Merhaba arkadaşlar. Uzun araştırmalar sonucu aldığım Acer Predator Helios 300 cihazı biraz inceleyebilme fırsatı buldum. Bunları sizinle de paylaşmak isterim.
Oncelikle urunu Hepsiburada uzerinden aldım. FreeDOS olarak geldi. İlanda Linux yuklu olarak gozukuyordu ancak cihazda FreeDOS olarak geldi. Perşembe gunu verdiğim sipariş HepsiJet ile cumartesi gunu tarafıma ulaştı. Gayet hızlı bir teslimat oldu.
Urun ilk elime geldiğinde Hepsiburada uzerinden kutulanmıştı. Ancak Hepsiburada kutu icin hicbir şey yapmamıştı. Laptop kutusunu bir koliye koyup gondermişti.

Kutunun icerisinden Predator Helios icin Acer tarafından hazırlanan kutu cıkıyor.

Kutunun icerisinden tekrar bir kutunun icerisinde gonderilmiş, etrafı kopukle kaplanmış bir kutu cıkıyor. Bu aşamada kutulamanın gayet guzel olduğunu soyleyebilirim. Hepsiburada onlem almasa da Acer bol onlem almış.

Nihayet laptopa ulaşmayı başardık.

Parmak izi bırakabiliyor. Ancak parmaklarınızın yağlı olması lazım. Temizlemeden cektiğim bir fotoğraf:

Laptoptaki detaylar cok hoşuma gitti. Ozellikle fan cıkışlarının maviye boyanması guzel bir ayrıntı. Alttan bakıldığı zaman da mavi gozukuyor, karşıdan da. Tonu cok guzel. Touchpad etrafındaki mavi detaylar da cok guzel. Tasarım anlamında ben cok beğendim.
Kasa aluminyum-plastik karışımı olarak geciyor. Ancak klavye yuvası bana metali andırdı. Cok kaliteli duruyor, tek el ile koşesinden kaldırmak oldukca zor. Masaya koyduğunuz zaman tek parmağınızla ekranı kaldırabilirsiniz. Laptop havalanmıyor. Zemine sağlam yapışıyor. Elle oynatmayı ve kaydırmayı denediğimde yerinden oynamadı.
Hafif bir laptop isteyenler icin uygun olmayabilir. Oldukca ama oldukca ağır.

Arkadaki logosu da oldukca şık bir aydınlatmaya sahip.

Evet gorsel incelemenin ardından gelelim teknik ozelliklerine.

i10750H işlemci var.
RTX 2070 Max - Q
bir ekran kartına sahip.
16 GB (tek slot) DDR 4 - 3200 MHz RAM mevcut.

(Hemen burada bir not duşeyim. Cihaz tek slot RAM ile geliyor. Alacak arkadaşların mutlaka 16 GB bir RAM takviyesi yapması gerekecektir. Ya da 8x2 olarak değiştirebilir.)

Aşağıda bu laptop ile uyumlu RAM onerilerini toparladım.

Kingston 3200 MHz CL22 SO-DIMM @MisakiTaro onermişti.

Bigboy 16GB DDR4 3200MHz CL22 Notebook Rami - B32D4SC22/16G B32D4SC22/16G Bigboy 16GB DDR4 3200MHz CL22 Notebook Rami Bilendenal.com dan sisteminize uyumlu urunu, uygun fiyatla şimdi alın!
bilendenal.com

Her ikisini de secebilirsiniz.

1 TB SSD mevcut. (NVMe wdc SN730)

144 Hz IPS bir ekran var. 3ms olarak sisteme girmiş.

Şu an ben bu sayfayı yazarken sıcaklık değerleri yukarıdaki gibi.

Oyun performanslarını zamanla tekrar duzenleyip bu sayfadan guncelleyeceğim. Bunun sebebi de tek kanal RAM olmasının doğru sonucları yansıtmayacağıdır. Ayrıca Ultra grafikli oyunları deneyimleyebilme şansım olmadı. Oyunlardaki coğu ayarı da yapmadım henuz.
Direkt geldiği gibi Steam yukleyip oyunlara girdiğim zaman aşağıdaki sonucları aldım.

CS:GO - 140-170 FPS (ilk başta 100-120 FPS almıştım. Birkac oyun ayarı yapıp Config duzenledim ve FPS arttı. Ancak hÂla doğru ayarlarım olduğundan emin değilim.)
Tom Clancy's Rainbow Six: Siege - 130-140 FPS (butun ayarlar Ultra idi.)
riders of ıcarus - 144 FPS idi.

Anladığım kadarıyla bazı ayarları gercekleştirmem gerekiyor FPS artması icin ve mutlaka RAM takviyesi yapmam gerekiyor. RAM takviyesinin garantiyi bozup bozmayacağını da servisi arayıp oğreneceğim. Yine buradan bir guncelleme yapacağım.

Yukarıda oynadığım oyunları oynarken (laptopu hic kapatmadan), 9 saatlik bir kullanımın ardından CPU en fazla 84 derece oldu. Cihaz prize bağlı olmadan ise normal kullanımda yaklaşık iki - iki bucuk saat goturecektir. Bunun azı veya fazlası da kullanımınıza gore değişecektir. Oyunlarda mutlaka bu sure azalır. Ancak sadece internet işlemlerinde bu sure artacak gibi gozlemledim. Cok yeni olduğu icin bu da tam deneyimleyemediğim bir alan.

Kısa suren bir deneyim yaşayabildim bir gun icerisinde gozlemleyebildiklerim bunlar oldu.
Kendim de bu konularda cok bilgili birisi değilim. Technopat uzerinden ne oğrendiysem o. RAM takviye aşamalarını, servis goruşmelerini ve son oyun performanslarını da buraya ekleyip zenginleştireceğim.

Urun şu an indirimde olduğu icin cok arkadaş ilgilendi. Ben de ilk gozlemlerimi aktarmak istedim. Umarım beğenirsiniz.