girmedim cunku bozmak istemiyorum şu anki guzel deneyimimi.
7.1 acmışken yanına xear Surround Max isimli bir ayar daha actım ancak tam olarak ne işe yaradığı hakkında bir fikrim bulunmamakta cok buyukte bir fark oluşturmadığından acık duruyor.
Kulaklık bassları aşırı derecede fazla veriyor ve ses tekerleğini tamamen actığımda ise odamın icinde en azından kucuk bir hoparlor gorevi gordu benim acımdan.
mikrofon:
Mikrofonuna gelirsek eğer bu kulaklığın cidden ovguyu hak eden ve şu butcede en iyi mikrofona sahip kulaklık diyebilirim. Ancak guzel şeyler olsa da kotu yanları da bulunmakta.
Oncelikle microphone Boost ozelliğinden bahsedeyim benim gorduğum ses kayıtlarımda bu ozellik azdan minicik bir hışırtı sesi vermekte ancak sesi cok daha şiddetli bir şekilde iletmekte. Gece sessiz bir şekilde konuşmanız gerekiyorsa cok yararlı bir ozellik haline geliyor ve kısık sesle konuşanız dahi gayet net bir şekilde iletebiliyor.
Gurultu engelleme kısmına gelirsek guzelim mikrofonu berbat eden bir ozellik bu ozellik acık iken cidden o ovduğumu mikrofonu eski mikrofonlara donduruyor bu ozelliği hicbir şekilde acmamanızı oneririm.
Mikrofonun ucunda bulunan pop filtre ise benim gibi mikrofona yakın olmayı sevenler icin patlamaları buyuk olcude engellemekte ki bu filtre olmasa bile oyle aman aman patlama sesi almamakta.
Ayrıca mikrofonun ve diğer 3.5mm jack girişlerinin altın kaplamalı olması da guzel bir detay olmuş.
Kafa bandında ise pedlerde kullanılan derinin birebir aynısı kullanılmış hafiızalı sunger yerine ise gayet yumuşak bir sunger koymuşlar. Kafa bandının ortasında esnek olan ince bir plastik koymuşlar cok cekiştirilmediği surece taş gibi durur acıkcası.
Type-C to Type-C kablo ile test edecektim ancak elimde bulunan kablonun iki girişi de plastik kısmından dolayı sığmadı o yuzden maalesef bunu gercekleştiremedim.
Kutusu beklediğimden cok daha kucuk geldi bir bucuk avuc kadar diyebilirim. Kutunun icerisinden taşıma cantasının icinde bulunan kulaklık, kullanım kılavuzu, QR kod bulunduran kucuk bir kart ve kabloların ve mikrofonun bulunduğu bir poşet karşılıyor.
Taşıma cantası pedlerinde ve kafa bandında kullanılan deri ile aynı malzemeden uretilmiş ve gayet kaliteli durmakta.
Yeşil rengi ile tek bir olumsuz yon soylemem gerekirse o da bulunan beyaz ışıkların plastikler ile dışarıya dağımalı olabilir acık bir renk olduğundan dolayı ışık geciriyor o kadar da olsun benim icin o kadar zararlı değil. Işıkları istediğim zaman kapayıp istediğim zaman acabilseydim o da guzel olurdu acıkcası.
Paket gayet korumalı bir şekilde havalı kutuda gelmekte ancak gumrukte bulunan arkadaşlarımız sert davrandığı icin acarken kutuda ezikler bulunmaktaydı ama cok da onemli değil.
Ses tamamen acık iken dip ses gelmekte ancak zaten bunu kullanırken ses tekerleği uzerinden ses kısıp arttırmanız daha iyi olacaktır Windows ve video sesi sonda iken.
Daha detaylı bir inceleme icin @ali Pınar hocamın E900 Pro (Drop Plus) İncelemesine goz atabilirsiniz.
Bu kulaklığı almamamı sağlayan @samotne Ciasteczka, @YiğitYVZ, @ali Pınar, @MisakiTaro hocalarıma da ayrıca teşekkur ediyorum.