Kasayı ilk kutudan cıkarttım direk yatağımın uzerine koydum. Odam biraz kucuk olduğu icin geniş acıdan cekemedim fotoğrafları. Onceden bunu belirteyim.
Fotoğraf ta biraz tombul gozukebilir.
Kasanın on kısmının gercekten cok sadece ve bir o kadar agresif bir goruntusu var. DVD Rom kısmı surgulu kapak gibi bir sistem sayesinde saklanabiliyor. Tek dokunuş ile acılıyor, tek dokunuş ile kapanıyor. O cirkin goruntuyu ortadan kaldırdığı icin benim cok hoşuma gitti. İki yanda gormuş olduğunuz cıkıntılar ise hava ızgaraları. On fanlar ve kapaklarda ki 80 mm olan fanlar havayı bu kısımlardan alıyor.
Yan kapak ise gayet şık bir şekilde tum ihtişamı ile karşınızda. Yan kapak ise gayet sportif bir gorunum sergilemekte. Bahsetmiş olduğum 80 Mm lik fanlar ise Z11 Neo yazısının hemen altında yer alıyor. Molex bağlantı ile bağlanabiliyor.
Arka bolum gormeye alışık olduğumuz cinsten.
Kasanın ust kısmın da ise koruma bandı ile kapalı olan kısım, HDD, telefon koymak uzere yapılmış cok guzel bir alan sunuyor. 2 adet USB 2.0, 2 adet USB 3.0 bağlantısı ve hemen ustunde reset tuşu bolumde yer alıyor.
Mikrofon ve kulaklık girişleri de yine bu ust kısımda konumlandırılmış. Ustunde ki boşluğun hemen altında ise Power tuşu yer alıyor.
Kasaya alttan baktığımız da ise PSU icin filtre kısmı ve alta fan takmamıza olanak sağlayan fan yuvası goze carpıyor. Tabi ki bu alanda da filtre ihmal edilmemiş. Kasada ki filtreler yıkanabilir ozelliğe sahip.
Her iki kapakta da bulunan 80 mm lik fanlar. Ozellikle depolama birimlerini soğutmak icin duşunulmuş.
Kasanın ic hacmi oldukca yeterli. 40 Cm ye kadar olan ekran kartlarını destekliyor. 18 Cm' e kadar olan işlemci soğutucuları da destekliyor. HDD yuvaları cıkartılabiliyor. Ben usttekini boş kalacağı icin soktum.
Sıvı soğutma sistemi kullanacak olanlar icin gercekten cok ideal bir kasa. Ust kısımda bunun icin cok guzel bir boşluk alan duşunulmuş. Tam olarak olcmedim fakat sıvı soğutma takıldığın da tamamen o boşluğun icin de kalacaktır. Boylece anakart ustune sarkma olmayacaktır.
Kasanın ust kısmını soktuk'den sonra. Gercekten cok sağlam bir şekil de oturtulmuş. Acarken epey uğraştım. Bir ara cıkmayacağını bile duşundum.
Kasanın onden iskelet goruntusu. Filtre gercekten muazzam bir şekilde oturuyor yerine. Gayet sağlam ve cok cok ince bir petek yapısı var. Toz gecmesi neredeyse imkansız.
İlk başta koyacağım şeyi en sona koydum.
Biraz da sizlere fikir olması acısından montaj fotoğrafları ekliyorum.
Kablo yonetimini cok başarılı buldum. Siz de benim gibi kablo bağı ile montaj yaparsanız, cok derli toplu bir goruntuye sahip olursunuz.
En uzun ekran kartların dan birine sahibim. Cok rahat bir şekilde montajını yaptım.
Montaj bitti tum fanların calıştığına emin olmak icin acık bir şekilde calıştırdım sistemi .
Boyutu acısından fikir vermesi icin ekliyorum bu fotoğrafı. Monitorum 23'' dir.
Mutlu olsun.
Montaj sonrası boşta ki sıcaklık değerlerim.
Hava sirkulasyonu gercekten cok guzel kasanın. Onceki kasam da işlemci boşta 35-36 derece idi. Gormuş olduğunuz uzere CPU 30 dereceye duştu. Ekran kartı 33 derece idi şimdi 29 derece oldu.
Kısa bir ozet gecmek gerekirse. Kasanın metal bileşenleri, plastik bileşenleri gayet şık ve kaliteli. Gercekten cok kaliteli buldum. 235 Turk Lirasına HepsiBurada'dan aldım. Kasa sağlam bir bicimde elime ulaştı.
Kasanın fanları ile bilgilendirme yapayım.
Kasa uzerinde bir adet onde mavi ledli molex bağlantılı 12 Cm lik fan.
Arka bir adet egsoz ledsiz 12 Cm PWM bağlantılı fan.
Ustte bir adet 12 Cm mavi ledli PWM bağlantılı fan.
Yan kapaklarda ise birer adet 8 Cm molex bağlantılı fan geliyor. Uzerinde gelen fanlar gayet sessiz calışmak da. Ben kendi fanlarımı da taktım.
Akşam işten gelir gelmez montaja başladığım icin yoruldum. Atladığım yerler olabilir. Her turlu sorunuza bilgim dahilin de cevap verebilirim.
Artıları;
Gayet şık ve sportif tasarım.
Ses yalıtımı bulunmamasına rağmen gercekten cok sessiz.
Bu soyleyeceğim de iddalıyım. Bence bu fiyata bundan iyisi alınamaz.
Kablo yonetimi cok iyi.
Bol bol fan takabileceğiniz yerler mevcut. Toplam 8 Adet takılabiliyor.
Depolama birimleri icin duşunulen kapaklarda ki fanlar cok iyi duşunulmuş.
Hava sirkulasyonu gayet başarılı.
Sıvı soğutma sistemleri icin ideal.
Ayaklar da titreşimi ve sesi onlemesi icin kaymaz kaucuk kaplı.
Kullanılan malzeme gercekten kaliteli.
Kolay montaj.
Eksileri
Bir tek ust tarafta bulunan mazgalların kapanıp acılamaması. Kapanıp acılır gibi duruyor ama cok sert. Kırarım diye cok zorlamadım.
Başka da eksik bir yanını şimdilik goremedim.
Soylediğim gibi cok yorgunum ve incelemeyi bekleyen arkadaşlar olduğu icin bugune sıkıştırdım. Yazım hatalarım oldu ise ve atladığım noktalar oldu ise hatırlatmanız veya sormanız yeterlidir. İyi sosyaller diliyorum. Saygılar.
Not: Etiketlenmek isteyen arkadaşlar etiketlenmiştir.
@CurledFlipper72 , @m.harun1638 , @HALIMBerkAkturk , @hitokiri Battousai , @resul Arıgun