Merhabalar, bu konuda yaklaşık 3 haftadır kullanmakta olduğum Havit Gamenote H2016D kulaklığın incelemesini yapacağım. Lafı uzatmadan incelemeye geceyim.

Urunu 2 Mart tarihinde GameGaraj'dan 143₺'ye sipariş ettim ve 3 Mart tarihinde elime gecti, yani yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum kulaklığı. İlk olarak kutusundan bahsedeyim;

Şoyle bir dış kutuyla geldi, kargolama konusunda sıkıntı yoktu yani. GameGaraj işini sağlam yapmış.
Urunun kendi kutusu ise şoyle;

Kutusu boyle. Bence şık bir kutu. Kutu iceriğine gelirsek kutu iceriğinde bir şey yok. Garanti belgesi haricinde bir şey cıkmıyor. Bir kulaklığın kutusundan ne beklenir, o da ayrı konu tabii.

• Kulaklığın gorunumu şu şekilde:

Boyle bir ışıklandırmaya sahip, ayrıca hep aynı şekilde yanmıyor, efekti de bulunmakta.

Kulaklığın genel goruntusu. Sol arka kısmında sesi ayarlamak icin bir tekerlek bulunuyor.

Padler bu şekilde;

Rahat olduğunu soyleyebilirim. Uzun kullanımda ağrı yok, ama ufak rahatsızlık hissi oluşuyor. Pek terleme olmadı ama yaz aylarında terletir gibi.

Şimdi ses ve mikrofon kalitesine gelecek olursak;
Ses kalitesi beni tatmin etti. Ses duzeyi yuksek ve sesi de kaliteli bir şekilde verebiliyor. Oyun oynarken de muzik dinlerken de beni memnun ettiğini soyleyebilirim. Oyunlarda yer ayrımını gayet iyi yapabiliyorsunuz. Windows Sonic de gayet guzel calışıyor.

Ses hakkında değineceğim son şey ise, dışarıya cok ses veriyor maalesef. Sesi en yuksek duzeye getirdiğinizde bildiğin hoparlor işlevi goruyor kulaklık. Bununla ilgili bir video bırakıyorum;

Mikrofon olayı ise biraz karışık. Sesi temiz ve guzel bir şekilde iletse de sesinizle beraber bolca "dipses" de alıyor.

Mikrofon oldukca uzun ve esnek, ayrıca ucunda da bir pop filter bulunuyor. Beğendim, ama fazla dipses alması beni uzen şeylerden birisi.

Bir de kulaklığın kablosundan ve cıkışlarından bahsedeyim;
Oncelikle kulaklığın kablosu oldukca uzun, 150 cm'den biraz daha fazla bir uzunluğa sahip. Uzun olması benim işime geliyor acıkcası, oyun oynarken kapıyı kapatmam gerektiğinde kulaklığı cıkarmadan gidip kapatıyorum
Bunun yanında kablosunun şoyle bir eksi yonu var, kablo maalesef dolanıyor. Kotu bir durum, duzeltseniz de kısa sure sonra tekrar aynı hale geliyor.

Kulaklığın ışık icin USB bağlantısı var, kulaklık ve mikrofon icin de 2 adet jak bulunuyor.

Jaklar renkli olmasa daha guzel olabilirmiş.

Kulaklık hakkında 3 haftalık deneyimlerim bu şekilde, artı ve eksilerini sıralayacak olursam;
Artıları
• Ses duzeyi ve ses kalitesi beni tatmin etti.
• RGB efekti
• Hoparlor olarak da kullanılabilmesi xd
• Uzun bir kabloya sahip olması
• Mikrofonun uzun olması ve ucunda filtre bulunması
Eksileri
Sesi dışarıya cok vermesi
• Kablo dolanması
• Mikrofonun fazla dipses alması

Sonuc olarak fiyatına gore bence gayet iyi bir kulaklık. Alınr mı derseniz alınır. Sharkoon Rush ER3 veya Redragon H120 Ares yerine daha iyi bir secim bence.

Benim icin artı ve eksilerini ve urun hakkında incelememi olabildiğince objektif şekilde yapmaya calıştım. Urun hakkında sorunuz varsa yardımcı olurum, buraya kadar okuduğunuz icin teşekkur ederim.