650 TL kulaklık onerisi Arkadaşlar selam. HyperX Cloud 1 kullanıyordum. Kafam buyuk olduğu icin 1-2 saatlik kullanımda ağrı yapıyordu. Bu yuzden satıp başka bir kulaklığa gecmeye karar verdim. HyperX'in ses kalitesinden falan cok memnundum ama uzun sureli kullanım işkenceye donuştuğu icin değiştiriyorum. Birazdan alıcı...
Onerileriniz uzerine Corsair Void Elite almıştım. Aldıktan sonra goruşlerimi paylaşmamı istemişti birkac kişi. O konuya cevap olarak yazacaktım ama almayı duşunenler daha rahat gorsunler diye yeni konu acıyorum.
Tam anlamıyla bir inceleme değil daha cok ilk bakış ve HyperX Cloud ile karşılaştırma olacak.
Tasarım olarak gorunuş ve hissiyat olarak cok iyi hissettiriyor. HyperX de guzel gozukuyordu ama bu daha ozel hissettiriyor. Cloud da kablo uzatıcı ile cok fazla uzuyordu. Kasam uzakta olmasına rağmen 2-3 defa monitorun etrafına doluyordum. Corsair'de bu kadar uzun değil ancak gayet yeterli. Hatta benim icin cuk oldu:

Dedikleri gibi bayağı buyukmuş. Cloud'da son seviyeye kadar genişletmeme rağmen kulak memem dışarda kalıyordu tam oturmuyordu. Corsair'de 10 adet genişletme seviyesi var. 6 ya da 7 bana yeterli geldi. Kafam bayağı buyuk olmasına rağmen daha fazla genişletince buyuk geldi.
Kulaklık tasarımı gereği kafaya cok baskı uygulamıyor. Bunun yanında bir dezavantajı da beraberinde getiriyor. Kulaklık cok sallanıyor. Kafanızı cok fazla sallarsanız duşecekmiş gibi oluyor. Daha iyi anlamanız icin 4:03'e bakın:
Ses yuksekliği cok fazla. Cloud'un maksimum ses seviyesine %70'larda ulaşıyorum. Yuksek ses sevmeme rağmen %100 cok yuksek geldi. Bu tabii ki bir artı. Ses kalitesi Cloud'a gore daha iyi daha tok geldi. CS:GO'da da sesler daha tok daha hoş geldi. Sanki başka bir oyunun sesleriymiş gibi hissettirdi.
Mikrofonunun cidden bu kadar iyi olacağını duşunmemiştim. Sağa sola hareket etmiyor. -sadece yukarı ve aşağı- o yuzden ağzımdan biraz uzak kalıyor gibi hissettim ve sesi az alacağını duşunmuştum. Ama ona rağmen sesi cok iyi alıyor ve ses cok temiz. Cloud'da anakartın gurultu engelleyici ozelliği aktifken bile arkadan ufak bir cızırtı sesi geliyordu. Corsair USB olduğu icin anakartın ozelliklerini kullanamıyorum ama o gurultu engelleyiciye gerek bile kalmadı. Cidden cok temiz sanki profesyonel bir mikrofonmuş gibi bir mikrofonu var.
Kulaklığın surucusunu (iCUE) yuklediğimde arkadan bir cızırtı gelmeye başladı. Genel bir sorunmuş. Forumdaki bir arkadaşın cozumu ile birazcık uğraşarak cozdum:
Aqff dedi:
Başka bir forumun linkini atmam doğru olur mu bilmiyorum ama cozumun yazdığı yeri nasıl bulacağınızı anlatayım. Google'a "Corsair Void Elite USB sizzle problem" yazıyorsunuz. "sizzle problem" yerine direkt "crackling sounds" yazabilirsiniz. Orada Corsair forum sitesinde "Corsair Void RGB crackling sounds" başlıklı bir site var. Oraya giriyorsunuz. Biraz aşağılara doğru indiğinizde "barricade" nickli bir kullanıcı maddeler halinde cozumu anlatmış. Bayağı uzun bir yazı anlarsınız zaten. Ben o maddeleri tek tek uyguladığımda sorunumu cozmuştum.
Genişletmek icin tıkla...
Sol arka tarafta ses acma-kısma bolumu var. Ben genelde kulaklığı cıkartırken oradan tuttuğum icin cıkartırken surekli sesi kıstım. Alışmam lazım.
Ben 650 ₺'ye aldım. Kampanya ile 625'e geldi. Aklıma gelen başka bir şey yok. Genel olarak bayağı memnunum. Tavsiye ederim. Sorularınız varsa bekliyorum.
@demir3434 @alfakatano