Merhabalar,

10 yaşında CS 1.6 ve 2 yıl sonra Minecraft ardından 3 yıl sonra CS:GO'ya ve sonrasında yeni cıkmış olan coğu oyunda, yapabildiğimin en iyisini yapmak icin cok uğraştım. Ve bunlar icin elbette ekipmanlarıma cok onem vermeye calıştım. İlk olarak Panasonic'in mavi renkli bir kulaklığı ile başlamıştım. Ardından Logitech H150 ve sonrasında nihai bir oyuncu kulaklığı olan ASUS ROG STRIX 2.0. Bu kulaklığın her yeri deri olması, urunu cok kaliteli yapıyordu fakat sonradan oluşan kronik hatalardan dolayı 2 yıl ardından iade gercekleşmişti.

Amazon.com'da, daha henuz tanıtımı bile cıkmamış olan Corsair Void Pro kulaklığın on siparişi bulunuyordu ve vergiler dahil bana 280TL'ye denk gelmişti. Mikrofonu ve sesi inanılmaz iyi derecedeydi. Bu kulaklık ile 2-3 yıl gecirdikten sonra, birazda hor kullanımımdan kaynaklı, kablosunda yırtılmalar ve mikrofonuna yanlışlıkla elim carpmasından kaynaklı yerinden kopması meydana gelmişti. Daha sonra artan kulaklık fiyatları ve benim paramın azlığından kaynaklı mecburen SteelSeries Arctis 5 almak zorunda kalmıştım. Bu kulaklık ile gecirdiğim 2 yıl icerisinde, oyun hayatımın en kotu yılları olmuştu. Ses kalitesi desen yok, rahatlık desen yok. Dandik bir urunden ilerisi değildi fakat belirttiğim gibi mecbur kalmıştım.

Ve daha sonrasında o cok ozlemiş olduğum ASUS kalitesine donmek istedim. Normal şartlar altında tekrardan Corsair alacaktım fakat gorunuşu ve yazılım konusunda pek rahat edemiyordum. Tum ekipmanlarım Razer ve bilgisayar parcalarım ASUS olduğu icin, fazla yazılım yuklememek amaclı bu 2 firma arasında kulaklık arayışına girdim.

İstediklerim şu ozelliklerdi:
Maksimum 320Gr olması, Deri olması, RGB ışıkları olması, (Şart değil.) 50mm surucusu olması, Ergonomik acısından kulakcıkların sağa ve sola donebilir olması, Taşınabilir olması ve her platforma uyum sağlaması, (bundan dolayı sadece USB desteği olmaması gerekiyordu.) Mikrofon kalitesinin olabildiğince en ust seviyede olması.
Onume işime yarayacak bircok kulaklık cıktı ve nedenlerine gore elemeleri şu şekilde:
ASUS ROG Delta, Amazon incelemelerine baktığımda, 1 yılı aşkın kullanan kullanıcılar, kafa bandında soyulmalar ve RGB ışıklarında sorun meydana geldiği soylemiş. Ağırlığı ise 380Gr. ASUS ROG Delta Core (Evet RGB yok ama goruntusu guzel.), aynı urun bandında olduğu icin yine soyulmalar olabileceğinden dolayı ve 360Gr. ASUS ROG STRIX Fusion 300 (Evet RGB yok ama goruntusu guzel.), mikrofon biraz kısa olması beni korkuttu fakat ses kalitesi neredeyse kondansator kadar iyiydi fakat bunun da ağırlığı 360Gr. Razer Nari, kablosuz olması benim icin cok buyuk bir artı fakat aynı zamanda pilden gelen ekstra ağırlıktan dolayı almak istemedim, 430Gr. Razer Kraken Ultimate, Kulakcıkların donememesi, sadece USB bağlantılı ve ağırlığından dolayı almak istemedim, 390Gr. Razer Kraken Tournament Edition (Evet RGB yok ama goruntusu guzel.), Kulakcıkların donememesi ve dandik malzeme kalitesinden almak istemedim. Razer Blackshark V2 (Evet RGB yok ama goruntusu guzel.), Bu kulaklığın bircok ozelliği iyi ve ucuz olmasına rağmen, kulak padleri kumaş olduğu icin ve mikrofon kalitesinden emin olamadığım icin almak istemedim. Aksi taktirde cok hafif ve ihtiyacımı karşılayacak bir kulaklıktı.

ASUS ROG Delta S:
Bir onceki serinin bir ust modeli olduğunu goz onunde bulundurarak, ses kalitesinin ve mikrofon kalitesinin en azından, bir onceki neslin mikrofonu kadar iyi olabileceğini duşunduğum ve kafa bandı kısmının ASUS ekibinin elden gecirdiği icin, yenilenmiş ses teknolojileri, yeni karbon fiber gorunumu, yapay zeka mikrofon ve 300Gr ağırlığı ile gonlumu fethetti. Ayrı ayrı kondansator mikrofon ve kulaklık alacağıma, aynı paraya 2'si bir arada alayım dedim. Not: Normal şartlarda Kraken Ultimate veya herhangi bir ASUS kulaklık alırsam ekstra kondansator mikrofon almaya ihtiyac duymayacaktım cunku inceleme videolarından izlediğim kadarıyla hepsi benim icin yeterli seviyedeydi fakat diğer kalan kulaklıklar nispeten daha ucuz olacağından dolayı, onları alsaydım yanında Razer Seiren X almayı duşunuyordum.

Surprizbozan: Kutu acılımı

Satın alım:​Amazon.com uzerinden indirimle vergiler dahil 280$'a aldım. 4 gunde elime ulaştı.
İlk izlenim:​Kulaklığı elime alır almaz, o kalitesini icimde hissettim. Kutu iceriği cok zengin olmasa da idare eder seviyedeydi. En azından bir ROG cıkartması cıkabilirdi.
Kulaklığı bilgisayara takmamla beraber yanan ışıkları, beni benden aldı. İnternette gozukenden cok daha guzel ve canlı. Ustelik o kulaklıklardan ses gelince, of of. Yok boyle bir ses. İcim eridi adeta. Tabii bu sevincim mikrofon testine kadar surdu...

Surprizbozan: Kulaklık inceleme

Son izlenim:​
Kulaklığın ses kalitesi ve rahatlığı gercekten cok iyi fakat mikrofon kalitesi cok kotu. Giriş seviyesi kulaklıkların bile mikrofon kalitesi daha iyi. Bunu ASUS'a ilettim, gerci internette bircok kişi bu konuda muzdarip ama yine de bende alıp denemek istedim. Umarım ASUS konu hakkında bir atılım yapar, en azından tum ASUS ROG Delta S kullanıcılara, ASUS ROG Delta kalitesinde mikrofon gonderseler yeterli olur.

Yapay zeka ozelliğini kapattım ve ASUS ROG Delta kulaklıkta bulunan varsayılan mikrofon ayarları ile aynı yaptım. Gurultu gecidi %20, Mukemmel Ses %80 olarak. Hepsini kapatarakta denedim. Yine cok kotu. ASUS ROG Delta'nin mikrofonu adeta kondansator mikrofon gibi ses alırken bu mikrofonun sesi, giriş seviyesi, yeni yeni piyasaya giren markaların kulaklıkların mikrofonundan bile daha kotu.

ASUS ROG Delta kulaklığın bir ust modeli olarak gecen kulaklığının mikrofonunun bu kadar kotu olması cok sacma, ustelik fiyatı bu kadar fazla iken. Ben hem ses + mikrofon aradan cıkartmak icin bunu tercih etmiştim fakat aynı fiyata kondansator mikrofon alıp, ustune işimi gorecek kulaklık alabilirdim. Şu an iade konusunda karar aşamasındayım ama ses kalitesinin cok iyi olduğu icin karar vermekte zorlanıyorum. Diyorum belki ileride kondansator mikrofon alırım. Fakat kulaklık parasına işi kokten bitirecek ekipmanlar alabilecekken neden biraz daha fazla ses kalitesi icin 2 katı para odeyeyim, diyorum.

Kısaca artıları:​1- Ağırlığı cok iyi, 300 gram.
2- Guncellenmiş suruculer ve yeni barındırdığı teknolojiler ses kalitesini cok daha iyi yapmış.
3- İnsan gozlerini RGB ışıklarından alamıyor. Cok guzeller.
4- Type-C olması bircok platformda işi kolaylaştırıyor.
5- Kulaklık cok rahat.

Eksileri:​1- Mikrofonu cok kotu, abartısız cok kotu. Giriş seviyesi kulaklığın mikrofonu dahi daha iyi.
2- Yapay zeka gurultu engelleyicisi, kulaklığı tanıttıkları kadar iyi calışmıyor. Sesler ayırt edilebilecek kadar karşı tarafa gidiyor. Duşuk, orta, yuksek olmak uzere 3 modu var. Yuksek modu biraz daha iyi olsa da, cok kotu olan mikrofon kalitesi, daha da kotuleşiyor.
Bu mikrofon sorununun acilen cozulmesi gerekiyor, bu kadar para veripte bu kaliteyi almak rezillikten başka bir şey değil.
3- Taşınabilirlik bakımından, kablosu kulaklıktan cıkabilseydi daha guzel olabilirdi fakat boyle olmasıda cok sorun teşkil etmiyor.