Fanların kutusu yok havalı poşet ile geldi gayet guzel paketlenmiş diyebilirim. Vidaları eksiksiz geldi.
Fanlar bu şekilde vida yerlerinde sunger bulunuyor bu detay atlanmamış. Orta kısımda cıkartma olsaymış guzel olurmuş. Giriş yeri 3 pin / Molex şeklinde.
Montajlama bu şekilde oldu. 1 fan haric hepsi anakarta bağlı DC moduyla 4 farklı ısı durumuyla fana profil ayarı yapılabiliyor kullandığım anakart: MSI B350 PC Mate. Kasa, kablolamaya pek musaade etmiyor hatta ust taraftaki fanları takarken cok zorlandım bir tanesi anakartın ust mosfetlerini soğutan heatsinke ufak da olsa baskı oluşturuyor. Kasa 1 cm daha uzun olsa bu sorun meydana gelmezdi. Olabildiğince kablolamaya ozen gosterdim en fazla bu şekilde oluyor daha otesi mumkun değil.
Kule tipi soğutucu kullanıyorsanız tornavida ile gosterdiğim fanı aşağı ufleyecek şekilde takın. Yukarı tahliye edecek şekilde takarsanız soğutucunun fanına hava gelmesini sabote edecektir. Normalde bunun testini yapmazdım cunku sonucunu biliyordum fakat başka bir konuda bunun uzerine tartışma cıktığı icin testini yaptım sonucları konu mesajlarında gorebilirsiniz. Aynı durum sıvı soğutma icin de gecerli. Kasanın ust tarafına ve fanlar dışarıya hava ufleyecek şekilde monte ediliyorsa arkadaki egzoz fan ya iptal edilmeli ya da iceri ufleyecek şekilde monte edilmeli. Toplama videolarında bu hata cokca yapılmaktadır genel kullanıcı da bu hataya duşebilir yanlış monte etmek yerine tamamen iptal ettiğinizde bile performans kazanımınız olacaktır.
Kasanın genel gorunumu bu şekilde. 2 fan yeterli sirkulasyonu sağlıyordu ekstra fan almaya gerek yoktu fakat alma amacım tamamen gorsellikti sıcaklık konusunda bir fark yaşamayacağımı biliyordum beklentim bu şekilde değildi. Ne oldu, tabi ekran kartına hava beslemesi yapan fan yoktu bu sağlanmış oldu ve eskiden 75 derecede sabit calışan kart şimdi 70 derecede sabit calışıyor. Belki yuksek performans veren fanlar alındığında fark yaşanırdı ama yine bu şaşırtacak seviyede olmayacak ve 6 tane yuksek performanslı fanın maliyeti de en az 600-700 liradan başlıyor bu fiyata sıvı soğutma da alınabilir işlemci değiştirilebilir ekran kartında bile değişim duşunulebilir o yuzden 180 lira ile kasaya gorsellik katılmış oldu daha fazlası da beklenemez. Fanları beğendim, 3 pin olmasına rağmen 4 farklı ısı durumuyla fan profili yapabiliyorum PWM fanın elzem olmadığını bu fanları alınca anlamış oldum.
Urunun linki