Merhaba arkadaşlar, daha onceden soz verdiğim fakat epey geciken bir kulaklığın incelemesini yapıyorum bugun, kulaklığımız UiiSii markasının HM7 modeli, linkini de bırakayım incelemeye gecmeden once.

137.48EGP 20% OFF|UiiSii HM7/HM6 kulak ici kulaklık Metal super bas Stereo kulaklıklar mikrofon ile iPhone icin 3.5mm/samsung IOS Android telefonlar|headphones with microphone|stereo headphonesin-ear earphone - AliExpress Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com
tr.aliexpress.com

İlk olarak kutu iceriğinden, malzeme kalitesi ve tasarımdan başlayalım;

Gorduğunuz gibi kutu iceriğinden kulak silikonları, kulaklığın kendisi ve bir mandal tarzı bir şey cıkıyor, fiyatına gore normal, pek bir surpriz beklemiyordum fakat kulaklığın kendisinde takılı gelen silikon sanırım sunger yapıda, burada hem bir eksi hem de artısı var, bu sungerimsi yapı ses izolasyonunu arttırmak icin, eğer kulağınız buyuk ise bunu cıkarmamanız şiddetle tavsiye edilir, fakat bir eksi de burada geliyor, benim kulağım cok kucuk olduğu icin o ustunde takılı gelen sungerimsi silikonu takamadım, keşke her boy icin oyle gelse idi. Tasarımı ise benim hoşuma gitti, altın, pembe ve gumuş rengi var, ben altın olanı tercih ettim gumuş olmadığından dolayı fakat gumuş daha guzel gorunuyor, kulaklığın malzeme kalitesi hem iyi hem kotu, kulaklıklar metal yapıda geliyor, fakat kablosunun cabuk bozulduğunu okumuştum almadan once, ama bu kadar erken bozulmasını beklemiyordum zira 3. gunun sonunda sol tarafından ses gelmemeye başladı, garantiye gonderdim o yuzden inceleme bu kadar gecikti, şimdi ses kalitesine ve karakterine değinelim.

Kulaklık ozelliklerinden başlayalım:

1. Empedans: 16Ω
2. Hassasiyet: 90±3dB
3. Hoparlor boyutu: 9mm
4.Donuşturucu prensibi: dinamik
5. MIC: yuksek kaliteli hassas In-line mikrofon
6. Sertifikasyon: CE, FC, ROHS sertifikası

Resmi satış sayfasında yer alan teknik ozellikleri boyle, şimdi ses karakterinden bahsetmem gerekiyor. Kulaklık mid ve vokal ağırlıklı bir kulaklık, hatta o kadar şaşıracaksınız ki fiyatına rağmen muthiş derecede berrak bir vokal sesi geliyor, vokali tane tane secebiliyorsunuz, ayrıca mid sesleri de rahatlıkla ayırt edebiliyorsunuz, enstrumanlar da rahatlıkla duyuluyor fakat vokal kadar değil. Tiz sesleri ufak da olsa hissediyorsunuz fakat bass sesleri neredeyse sıfır, eğer bass ağırlıklı muzikler dinliyorsanız EQ ayarı yapsanız dahil adam akıllı bass sesleri duymayacaksınız, hatta tarif etmem gerekirse kucuk bi ir cocuğun hafifce kapı tıklaması gibi geliyor. Şimdi gelelim mikrofon kalitesine, mikrofon keşke koymasalar idi, sadece koymak icin koymuşlar, pazardan alacağınız 5 liralık kulaklığın daha iyi bir ses kalitesi var, sessiz ortamda da gurultu ortamda da karşı taraf sesimi adam akıllı anlamadı, kısacası bu mikrofonu alacaksanız sadece muzik icin alacaksınız, konuşma yapacağınız zaman cıkartmanız gerekiyor, bu arada kulaklık dışarı ses veriyor son ses seviyesinde, fakat dışardan ses almıyor eğer yuksek sesli dinlerseniz, kulağınız buyukse o sungerimsi silikonu takarsanız izolasyon ve kulaklıktan aldığınız zevk daha da iyi olur, bu arada benim kulağım ciddi manada kucuk, en kucuk silikonları bile bazen benim kulağımdan cıktı haberiniz olsun.

Kulaklığın artıları:
- Fiyatına gore benzersiz vokal ve mid performansı
- Malzeme kalitesi (metal olması)
- Tasarım

Eksileri:
- Berbat mikrofon kalitesi
- Kabloların cabuk bozulması
- Eksik bass ve tiz