Merhaba dostlar. Yaklaşık 1 hafta once 100 TL civarı Webcam onerisi icin konu acmıştım.
Bu butcede ne alabilirim derken A101'de satılan Piranha Webcam gozume carptı. Normalde 99 TL'ye satılıyorken 85 TL'ye duşmuş, ben de butcem dahilinde aldım.
(Bu arada urunu A101 sitesinden aldım. 40 saat icinde kargo geldi.)
♦Urunun kutusu bu şekilde. Kutu jelatinli bir şekilde geliyor ve ağırlık olarak hafif.
Kutu iceriğinden cıkanlar:
•1 adet Webcam.
•Garanti belgesi.
Piranha 9635 Webcam genel ozellikleri:
•Cozunurluk 2.0 MP 1080p.
•Tak-calıştır
•Dahili mikrofon.
•180° stand-ayak
•Oto focus (otomatik odaklanma) yok.
•USB 2.0
•Mac / Win.
♦Kutudan cıkartıp kamera uzerindeki jelatini sokup, gerekli USB bağlantılı ile kullanılmaya hazır hale geliyor.
♦Bu arada bu fiyatta oto focus beklenemezdi denilebilir. Fakat lens kısmı tekerlekli yapıya sahip ve odanızdaki ışığa gore odaklanmayı o şekil yapabilirsiniz.
♦(Windows 10 ve 8 surumleri ile uyumlu fakat Windows 7 icin uyumlu mu bilmiyorum.)
Urunun genel gorunumu bu şekilde:
•180° ayak sayesinde monitore korumanıza gerek yok. Masanızda bir koşeye rahatlıkla koyabilirsiniz.
•Eğer Webcam'i monitore takacaksanız cizilmelere karşı yumuşak kaucuk malzeme kullanılmış.
•Webcam'in kablo uzunluğu cok yok. Yaklaşık 1,2 metre uzunluğunda. Bu sebepten kasanıza yakın tutmanız gerekebilir.
•Goruntu kalitesi olarak 2.0 MP ve 1080p 30FPS şeklinde goruntu verebiliyor. Goruntu kalitesi bu fiyat icin gayet iyi.
•Ozellikle canlı ders gibi işler icin işinizi rahatlıkla gorur.
♦Webcam'in mikrofonu, goruntusu kadar iyi değil. Ben ayrıca mikrofon kullanırım diyenler icin iyi. Fakat Webcam'in kendi mikrofonunu kullanırım diyenler beklentiyi duşuk tutmalı. Aşırı kotu değil ama kotu denilebilir.
Kısacası şu an 85 TL'ye alınabilecek en iyi Webcam denilebilir. Bu butcede canlı ders ve goruntulu konuşmalar icin ideal.
Urunun en uygun fiyatlı linki:

Piranha Full HD PC Kamera Piranha Full HD PC Kamera en uygun fiyat seceneği, ₺150 ve uzeri alışverişlerde ucretsiz kargo fırsatı ve daha bircok Webcam urunu A101'de!
Zaman ayırıp okuduğunuz icin teşekkur ederim.