Merhaba. Yaklaşık 1 ay once toplamda 408 TL vererek Gamepower Warlock Compact Red Switch Turkce Q Klavye ve Gamepower Ursa Optik Gaming Mouse satın aldım. Almadan once foruma da hatta bir oneri konusu acmıştım ve kriterlerime uygun mouse arayışında bulunmuştum. Yaklaşık 4-5 Senedir Rampage SMX R1 modelini kullanıyordum. Zamanına gore aldığımda iyi bir fareydi ve ozellikle tutuş hissiyatı ve elime oturuşu ile beğenmiştim.
Ozellikle ust tarafındaki kadifemsi kaplaması sayesinde, stresli olarak oynadığım online oyunlarda bile nemlilik ve terli hissi oluşturmaması benim icin en on plandaydı.
Ursa'dan once Logitech G203 modelini aldım ve 2 gunun sonunda iade ettim. Tek sebebi ust tarafındaki sert plastiğin elimi nemlendirmesi ve beni rahatsız etmesiydi. Onun dışında mouse zaten sensoru ve kalitesi ile on planda ve tartışılamaz.
GAMEPOWER URSA
Ursa'yı Kısaca Alma Nedenim
Kadifemsi ve terletmeyen yapısı. Abartı olmayan ve bence sade duran ışıklandırması. Elime oturuş bicimi ve fiyatı.
Ursa'nın Artıları
-Kadifemsi dokusu ve terletmeyen malzemeden oluşması.
-Ledlerinin ışık seviyesinin yeterli ve efektlerinin guzel olması.
-Kişiselleştirilebilir makro ayarları.
-Mouse'a ozel bir yazılımın bulunması. (Turkce ve gayet anlaşılabilir.)
-Sensorunun coğu oyunda iyi iş cıkarması ve yeterli olması.
-Yan taraflarda tırtıklı, ele oturan ve parmakların kaymasını onleyen kaplamalar bulunması.
-Kablosunun orgu olması.
-Altın uclu USB kullanması.
-Sol ve Sağ clicklerinin sesi guzel fakat bu kişiden kişiye değişir.
-5000 DPI'a kadar destek sunması. (Yazılım ile 10.000)
Ursa'nın Eksileri
-Yandaki ileri ve geri tuşlarının basım hissi cok iyi değil. Ucuz hissettiriyor.
-Yandaki tırtıklı kaplamalar guzel olsa da, hoyrat bir kullanıcı iseniz, kolayca deforme olurlar.
-Aynı şekilde ust taraftaki kadife yapısı da pislenmeye ve iz tutmaya musait.
-500 Hz tepkime suresine sahip olması. (2 ms tepkime suresi zaten yeterli. Normal bir kullanıcı 1 ms ile aradaki farkı hissedemez ama 1 ms olması tabii ki daha iyi olurdu. Driver'ında 1000 Hz yapılabiliyor ama bu yazılım ile olduğu icin cok sağlıklı sonuclar vermiyor.)
-LED'lerinin RGB olmaması
-10.000 DPI değerini yazılım ile sağlaması. Aynı Hz olayındaki gibi bu da yazılım ile olduğu icin cok sağlıklı bir deneyim sunmuyor maalesef.
Genel Değerlendirmem
Forumda ozellikle Rampage, Gamepower ve JD gibi markalara bir uzaklık soz konusu. Hatta onyargı da var denebilir. Mouse bazında değerlendirme yapacak olursam zaten aldığım modelden memnun kalan kişi sayısı cok fazla. En fazla şikayet ust taraftaki terletmeyen kaplamanın deforme olduğuydu. Fakat temiz biriyseniz uzun yıllar goturecek seviyede. 150-170 TL civarına alınacak daha iyi ozelliklere sahip fareler mevcut ama ozellikle terletmeyen bir fare istiyorsanız tam size gore diyebilirim. Ufak detaylara takılmanın bir alemi yok. Profesyonel oyuncu değilseniz asla o ufak farkları goremezsiniz. Onemli olan kendinizi ve elinizi rahat hissetirmeniz. Şahsen ben Logitech'ten alamadığım konforu bu farede almıştım. Tamamen kişisel bir zevk meselesi.
GAMEPOWER WARLOCK COMPACT
Gamepower Warlock Compact Kısaca Alma Sebebim
Bugune kadar surekli membran ya da mekanik hisli diye tabir edilen ve yine membran olan klavyeler kullandım. Acıkcası cok da onem vermiyordum. Bircok farklı klavye kullandım ve artık mekanik klavye deneyimlemek istiyordum. 200-250 TL civarı bir butcem vardı ve giriş seviyesi markaların klavyelerine yoneldim. Gamepower Warlock'un tuş basma sorunu, basmama sorunu gibi bircok kronik problemlerinden soz ediliyordu. Fakat aldığım compact model hem yeni nesildi, hem de kucuk ve tam da istediğim gibiydi. Ayrıca piyasadaki coğu siteye nazaran aldığım yerde Orijinal Turkce Q olduğunu gorunce de hemen aldım.
Klavyenin Artıları
-Adı ustunde ufak olması. Yeriniz darsa, iyi bir secim.
-Işıklandırması gayet guzel. Gunduz bile goze hoş geliyor.
-Işıklandırma Efektleri oldukca fazla ve kendinize ozel de kişiselleştirebiliyorsunuz.
-Kasasının sağlam ve ağır olması. (Gercekten ağır bu arada.)
-Kablosu orgu ve sağlam hissettiriyor.
-Altın uclu USB'ye sahip.
-Outemu Switch kullanılmış. (En azından bilindik ve piyasada adı gecen bir marka.)
-Tepki suresi gayet guzel.
-Tuşlarda şimdiye kadar bir cınlama duymadım. Sadece space tuşunda az bir miktarda var.
-Klavyenin altında kabloyu sağa veya sola, hangi taraftan yonlendirmek istiyorsanız ona gore kanallar mevcut. Kabloyu bu kanallara sıkıştırıp fazlalık kısmı alıp, kablo sorunundan az da olsa kurtulabiliyorsunuz. Ayrıca kablonun duzenli bir şekilde salınmasına az da olsa olanak sağlıyor.
-Turkce Q klavye olup, tum tuşlarının orijinal olması. (Uzerine basım yapılan hicbir tuş yok.)
-Red ve Blue switch secenekleri var. Fiyat farkı olmaması da cabası.
Klavyenin Eksileri
-Kucuk olması. Evet eğer GTA 5 gibi NumPad kullanan oyunlar oynuyorsanız, bu klavye biraz yanlış bir secim.
-Giriş seviye olduğu icin plastik kalitesinin de giriş seviye olması. Cok da kotu değil merak etmeyin.
-Herhangi bir yazılım desteklememesi.
-RGB ışıklara sahip olmaması. (Klavyede her bolgenin kendine ait bir rengi var, hangi modu secerseniz secin o renkler hakim maalesef.)
-Kutusunun icinden switch/tuş sokme aparatı cıkmıyor. Cıksa iyiydi.
-Space tuşunda diğer tuşlara nazaran bir boşluk soz konusu. Bazen cidden bastığınızda zevk almıyorsunuz.
-Medya tuşları yok. Bazen oyun icerisinde bu sorun olabiliyor.
-Numpad tuşları olmadığı icin, ust rakamlara cok fazla gorev binmiş. Alışmak zor oluyor.
Genel Değerlendirme
Uygun fiyatlı, red switch, iyi bir ışıklandırmaya sahip olan, kasa ve kablo kalitesiyle on plana cıkan bir klavye. Efektleriyle de sizi tatmin edecektir. Şimdiye kadar herhangi bir basmama sorunu, yanlış algılama sorunu veya tuşların cabuk cıkması gibi problemlerle karşılaşmadım. Sorunlu olan model Warlock zaten. Bu modelde olabildiğince duzeltmişler gibi gorunuyor şimdilik. Uygun fiyatlı bir mekanik klavye deneyimlemek istiyorsanız şahsen oneririm. İyi bir kullanımda asla sorun cıkarmaz. En azından ben kendi tecrubem ile bunu garanti edebilirim.
Okuduğunuz icin teşekkurler. Umarım yardımcı olabilecek bir inceleme olmuştur. Aklıma gelen tum yanlarını yazmaya calıştım. Ayriyeten bir sorunuz olursa yine yardımcı olurum.
Not: Gamepower alınır mıııı, ne yaptın gibi yorumlar yapmak yerine, verilen para ile alınan performansa yonelik ve onyargısız yorumlarda bulunun. Her markanın kusurlu malı, başarısız girişimleri ve kotu urunleri var. Genele vurmak yanlış ve gereksiz. Ozellikle gaming urunlerinde kalitenin onemi kadar, oyuncunun kendini rahat hissetmesi de onemli. Lutfen bunları goz onunde bulundurarak yorum yapın.
Gamepower Warlock Compact ve Gamepower Ursa İncelemesi
İncelemeler0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Alışveriş
- İncelemeler
- Gamepower Warlock Compact ve Gamepower Ursa İncelemesi