En sevdiğim corbalardan biridir. Ama ben yoğurt katmadan yapıyorum ve herkes cok beğeniyor. Umarım sizler de beğenirsiniz.
Eti 4 bardak su da haşla. Haşlanan eti bir kaba alın ve didikleyin. Ayrı bir kaba 2 yumurta sarısı yarım ya da 1 limon suyu ve birazcık su ekleyin ve cırpın.
İsterseniz ilk once yarım limon yapın ekşiliği az gelirse limonu sonradan ekleyebilirsiniz.
125.gr dana eti
2 kaşık dolu dolu un
1 cay bardağına yakın sıvı yağ
Paket et suyu
2yumurtanın sarısı
Yarım ya da 1 limon suyu
1 su bardağı su
3 su bardağı et suyu
Tuz
Uzeri icin;
Nane
Kırmızı pul biber
Tereyağ
Tencereye sıvı yağı dokun ardından unu dokun birazcık kavurun cok fazla değil ardından 1 bardak suyu dokun. Su sıcak olmayacak normal oda sıcaklığında olacak. Bu arada surekli karıştırın un iyice ezilsin topak topak olmasın. Kaynamaya başlayınca sıcak olan 3 bardak et suyunu dokun. İsterseniz ayrı olarak 1 paket et suyu katabilirsiniz. Ben katıyorum lezzet veriyor. Goz goz olunca didiklenmiş eti katıyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz kaynayınca yumurtalı karışımı dokuyoruz. Ama hemen icine dokmuyoruz kaynayan corbadan bir iki kaşık yumurtalı karırşıma dokuyoruz ılısın diye. Daha sonra yavaş yavaş corbanın icine katıyoruz bu arada yine surekli karıştırıyoruz. Corba koyulaşana kadar pişiriyoruz. Bir tavaya tereyağını koyuyoruz ve kızdırıyoruz altını kapatıyoruz daha sonra biraz pul biber katıyoruz ve karıştırıyoruz isterseniz nane de katabilirsiniz.