Bu kulaklıktan once SteelSeries Siberia 150 kullandım ve hic memnun kalmadım. 2017 Mayıs ayında kulaklığı aldım. Şunu diyebilirm ki sitelerde incelemelerde mikrofon kayıtlarıyla oynamışlar mikrofonun leş olduğunu utanmadan gizlemişler. 8 ay kadar ASUS ROG forumlarında bu durumu ilk once kabullenmmemeye calıştı sonra yazılımla cozeceğiz dediler ve en sonunda kulaklıkları değiştireceklerini soylediler. 1 yıla yakın kullanımımdan sonra ASUS Turkiye geri donuş yaptı sadece kulaklık unitesini istediler yolladım, yeni kulaklık geldi ve mikrofonu sorunsuzdu. Fakat kulaklığı takınca ses unitesinin aşırı ısındığını fark ettim. Birkac dakika icinde mikrofon calışmadı ve 20-30 dakika icinde ise kulaklıklar ses vermeyi kesti( ses unitesi de ateş gibi olmuştu). ASUS'a tam set olarak yolladım urunu. Servisten birisi aradı beni ve sorun Firmware'den, guncel olanını yukledik duzeldi dedi ( halbuki ben son guncelini yuklemiştim, betasını bile kurmuştum baktım sorun duzelmedi kararlı son Firmware yuklemiştim).
Servisteki adama sormuştum peki neden eski unitede sorun yoktu yeni kulaklığı takınca ısınıp calışmıyordu diye. Adam kem kum etti kıvırdı.
Urun geldi sorunsuz sonra gozume bir şey carptı: Ses unitesinin altında gurultu engelleyen ikinci mikrofonu acan ice gomulu bir tırnak vardı, ben o tırnağı tukenmez kalemle aktif edeyim derken plastiğini derince cizmiştim. Bu unitede cizik yoktu ve altı tertemizdi (anlaşılan unite değişmiş). Neden soylemediler anlamış değilim.
1-2 ay kullandıktan sonra yine alt unite ısınmaya başladı ve ilk once mikrofon sonra da kulaklıklar kapanmaya başladı. Yine yolladım fakat tuketici haklarıyla ilgili yasalara baktım para iadesi isteyeceğim. 1200 TL'ye bir yıldır cektiğim eziyette en cok kızdığım nokta: 2 Turk ve diğer yabancı incelemelerde boyle pahalı ve sorunlu bir urunu nasıl overler. ASUS'un kendi forumlarında headset başlığındaki acılan konuların yarısına yakını ROG centurion:https://rog.asus.com/forum/forumdisplay.php?137
Gelelim urun calışırken deneyimlerime.
Oyun: Kulağın icinde o kadar surucu birbirine cok yakın olduğu icin oyle keskin yon tayini beklemeyin. Suruculerin hepsi 20 HZ-20 khz aralığı olduğundan diğer oyuncu kulaklıklarının vermediği bir ayrıntıyı bu da vermiyor. Sennheiser, HyperX Cloud ve HyperX revolver, HyperX Alpha serisi daha geniş frekans aralığı verebiliyor. Onlar daha derin ve temiz ses veriyor, bu sayede Tom Clancy's Rainbow Six: Siege oynarken duyduğun cıtırtılar ve sesler daha berrak olmakla birlikte sesin mesafeye gore hacmini alabiliyorsun ve bu sayede duyduğun sesin uzaklık ile yonunu ASUS'un gercek 7.1'inden daha iyi kestirebiliyorsun.
Muzik ve film: Bu kısımda hicbir artısı yok aksine o fiyata ya da aşağısına daha geniş frekans aralıklı kulaklıklar var ve kulağınız kaliteli sese doyar.
Son olarak deneyimlediğim oyunlar: Battlefield 1, Tom Clancy's Rainbow Six: Siege, PUBG, Battlefield 4, division, Doom, Hellblade, metal Gear Solid 5 Phantom Pain, metro Redux serisi, Rise of Tomb Raider, Sniper Elite 4, Witcher 3, arma 3..
Yabancı incelemelerde diğer gercek 7.1'lere de baktım, hepsinde ortak yargı: Gercek 7.1 kulaklıklar suruculerin birbirine yakın olması itibarıyla yon tayininde 7.1 hoparlorler kadar keskin değiller ve suruculer ufak olduğundan frekans aralıklarıyla da o kadar paraya fark yaratamıyorlar.
Guncel yorumum aşağıdadır (14. 03.2021 tarihi itibarıyla).
Urunun parası o zaman iade edildi. 50-53 mm suruculer ve geniş frekans aralıklarını gercekten destekleyen acık kapsul yapılı kulaklıklar en doğal ve kaliteli ses almada onemli unsurların başında gelir. Online rekabetci oyunlarda ise yazılım desteği onemli rol oynuyor. Oyununa gore EQ ayarı, sanal Surround ve seviyeleri, ses berraklaştırma gibi değişik ayarlar oynadığınız oyunda avantaj sağlayabiliyor.
Bu kulaklıktan sonra HyperX Cloud 1 kullandım. Şu an 1more H1007 kullanıyorum. Şu ana kadar kullandığım en iyi kulaklık cıktı 1more H1007. incelemesi:
1more H1007 kulaklık incelemesi İnceleme yazısına başlamadan once daha once kullandığım kulaklıklar ve kullandığım yazılımlardan bahsedeyim. Birkac yıl once USB arabirimli SteelSeries Siberia 150 kullanmıştım. 40 mm capındaki neodimyum suruculer, terleten deri kulaklık padleri, ses kasmak icin sesi biraz acınca kulaklık...