Merhabalar arkadaşlar. Bu gun aşırı memnun olduğum bir satın alımdan inceleme yapmak uzere buradayım. Bu gun burada bana eşlik eden urun Mpow Air Pro modeli. Kendisi Fury X'in abartısız 2 kat geliştirilmiş hali diyebilirim. Hala boyle bir urunun mevcut olduğuna şaşmaktayım. Buna ben 315 TL verdim ve hic pişman değilim. Downgrade yiyeceğim derken bazı konularda upgrade oldu kendisi. 16 TL de vergisi cıkmıştıEksileri biraz var tabii ancak bu fiyat icin kesinlikle gormezden gelinebilecek şeyler bunlar. Bu karşılaştırmada genel goruşlerimden, kulaklık hakkımdaki yorumumdan, artılarından ve eksilerinden, Corsair Void Pro, Cloud 2, Jabra move style Edition ve normalde yetişemeyeceği icin adaletsiz olacağını duşunsem de denemem ustune Marsahll mid ile karşılaştıracağım. Fotoğraflar kalitesiz bir kamerayla ve masamda yer olmadığı icin yatakta cekilmiştir. Battaniye falan gozukuyorsa sorgulamayın napıyor bu adam diye. Neyse fazla uzatmadan başlayayım.

Bu gun konuğumuz Mpow Air Pro Modeli:
Başlamadan once şu kargocu abilerimizin hepsine cok cok teşekkur etmek istiyorum. Rezilliğinizi kutlarım. Aferin ulkenin kahramanları cok mukkemel bir iş cıkardınız... Hepinizden nefret ediyorum. Bu kutuyu kim niye teslim alır LAN! Kırıldı sandım kulaklık. Almadan once kavga cıkarıyordum birine dalacaktım vallahi. Kufur etmemek icin zor tutuyorum kendimi. Keşke o tokadı caksaydım adama orada...
Surprizbozan: Kargocu Rezaleti

Oncelikle genel ozellikleri olarak kutu iceriğinden başlayayım. Kutusunun icinden balonlu poşetin icinde kulaklığımız, kalitesiz bir Micro USB şarj kablosu, gayet uzun ve orgulu bir 3.5mm jack kablosu ve garanti belgesiyle stickerların olduğu bir poşet geliyor.
Surprizbozan

Kulaklığımız gorunuş olarak HyperX Cloud 2'nin neredeyse birebir kopyası diyebilirim. Birkac kucuk ekleme ve cıkarıların şeyler var ancak onlar da telif hakkı icin sanırım. İnternetten araştırdım ancak kulaklık Takstar'a ait değil yani official bir paylaşım yok boşuna heveslenmeyin. Ayrıca eski surumlerinde olduğu gibi mikrofon cıkarılabilir değil. Eksi kısmına yazacağım ancak boyle olmasının sebebi cıkarılan mikrofonun algılanmaması sorunuymuş. 3 saat arkadaşlarla Discord'da kaldım ve tum evi gezdim boyle bir sorunla karşılaşmadım. Detaylara sonra değineceğim. Kulaklığın kafa bandındaki Mpow yazısı kabartmalı gibi hissettiriyor ve cok hoş bir goruntusu var. Kulaklığın kendi kalitesine gelirsek metal zaten metal gayet dayanıklı ve sağlam. Kafa bandını bayağı esnettim ve gayet rahat esneyebiliyor. Kırılma hissi veya dayanıksız hissi yok. Void daha cok esniyordu ama olacak o kadar. Suruculerin bağlandığı yerler plastik ve kalitesi oyle mukkemmel değil. Sıradan bir plastik sadece. Suruculerin metale bağlandığı plastik farklı bir malzemeden ve kalanından daha kaliteli iciniz rahat olsun kopmayacaktır. Oyle bir Cloud 2 hissi yok ancak oyle hemen dokundum kırıldı tarzı da değil. Orta butceli gibi daha cok. Fiyatı icin iyi bile. Bu fiyata olan Gamepower'lar oyuncak gibi hissettiriyordu. Suni derisi oyle hemen soyulacak gibi değil ve 6 saattir takılı olmasına rağmen kulaklığı kafamda hissetmiyorum neredeyse. Ter veya ağrı da yapmadı. Void ile kafa kafaya şimdilik ancak asıl rahatlık testi +12 saatte başlayacak benim icin. Gece saatlerinde guncelleme yapacağım. Padleri cok rahat ve yumuşak. Belki kafa padi daha yumuşak olabilirdi ancak sağlık olsun demek lazım. Ne verdik de ne bekliyoruz ki. Zaten şimdiden Cloud'dan daha rahat bu eleman. Mikrofonun plastiği fazlasıyla kalitesiz hissettiriyor. Bukerken bir tuhaf oluyorum. Sanki boyle bir silikon hissi var bir tuhaf oldum. Nasıl tanımlarım bilmiyorum ancak kurbağayı elinize almışsanız bilirsiniz. Aynı derecede kayan ama ıslak veya yağlı olmayan bir plastik. Ne kullandınız ki buna?
Surprizbozan

.
Kulaklığımızın mikrofonu yukarıda bahsettiğim gibi cıkarılabilir değil. Kulaklığın sol kısmında işlevli birkac tuş ve fonksiyonlar bulunmakta. Mikrofon susturma tuşu mikrofonun hemen ustunde ve elim daha alışamadı. Mikforonu kapattığınıza dair bir ses geliyor ancak kapalı olduğunu bildiren bir ışık yok. Her seferinde iki uc kez basarak anlamaya calışıyorum kapalı olup olmadığını. Void Pro'dan gectiğim icin bu lukse biraz alışmıştım. 1 haftaya buna da adapte olurum herhalde. Mikrofonun altında hemen 3.5mm portu bulunmakta. Kendisiyle gelen kablo ile her cihaza bağlayabiliyorsunuz. 3.5mm ses kalitesi kendisinin dongle ile bağlandığındaki kalitesiyle alakası yok. Eğer kablolu kullanım veya telefon icin falan alacaksanız almayın buna değmeyecektir. 3.5mm portumuzu hemen altında Micro USB şarj soketi karşılıyor. Yanında verilen kablo o kaygan tuhaf malzemeden. Tutar tutmaz elimden attım ben. Kendi kablosunu kullanmayacağım. Sokete biraz bastırdım kabloyu oynattım falan ama gayet sağlam yapılmış bu noktaya devasa bir artı verebilirim. Uzun sure sorun cıkarmayacaktır. Hemen arkasında guc tuşumuz bulunuyor. Mikrofon tuşundansa daha kalitesiz bir basım hissi var ve tam olarak basıp basmadığınızı anlamıyosunuz. Kulaklığa konulan ufak bir mavi ışık olmasa ben bastım demezdim. Cok sorun değil zaten şarjı uzun gidecek gibi. Guc tuşumuzun hemen arkasında da Windows sesinden bağımsız bir ses ayar tekerleği var. Hissi guzel ve metal gibi. Tactility olarak tatmin etti. Şu sınırsız donenler yerine belli bir yerde duranlardan koymuşlar. İlk cevirişimde sert itip bir takılınca tuhaf olsam da alıştım diyebilirim.
Surprizbozan

Şimdi gelelim ses kalitesine. Ses kalitesi olarak kendisi beni gercekten etkilemeyi başardı diyebilirim. Muziklerde her şey gayet dengeli ve ses kalitesi Void Pro'dan muzik olarak cok onde ve Cloud 2'nin bir tık onunde. Aşağıda zaten puanlama şeklinde bir karşılaştırma yapacağım. Kulaklığın son sesi cok cok yuksek ve sağır edecek duzeyde. Orta boy hoparlor kadar ses veriyor. Menzili benim tum evi gezmeme yetti kapının onune cop atmaya cıktım ve hala hicbir kesinti yoktu. Kulaklığın uzerindeki sesi %100 yapınca cok cok ufak bir dipses var ancak kasamın sesinden bile kısık ve başka odaya gidince anca duyduğumu fark ettim. Kulaklıktaki ses tekerleği uzerinden cok az kıstığımda tum dipses gecti. Hala sesi cok yuksek ve Windows uzerinden %10 ve YouTube'da en kısıkta duruyor kendisi. Ustelik hala cok yuksek. Oyunlarda diğer kulaklıklarım olan Cloud 2'den ve Void Pro'dan bir tık daha kotuler. Pek fazla 7.1 deneyimi sunmuyor. Sunuyorsa bile ben anlayamadım. Ancak muzik ve ambiyans konusunda kendisini fazlasıyla one cıkarıyor kendisi. Animelerin icinde hissettirip sesinin yuksekliğinin avantajıyla ust muzik kulaklığı rakiplerine gore bir tık one cıkıyor. Bassların kafamı sallamasını seven ama midlerin boğulmasından nefret eden biriyim ve bassları cok guzel titretirken midlerde en ufak boğulma olmuyor. Ses kalitesinde de genel rahatlıkta da bayağı iyi kendisi. Ancak boynuma astığımda cok rahatsız ve mikrofona dokunmak bile istemiyorum. Cok tuhaf bir hissi var midem bulandı resmen. Menziline gelirsek tum evi gezdim hatta dışarı cıkıp evin hemen otesindeki cope copu cıkardım tık demedi. Daha ne kadar bilmiyorum ancak arabaya bindiğimde icinden cekmiyordu. (ev zemin kat) Mikrofonundan bahsedeceksek ben cok beğendim. Sesimi olduğu gibi iletiyor ve eski modellerdeki bağlantı kopma veya gecikme gibi bir şey olmadı. FPS oyunlarda da hicbir gecikme hissetmedim. Kabloludan farksız diyebilirim. Ancak kulaklık biraz fazla ses alıyor. Salondaki televizyonu almıştı stok ayarıyla. Uygulama uzerinden hem kulaklığa hem mikrofona guzel bir ayar cektim. Hazır profillerdeki Metal ayarına duştum diyebilirim. Fiyatından cok cok daha fazlasını hak eden bir kulaklık. Turkiye'de 800'e satılan versiyonunun bundan kotu olduğunu duşunursek kesinlikle değer. Fazla uzatmadan karşılaştırmaya geceyim:
(Ozellikler 10 uzerinden değerlendirilip kişisel goruştur. Muzik zevkim herkesle uymayabilir. Bilgi vermesi amacıyla yazıyorum.)
*Corsair Void Pro
-HyperX Cloud 2
%Jabra Move style Edition
&Marshall mid
+Mpow Air Pro

Oyun performansı (Ses kalitesi): *8 / -8 / %3 / &6 / +5
Oyun performansı (7.1): *9 / -6 / %2 / &2 / +5
Anime performansı (Konuşmalar/efektler): *5 / -5 / %5 / &8 / +9
Anime performansı (Ortam/partikul sesleri): 5* / -5 / %7 / &8 / +7
Muzik performansı (Lofi): *4 / -5 / %8 / &10*** / +9
Muzik performansı (Chill trap): *4 / -4 / %6 / &10 / +9
Muzik performansı (Metal): *2 / -1 / %6 / &10** / +8
Muzik performansı (Rock): *2 / -2 / %6 / &10** / +10
Muzik performansı (Jazz ama pek anlamam ben ondan): 7* / -7 / %7 / &8 / +7
Rahatlık (Uzun Sureli): *10*** / -7 / %1 / &(-10) / +10
Rahatlık (Kısa Sureli): *10 / -9 / %3 / &3 / +10***
Rahatlık (Boyunda): *1 / -6 / %7 / &10 / +0
Kulağı serin tutma: *9 / -9(kumaş pad) 6(deri pad) / %6 / &1 / +7
Menzil: %3 / &5 / +10***
Batarya (test edilmedi verilere gore yazacağım) %7 / &10 / +6
Mikrofon: *9 / -5 / %1 / &3 / +8
Malzeme kalitesi: *7 / -9 / %5 / &9 /+5

Karşılaştırmada aklıma gelenler şimdilik bunlar. Daha başka bir sorunuz olursa rahatlıkla cevaplarım. Şimdi ise genel artı ve eksilerine gelelim. Aklımda olanları yazacağım sadece. Sorularınızı alabilirim.

Artıları:
-Sevenler icin sesi cok yuksek ve hoparlor olarak kullanılabilir.
-Ses kalitesi bir oyuncu kulaklığı gibi değil de hibrit bir kulaklık gibi ve muziklerdeki performansına bayıldım
-Kablosuz ve oldukca hafif. Taşınması ve takması kolay
-Şarjı 6 saate rağmen tık demedi. Daha da gidecektir.
-Mikrofonu oldukca kaliteli. Sesi temiz ve net iletiyor.
-Equalizer uygulaması başarılı. Kulaklığı takar takmaz algılıyor.
-Hazır profil secenekleri mukkemmel.
-Oyun icinde ayak sesleri ve silah sesleri net olmasına rağmen yeri pek belli etmiyor.
-Oyunlarda ses cok yuksek ve kıssanız bile cok iyi bir noktada kalıyor.
-En yuksek seste bile seste bozulma veya boğulma yok. Dipses ses varken duyulmuyor ve sesi cidden muazzam.
-Kulaklık hafif ve cok rahat. Bir Void değil ama olsun o kadar.
-Kulak ayarı hafif değil ve siz ayarladığınız gibi kalıyor. Cıkarmaya calışırken tak tuk oynamıyor.
-Metal kısımları oldukca dayanıklı ve cok guzel esneyebiliyor.
-Muzikte beklentilerin cok cok ustunde ve kaliteli cidden. Marshall midle kapışır ama fiyat farkına bakmanızı tavsiye ederim
-7.1 performansı yeterli. Tam yapamamışlar ama orta duzey bir sanal işte. Kullanılır.
-Yanında gelen 3.5mm kablosu gayet guzel ve orgulu. Kablolu kullanımda sesi cok kotu değil.
-Haptic performansını aratmayacak basslar ve boğulmayan sesler.
-Rahat bukulen ama tuhaf dokulu tiksinilesi mikrofon.
Eksileri:
-Mikrofonu bu malzemeden yapmayı kabul eden muhendislerin taa buradan...
-En yuksekte ve %88 civarına kadar ufak bir dipses var ancak problem edilecek bir şey değil. Sesi kimse o kadar acmaz.
-Geldiğinde uzerinde deri ve plastik kokusu vardı. Hala gecmedi ve yuzume bulaştı. Akşam duşa girmem gerekecek.
-Oyun performansında o kadar başarılı değil gibi. Fiyatı icin iyi ancak benim icin mukkemmel diyemem.
-İlk taktığınızda biraz baskı yapıyor gibi hissediyorsunuz. Padlerin yumuşaklığı bu acığı kapatıyor ancak biraz değişik alışmak surucek.
-Mikrofon evdeki tum sesleri alıyor hangi ayarı yaparsanız yapın hala sesi alacak.
-Mikrofonu cıkarılamıyor.
-Şarj ışığı veya uyarı sesi yok. Şarjı bitene kadar asla bilemiyorsunuz.
-Şarj kablosu kalitesiz.
-Mikrofonun ışığı yok. Kapalı mı acık mı bilemiyorsunuz.
-Uzerindeki tuşlar o kadar kaliteli hissettirmiyor. Basıp basmadığınız belli değil.
-Bağlantı ışığı ne işe yarıyor cozemedim. Kullanma kılavuzunda coklu fonksiyon şeysileri yazmıyor. Test edip bakacağız artık.
-Dongle ışığı goz alıyor. Kasanın arkasına takmak gerek.
-Kablolu ses kalitesi biraz geride kalıyor.

İstek uzerine kulaklık linki burada. Kendim kupon kardeşliği ve mağaza kuponu birleşimiyle 315TL'ye aldım. 16.11TL vergisi cıktı

80.07US $ |Mpow hava Pro kablosuz oyun kulaklığı 7.1 Surround ses Bluetooth oyun kulaklığı gurultu onleyici mikrofon ile Xbox One icin PS4 PC|Kulaklık/Mikrofonlu Kulaklık| - AliExpress Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com
tr.aliexpress.com

Bu kulaklığı bulmamda ve almamda bana yardım eden hocalarıma teşekkur ederim. Hepinizi cok seviyorum. Şimdiye dek aldığım en F/P urun olabilir. Urun kesinlikle fiyatında ve ustunde bile en iyisi. Benim icin guzel bir upgrade oldu. FPS oyuncusu değilim ve chill muzik acık MMORPG oynayan biri icin mukkemel bir kulaklık bu. Herkese tavsiye ederim. Şimdi son olarak etiketler.
Surprizbozan @the Executioner @pustiPowerV2 @samotne Ciasteczka @umut10 @Ahmet Baki- @MisakiTaro @veorra212 @Shush