Kutu;
Kutu tasarımını gercekten cok beğendim. Tasarım ve hissiyat olarak gercekten premium bir hissiyat veriyor, her ne kadar icerik olarak dolu dolu olmasa da. Kutu icerisinden kulaklığımız, 2 metrelik 3.5mm ayırıcı kablomuz ve Razer ile butunleşmiş "Teşekkur" mektubumuz cıkıyor. Kulaklık sert bir sungerin ustunde bırakılmış ve aşağıda "Welcome to The Cult of Razer" yazıyor.
Surprizbozan: Kutu
Malzeme Kalitesi;
Kulaklığın kasası aluminyumdan ve sert plastikten yapılma, plastik o kadar sert ki metalmiş gibi bir hissiyat veriyor. Şu ana kadar kullandığım ve en dayanıklı hissettiren oyuncu kulaklığı bu, diğerleri bununla yarışamıyor bile. Urunu 7 Nisan 2020 tarihinde satın almıştım ve urunde kozmetik olarak neredeyse hicbir sorun yok hala, sağ kulağın arka kısmında 7 milimetrelik bir boya atması var o kadar. Sungerler hala cok kaliteli, hicbir şekilde yırtılma, aşınma yok. Hem ayırıcı kablo hem de kendi kablosu tamamen orgu ve şu ana kadar kırıştığını gormedim hic .Neredeyse 1 yıllık bir Razer kulaklığında bunu gormek bana şaşırtıcı geldi, cok onceden kullandığım Kraken 7.1 ile karşılaştırınca, Tiamat 2.2 V2 cok daha kaliteli duruyor diyebilirim.
Ergonomi;
Kulaklık ergonomi ve rahatlık olarak da cok hoşuma gitti diyebilirim, her gun yaklaşık 10 saat takıyor olmama rağmen hicbir ağrı yaşamadım şu ana kadar, sadece sacım ıslakken toplayarak kullandığımda kafamın ustu kaşınıyordu biraz. Onun da kafa desteğinin alt kısmının file olmasından dolayı normal olduğunu duşunuyorum (ust kısmı değil, ust kısmı yapay deri. Yapay derili sungerler gayet rahat ve esnek, ayrıca kulağınızı da icine alıyor, ustunde durmuyor. Kulaklığı kullanırken yaklaşık 4 saatlik aralıksız kullanımdan sonra kulağımın terlediğini ve silmem gerektiğini hissettiğimi soylemem gerek. Ayrıca, kulaklıklar ice doğru katlanabiliyor ve bu sayede boynunuza takarken rahatsızlık cekmiyorsunuz.
Surprizbozan: Gorunuş
Mikrofon Kalitesi;
Mikrofon kalitesi gayet normal/sıradan diyebiliriz. Aşağıda Sennheiser HD400S'in mikrofonuyla olan karşılaştırmalarını bulabilirsiniz. Mikrofonun frekans aralığı 100hz-10kHz, 1kHz frekansındaki hassasiyeti "-38 dB ±3 dB" ve >58dB değerinde bir sinyal/gurultu oranına sahip. Ayrıca mikrofonun turu ECM ve yonsuz olarak belirtilmiş.
Videoyu yukledikten sonra fark ettim, Camtasia nedenini bilmediğim bir şekilde boost eklemiş seslere, sesler bu kadar yuksek değil normalde. Bu kadar dip ses olmadığını canı gonulden soyleyebilirim, isteyen olursa Discord uzerinden atabilirim bu sesleri.
Ses Kalitesi;
Ses kalitesi benim icin bu kulaklığa şaşırmamı sağlayan en onemli sebepti. Bir oyuncu kulaklığı alıp bu kadar guzel seslerle şarkı dinleyebileceğimi hic duşunmemiştim. Evet tabii bu bir oyuncu kulaklığı olduğundan 250Hz kısmında yuksek bir boost var, ancak bu gayet doğal ve kritik dinleme yapmıyorsanız kotu bir şey değil. Ahım şahım olmasa da kaliteli midleri, sıradan duzeyde tizleri belirtiyor. Tizler cok one vurulmasa da temiz olarak verildiğini soyleyebilirim, gurultu oranı gayet duşuk. En alışılması zor durum ise ses yuksekliği oldu benim icin, kulaklıkta toplam 4 tane 50mm titanyum kaplama diyaframlı Neodymium suruculer bulunuyor. Frekans aralığı 20hz-20KHz, on suruculer 32 Ohm dirence ve arka suruculer 16 Ohm dirence sahip. Ayrıca kutu uzerinde maksimum girdi gucunun 50mW olduğu belirtilmiş. Aşağıda Sennheiser HD400S ile ses yuksekliği karşılaştırmasını gorebilirsiniz. Ses kalitesi olarak sayamayacağım bunları, cunku telefonumun mikrofonunun cok iyi olduğunu duşunmuyorum.
Eksiler;
Benim gozumde bu kulaklığın iki eksi yonu var, onlar da mikrofon ve stokta bulunamıyor olması. Arkadaşlarım discord uzerinde konuşurken bazen kendilerini duyabiliyorlar, bu belki ses yuksekliğindendir tam olarak bilemiyorum ama boyle bir sorun var. Onun dışında, ben gecen sene bu kulaklığı 400TL gibi bir fiyata aldım. Gecenlerde bu kulaklığın stokta kalmadığını ve olan yerlerde 800TL civarına satıldığını gordum, cok mantıksız geldi bu fiyatlar. Bazen 450-500TL civarında stoklara geliyor, o zaman alınabilir.
Puanlama;
Puanlamasını yapmak benim icin zor ancak Arctis 1 ve 3'e fark attığını soyleyebilirim. Verdiğim fiyatı hesaba katıp, Discord uzerindeki gurultu engelleme ozelliklerini de hesaba katarsak 4.5/5 diyebilirim. Herkese onerebileceğim bir kulaklık bu.