Merhaba Sosyal ailesi,

Bundan yaklaşık uc ay once, GepRC Mark4 govdeyi alarak quadcopter'i toplamaya başlamıştım. Bugun nihayet bitti ve ben de konusunu acmak istedim.

İlk quadım olmasa da ilk FPV sınıfı quadım oldu. Acıkcası bir ara toplamaktan umidi kesmiştim lakin sonra devam ettim. Ancak boyle bir sonucu ben de beklemiyordum. Zamanla burada actığım konular:

GepRC MARK4 225mm 5 inc FPV Drone govdesi - İlk bakış FPV bir drone toplama macerası icindeyim. Birkac aleti ve ekipmanı tamamladıktan sonra, parcaları tek tek almaya başladım, ilk aldığım parca da frame oldu. Frame, doğru frame secimi onemli zira tum sisteminizi frame ustune kuruyorsunuz. Bunun yanında ilk kez bir FPV drone topluyorsanız...
www.technopat.net

IFlight SucceX E F4 V2.1 ucuş kartı ve SucceX E 45A ESC kiti - İlk bakış Drone'un govdesi gelmişti onceden. Gectiğimiz gunlerde ise FC ve ESC kiti geldi. Bende kısa bir inceleme yazmak istedim. FC yani Flight Controller, kısaca Drone'umuzun beynini teşkil ediyor. Drone'daki tum motorları bu kartla kontrol etmenin yanında, cihaz icin gerekli sensorler de bu kart...
www.technopat.net

Tattu funfly 4S 1300 mAh li-po ve isdt Q6 nano balans şarj cihazı - ilk izlenim Li-Po piller, hobicilik denince akla gelen ilk enerji kaynağı. Ucuzlar, kapasiteleri ve verdikleri voltaj değerleri, maliyetlerine ve boyutlarına gore yuksek. Ama, tehlikeliler de, hem de cok tehlikeliler. Bu yuzden aldığınız Li-Po pil kadar, onu şarj edeceğiniz alet de onemlidir. Lipo olarak...
www.technopat.net

iFlight XING-E 2207 2450 KV fırcasız motor - İlk bakış Govde ve ucuş kontrolcu sonrası, sıra motorlara geldi. Motorlarda, cok ucuza kacmadan ancak fiyatı da arttırmadan, mutlu edebilecek ve sağlamlığını konuşturacak bir tercih yapmak istedim. Bunun sonucunda da, kontrol kartı kısmında sectiğim gibi motorlarda da iFlight'ı sectim. XING serisi uzun...
www.technopat.net

Drone video anten secimi & VTX anten tipleri "Drone icin en onemli parca nedir?" sorusuna verilebilecek bircok cevap olabilir. Şahsi goruşumu belirtmem gerekirse, ne motor ne de kontrol kartı derdim. Bence en onemli bileşen ve ilk başlayanların gozunde en onemsiz goruneni, antenler. Mukemmel ucuş kartlarına, mukemmel motorlara sahip...
www.technopat.net

Drone VTX Sistemi | Foxeer Falkor 3 - Rush Tank II Ultimate - Foxeer Lolipop 3 | İlk bakış Daha oncesinde droneun govde, ucuş kontrolcusu & ESC, motor bileşenlerinin konularını acmıştım: https://www.technopat.net/sosyal/konu/geprc-mark4-225mm-5-inc-fpv-drone-goevdesi-ilk-bakis.1284287/...
www.technopat.net

Quadcopter icin TPU parca nerede bastırılabilir? Yapmakta olduğum quadcopter icin birkac 3D parcaya ihtiyacım var. Bunlar normalde satılıyor ama hem fiyatları hem de kargo ucretleri facia gibi. Aliexpress'ten bir şeyler sipariş ettim ama ses seda yok 1.5 aydır, herhalde daha plastiği uretmeyi yeni bitirdiler...
www.technopat.net

FrSky X-Lite S Kumanda, R9M Lite Modulu ve R9MX Alıcı | İlk Bakış Hepinize merhaba. Bugun quadcopterin onemli bir ekipmanının, kumandanın ve modullerinin incelemesini yapacağım. Kumandalar onemlidir zira bir kere alınırlar. Bir kere aldığınızda size en iyi uyanı ve en iyi işlevselliğe sahip olanı almak onemlidir. Tabii bunun yanında butceye de dikkat etmek...
www.technopat.net

Kullandığım parcalar:

iFlight Succex-E F4 V2.1 ucuş kontrolcu iFlight BHeli_S 45A ESC iFlight XING-E 2207 2450 kv motor Foxeer Falkor 3 Mikro FPV kamera Rush Tank II Ultimate VTX Foxeer Lolipop 3 SMA Anten Dalprop Nepal N1 pervaneler R9MX 900 MHz alıcı BN 220 GPS PandaRC ARGB LED iFlight 250mm batarya kayışı Ucuş ekipmanları:
FrSky X-Lite S kumanda R9M Lite verici modulu Skyzone SKY 02X gozluk 2x Lumenier AXII anten Hem quadcopter toplayıp hem de yeni bilgiler oğrendiğim bir yapım oldu. Şahsen insan işin icine girince, olayın sadece quad parcaları almaktan ya da para birleştirmekten ibaret olmadığını. En iyi sonucu almak ve calışırken de rezil olmamak icin ekipmanlarınızın iyi olması gerekiyor. Bunun yanında farklı disiplin ve kategoride bircok bilgiyi de biliyor olmanız gerek. Bir bakıma kendi başınızasınız zira toplanan bir quad diğeri ile benzer olmuyor.

Guzel, ama pahalı bir iş. Bunun yanında ucuracak alan bulması zor. Ancak bundan aldığım keyfi cok cok az şeyde aldım, toplarken verdiği keyif bile yetiyor bazen.

Onceden FPV quad ile alakalı konularda goruştuğum birkac kişiyi etiketlemek istiyorum:

@Jira @NobLe Six @Cruslan @hadwiger @akil Gundoğan @painkiller @cengover_ekin

Ayrıca, quadı toplarken ki yardımları ve muhabbeti icin @flayzeraynx 'a ayrıca teşekkur ediyorum.