Evimde modemin olduğu konumdan dolayı en arka odalarda kablosuz ağ sorunu yaşıyordum. Ozellikle en arka odada maalesef Wi-Fi ulaşamıyordu. Bunun sebebi de duvarlar maalesef. Ben de Xiaomi'nin Mi Pro sinyal yakınlaştırıcı/guclendirici urununu aldım. Amazon uzerinden 89 TL'ye aldım urunu. Bir ara 130 TL gibi rakamlara cıkmıştı ama şu sıra yine bu rakamlardan bulunabiliyor. Hatta bu yazıyı yazarken tekrar kontrol ettim 93 TL olmuş. Urunun linkini aşağı bırakıyorum.
Xiaomi DVB4235GL Mi Wifi Pro Sinyal Yakınlaştırıcı Guclendirici, 300 Mbps : Amazon.com.tr Xiaomi DVB4235GL Mi Wifi Pro Sinyal Yakınlaştırıcı Guclendirici, 300 Mbps : Amazon.com.tr
www.amazon.com.tr
Bir de bu urunun V2 modelini gordum internette, 20-30 TL gibi bir fark var aralarında. İnternetten araştırdığımda sadece bağlanan cihaz sayısının arttırıldığını yazmışlar. Başka bilgi goremedim acıkcası. Bir de şu an satılan V2 modellerinin hepsi Amerikan priz başlığı ile geliyor. Sanırım ithalatcı olarak gelmiş ulkemize. Ben de uğraşmamak icin bunu aldım.
Cok ufak bir kutuda geliyor urun. Zaten urunun kendisi de baya ufak bir şey. Hareketli iki anteni var zaten onlar kıvrılmış halde geliyor.
Mi Home uygulamasını indirerek cihaza erişim sağlayabiliyoruz. Uygulamayı bulmak icin uğraşmayayım derseniz eğer cihazın kutusunda bir QR kod geliyor. Bu kodu telefon kamerası ile tararsanız App Store'dan hemen uygulamaya erişiyor cihaz ve indirmeyi başlatabiliyorsunuz.
Uygulama acıldıktan sonra sizden bir uyelik istiyor. Eskiden Xiaomi urunleri illa bir Gmail hesabı istiyorlardı. Fakat sanırım bu değişmiş. Ben Hotmail hesabımla direkt uyeliğimi kurdum. Daha sonrasında kurulum ekranı ile beraber talimatlar gelmeye başlıyor. Bu talimatları izlerseniz zaten cihaz kendi kendine kuruluyor. Cok bir şey yapmanıza gerek kalmıyor. Uygulama, cihazı Bluetooth uzerinden buluyor. Fakat bu tam geliştirilememiş sanırım cunku Bluetooth ile tararken arada sacmalıyor, manuel olarak aramanız gerekebilir. Burada Xiaomi cihazlar listesinden Mi Wi-Fi Pro'yu tıkladığınızda cihazı hemen tespit ediyor. Cihazı ilk tanıması icin altında ufacık bir delikten reset atılması lazım, aynı iPhone'larda sim kart yuvasında olduğu gibi iğne ucuyla temas etmek yeterli oluyor ve cihaz başlatılıyor.
Cihazın arayuzu oldukca basit ve akıllı ev mantığına gore duzenlenmiş. Yani Wi-Fi Pro, robot supurge, telefon, ampul vs. gibi butun Xiaomi urunlerini tek uygulamadan kontrol edebilme uzerine. Beğendim acıkcası. Burada cihazı modeminiz ile eşleştirdikten sonra cihaza bir isim ve şifre veriyorsunuz. İsim verirken Turkce karakter ve boşluk kullanmanıza izin vermiyor. Benim yaptığım gibi alt tireler kullanabilirsiniz eğer isterseniz. Şimdi burada karıştırılan bir nokta var. Bu aygıt yeni bir modem gibi oluyor artık. Yani hala normal salondaki modeme bağlanmaya uğraşırsanız bu alet bir işe yaramıyor. Direkt Xiaomi cihazına bağlanmanız gerekiyor.
Şimdi gelelim vaat edilenle gercekte olan aynı mı bolumune
Değerlendirme:
Ben acıkcası cihazı beğendim. 120 m2 ve duvarları kalın bir evde acıkcası internet sorunumu cozdu bu cihaz. Parasına gore kaliteli diyebilirim. Tabii bunda sizin İSS'niz de cok onemli. Zaten normalde sorunlu bir internet altyapınız veya hattınız varsa bu cihaz da size imkansızı sunamaz, orasını unutmamak lazım. Bire bir internet hızını alamayacağınızı unutmazsanız ve sadece arka odada otururken internete girmemi sağlasın yeterli diyorsanız bu cihaz on numara beş yıldız diyebilirim. Fakat garip bulduğum noktalardan biri cihaz sinyal gucu uygulamada hep sarı gosteriyor. Sadece direkt modemin dibine goturunce yeşil oluyor. Nedenini bilemedim. Ama bu size anlattıklarım ve deneyimlerimin hepsi sinyal gucu sarı olduğu durumlar icindi. Buyuk ihtimal duvarlar yuzundendir diye duşunuyorum.
Tavsiye ediyorum acıkcası. Parasına gore buyuk bir sorunu cozuyor diyebilirim ben.
Cok sıkmamışımdır umarım. Sormak istediğiniz veya paylaşmak istedikleriniz olursa seve seve cevaplarım arkadaşlar. Teşekkur ederim okuduğunuz icin.