Merhaba, bir kullanıcı olarak detaya girmeden kendimce cihazı inceledim alacak veya almayı duşunen arkadaşlar icin yardımım dokunduysa ne mutlu bana. Başlamadan once ozellikler ve kendi goruşlerimi belirteyim daha sonra bir kac oyun performansı ve fotoğrafları vereceğim.
Ozellikler;
-Intel® Core™ i5 4200H
-OnBoard Memory 4 GB Max 12GB RAM
-15.6" Auto HD (1366x768)
-NVIDIA® GeForce® GTX850M
-500GB HDD 5400 RPM
-Super-Multi DVD
-3 -in-1 card reader ( SD/ SDHC/ SDXC)
-Web Camera
-Integrated or 802.11ac
10/100/1000 Base T
-1 x COMBO audio jack
1 x VGA port/Mini D-sub 15-pin for external monitor
2 x USB 3.0 port(s)
1 x USB 2.0 port(s)
1 x RJ45 LAN Jack for LAN insert
1 x HDMI
-Built-in Speakers And Microphone
SonicMaster
-Output :19 V DC, 3.42 A, 120 W
Input :110 -240 V AC, 50/60 Hz universa
-38.0 x 25.1 x 2.92 ~3.17 cm (WxDxH)
-2.45 kg

Cihazı 2 ay kadar once bir siteden 4 GB RAM takılmış yani toplam 8 GB olarak aldım isterseniz 8 GB takıp toplam 12 GB olarak kullanabilirsiniz. Herkeste olan iki ufak" keşke olmasaymış" diyeceğiniz ama kullandıktan iki gun sonra unutup gideceğiniz iki yonu var.

Eksileri
-HDD az bir cızırtı cıkarıyor biraz kullandıktan sonra rahatsızlık vermiyor yavaş değil ama hızlı da değil SSD+HDD olarak kullanmak akıllıca bir davranış. Normal kullanımda hızlı mesela Chrome acılırken cok hızlı acılıyor vesaire ama bir dosya transferi gercekleşirken yavaşlamayı hissettiriyor.
-Ekranın sol alt koşesine yakın bir kısmında cercevesi hafif dışa doğru cıkık detaylı baktığım da fark ettim onemli bir şey değil. Ekranı acıp kapatırken sol tarafta sanki parmak ile hafif bastırır gibi bir iz cıkıyor hemen geciyor bir sıkıntı olacağını sanmıyorum sadece meraklısına.

Kutu İceriği Ve Resimler
*Resimlerin kalitesini duşurmek zorunda kaldım sosyale yuklemek icin ama yine idare ederler.
Boşta ısı değerleri.

Ses kalitesi videoda ne kadar belli olmasa da yinede paylaşayım ses gayet guzel.
Touchpad kullanımı yeterli diyebilirim bazen iki parmak kullanırken fare oraya buraya fırlayabiliyor internette gezerken vesaire gayet yeterli.
Şarj suresi parlaklık en duşukte internetten film izlerken 3 saat gidiyor.
Kamerası kaliteli değil sadece fena değil.
SD kart yuvasından kartı cıkartırken biraz cekmek gerekiyor ilk kullandığımda takıldığını falan sanmıştım.
Oyunlarda CPU 80 derece civarı dolaşıyor fakat CPU kullanımını 95 e kısıtlarsanız FPS kaybı olmadan 65-75 arası CPU sıcaklığı elde ediyorsunuz.
Acılış suresi 10 -15 saniyeye acılıyor UEFİ kurulum ile hazır hale gelmesi yaklaşık 30 saniye.

GTA V testi: X550JK GTA 5 Performans Testi - GTX850M | Technopat Sosyal
Watch Dogs, Battlefield 3 ve Far Cry 3 videoları cektim fakat yuklenecek gibi değil sonsuza kadar surecek gibi yuklersem yorum olarak videoları eklerim diğer oyunlar icin bu siteye bakın. NVIDIA GeForce GTX 850M - NotebookCheck.net Tech

*

Ben cihazdan gayet memnun kaldım umarım alırsanız sizde memnun olursunuz diyerek iyi sosyaller diliyorum.