Urun linki: Crucial 480 GB BX500 CT480BX500SSD1 2.5" SATA 3.0 SSD Fiyatları, Ozellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakce
Uretici linki: Crucial BX500 SSD | Crucial.com
Kutu iceriği:
Ustteki fotoğrafta garanti belgesi, kullanım kılavuzu ve icine SSD koyulan şeffaf bir korumalık var.
Urunun kasa icindeki fotoğrafı:
Arka arkaya yaptığım okuma yazma testleri:
Urun kağıtta yazan değerleri veriyor.
Sağlık bilgisi ve diğer bilgiler:
Sıcaklık konusunda kasamın onu mesh değil ve icinde 3 adet fan olmasına rağmen en fazla 33 derece gordum benim bakmadığım zamanlarda bu değerin daha da ustune cıkmış olabilir.
234 saat calışmış ve bu surede 1.50 TB veri yazmış sağlığı ise %99.
Hic error kapanma kasma donma yaşamadım sistemimin acılış suresi 4.9 saniye
Fotoğraf kısmı burada bitiyor gelelim teknik ozelliklere BX500 SATA 3 kullanıyor ve 540-500MB/s okuma yazma değeri vaat ediyor kontrolcu olarak SMI SM2258XT kullanıyor.
Bu model DRAM bulundurmuyor zaten bu butcede DRAM aramak mantıksız olurdu. Bellek ureticisi ise Micron gayet iyi bir marka zaten Crucial Micron'un alt markası. NAND turu ise 3D bu zaten gunumuz SSD modellerinde standartlaşmış durumda. NAND tipi ise TLC.
Genel olarak ısınma problemi var olarak gorunuyor ama ben karşılaşmadım elimle kontrol ettiğim zamanlarda da sıcaklığı gayet iyiydi. Oyun acılış sureleri de gayet iyi.
Tasarım konusunda siyah ve sade bir tasarımı var.
Son olarak benim puanım 7/10 1 puanı kontrolcuden 1 puanı DRAM bulunmamasından 1 puanı da ısınma sorunundan (ben yaşamasam da) kırdım.
Benim duşuncem 30 lira daha verip Crucial 500 GB MX500 CT500MX500SSD1 2.5" SATA 3.0 SSD Fiyatları, Ozellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakce bu modeli almanız.
Sona geldik bu 2. makalem okuyan herkese cok teşekkur ederim SSD hakkındaki fikirlerinizi aşağıda belirtirseniz guzel olur. @astroscott
Edit: Eklemeyi unutmuşum urun yazılımı Crucial Storage Executive Tool | Firmware Download | Crucial.com yazılım da gayet iyi kaliteli olmuş.