Merhaba arkadaşlar. Duşuk butceli arkadaşlarımızın ilgisini cekebilecek 350 dolarlık bir laptop aldım. 1 yıl kadar kısa sure kullanacaktım ve cok fazla para harcamak istemedim. Oncelikle sistem ozellikleri:
Ryzen 5 3500u 2.1 GHz Turbo ile 3.7 GHz 4C/8T
256 GB Kingston(program boyle gosteriyor model bulamadım) NVMe SSD.
8 GB RAM 3200 MHz.
1920x1080(1080p) cozunurluklu ekran. 64 Hz olarak gorunuyor FreeSync destekli.
Bu ilk incelemem olduğu icin atladığım mevzular olduysa affola. Tasarım olarak muadillerine gore ince cok az ince sayılır. Masaya koyduğunuz zaman kaba durmuyor. Klavyesi gayet ergonomik fakat ilk defa Acer kullanan birisi olarak guc tuşunun klavye uzerinde sağ ustte ve uyku tuşunun escape tuşunun yanında olmasını bir dezavantaj olarak hissettim. Cunku ben genel olarak function tuşu acık kullanıyorum ve ses acma kapatma, parlaklığı ayarlarma gibi işlemleri function tuşları uzerinden yapıyorum.

Gunluk kullanımda 1.5 gunluk deneyimime gore şarjı 3-4 saat arasında giderken oyuna girdiğinizde 1.5 saatte bitiyor. Sistem Boot suresi 12 saniye ve Steam, Vanguard gibi uygulamalar arkada Boot oluyor. Sure tatmin edici. SSD'nin faydalarını cok rahat gorebiliyorsunuz. Oyunlarda bekleme sureleri duşuk. Fanına alt tarafta konumlandırılmasından oturu ısınma problemi olduğunu duşunuyorum. Havada oyun oynayama calıştığınız zaman 5 derece fark ediyor. Şu ana kadar GTA V, R6, Valorant, CS:GO oyunlarını oynadım. GTA V ve R6'da kayıt ve SS almayı unutmuşum bu yuzden ozur diliyorum. Değerleri ekleyeceğim bilgisayar şu anda musait değil. Oyunlara girişte işlemci sıcaklığında gozle gorulen artışlar(75-80 civarı) var fakat oyunu oynamaya başladığınız zaman 60-65 arası sabitleiyor. GTA V normal ayarlar MSAA acık 40 FPS civarında aldım. Valorant ise guzel FPS değerleri veriyor ama video da cektiğim icin sıcaklıklar biraz yuksek ve FPS 55-60 arası. En yuksek ayarlarda eşsiz yonlendirme X8 olarak aldım.

AutoCAD kullanımımda 3D ve 2D cizimde tatmin edici performans gosteriyor. 3D cizimde ara ara takılmalar olsa da kucuk projelerde kullanılabileceğini duşunuyorum. Adobe Premiere Pro uzerinden 2K cozunurlukte Valorant videosunu render aldım. 4 dakikalık bir videoyu 10 dakika gibi bir surede cıkardı ve CPU kullanımı 80 civarında seyretti. Sıcaklıklar da 65-70 derece arasında gayet yeterli duzeyde kaldı. İnternetim gelince video olarak da yukleyip konuyu guncelleştireceğim. Sadece alacak veya almayı duşunecek arkadaşlara urunun kısa bir tanıtımını yapmak istedim. Mouse'um bağayı kotu orayı hic konuşmayalım. İyi sosyaller!