Surprizbozan: Eski Nesil Mıknatıslı Yazı Tahtası Eskilerin unutamayacağı mıknatıslı yazı tahtası
Cihazı Amazon'dan 70 liraya aldım ( 20 lira indirim ile 50'ye geldi ). Xiaomi'nin 13.5 inc olan daha kaliteli tableti piyasada 150 liraya satılıyordu, o yuzden bu cihazın rengi daha kotu olsa da fiyatından dolayı bana cazip geldi. Cihaz kısaca ekrana sert plastik kalemi ile yazılan yazıları tek tuşla silebileceğiniz, tek renkli bir yazı tahtası. CR2032 duğme pil ile calışan cihazın altındaki tuşa basarak ekranı tamamen silebiliyorsunuz. Wicue modeli cocuklara ozel tasarlandığı icin mavi ve pembe renginde iken Xiaomi'nin tableti beyaz renkte fakat sonucta iki urun de aynı işi yapıyor.
Surprizbozan: Xiaomi'nin Urunu xiaomi yazı tahtası - Cerca con Google
Fotoğraflarına buradan ulaşabilirsiniz.
Urunun kutusu bu şekilde, buyuk ihtimalle urun Turkiye'de paketlenmiş. Zaten urunu Aliexpress gibi yerlerde bulamıyorsunuz, farklı ekran boyutundaki urunler cıkıyor karşınıza.
11 inclik bir ekrana sahip olan yazı tahtasının ekranının eni 15cm, boyu ise 21cm. Cihazın şarjının ne kadar gittiği kesin değil ama Xiaomi modelinde ( CR 2025 pil kullanıyor ) ekranı 36.000 kere sıfırlayabiliyorsunuz. Bu cihazın pili biraz daha kucuk ama yine pilinin uzun omurlu olacağını duşunuyorum.
Cihazın yanında cihazla aynı renk ve aynı malzemeden yapılmış bir kalem geliyor. Ekrana yazarken bu kalemi kullanmak zorunda değilsiniz, sert bir cisim ile ( kapağı acılmamış kalem, tırnak vs. ) ekrana yazı yazabiliyorsunuz.
Değerlendirmem: 50 lira icin fiyat/performans oranı yuksek olan bu urun cocuklar icin tasarlansa da bu tipteki yazı tahtalarının coğu benzer işi gorduğu icin herkesin kullanabileceğini duşunuyorum. Yine de 13 incliğini bu fiyatlara alabilsem cok daha iyi olurdu cunku ekran A5 kağıttan biraz daha buyuk olduğu icin cok fazla şey yazılamıyor. Resimlerde yazdığım şekilde alt alta 12-13 kelime sığıyor, daha kucuk de yazılabilir ama yanında gelen kalem ile ince yazı yazmak zor.
Geometri-matematik soruları cozuyorsanız bir sayfada bir soruyu rahatca cozebilirsiniz. YKS'ye hazırlandığım sene bu urun elimde olsaydı en az 100 sayfa kağıttan tasarruf etmiş olurdum.