Sizlere yeni aldığım Acer V Nitro 17 (VN7-791G-57BP ) incelemesini yapacağım.
Ozellikleri
İntel Core i5 4210h 2.9 ghz turbo boost ile 3,5 ghz 8 GB DDR3 1600 mhz Ram 2 GB GTX 860m 128 bit GDDR5 (Maxwell Mimarisine Sahip) 1 TB WD Blue 5400 rpm HDD 17.3" Full HD (1920x1080) IPS Panel 8x DVD writer Bilgisayarın iyi yanları ve kotu yanlarını maddeler halinde yazarak sizi daha iyi bilgilendireceğimi duşunuyorum.
İyi Yanları
Soğutma sistemi. 2 ayrı fan ile işlemci ve ekran kartı ayrı ayrı soğutuluyor. En yuksek gorduğum sıcaklık değeri de yaklaşık 82 derece. Ekran kalitesi tartışılmaz. Full Hd ve IPS panelde renkler daha canlı. 2 fan olmasına rağmen bilgisayar cok sessiz calışıyor. Klavyesinin basış ve hissiyat olarak cok iyi arkadan ışıklandırması cok hoş gosteriyor İ5 4210h işlemcisi performanslı ve GTX860m ekran kartı ile iyi işler cıkartıyor. Pili yaklaşık 3 saat 45 dakika civarı gidiyor. 17,3" icin bence normal bir değer. Cok ince cok şık. Dokununca kaliteli urun olduğunu anlıyorsunuz Gelelim kotu yanlarına
Mutlaka boyle bir bilgisayara SSD şart 5400 rpm HDD ile bu bilgisayar dizginleniyor. 3 seceneğiniz var bu konuda 1. si M2msata ssd portu mevcut. Bilgisayarın icini acıp takabilirsiniz. 2. si SSD alıp HDD ile değiştirebilirsiniz 3. su ise DVD surucusunu kaldırıp bir aparat ile SSD yi oraya yerleştirmek. Yanlız DVD surucusune yerleştirirseniz SSD hızınızın azalacağını unutmayın Wireless sorunu. Bu bilgisayarın kronik sorunu nedir derseniz wireless sorunu derdim. Dual band bir wifi adaptoru kullanmasına rağmen vasat bir wifi cekim gucu ile karşılaşıyorsunuz. Mutlaka harici Wifi adaptoru oneririm. Touchpad ile işlem yapmak cidden olanaksız. Mutlaka mouse kullanmalısınız. Yoksa kanser eder. SD kart yuvası kapağı cok ilginc. Basıp tık edip gelmesini bekliyorsunuz ama yok. tutup elinizle cekmeniz gerekiyor. Muthiş bir derecede parmak izi tutuyor. Gozluk bezleri (mikrofiber) bez ile surekli temizliyorum. Bazı serilerinde ışık sızması problemi mevcut. Bende de mevcut yanlız pek gozume gozukmuyor. Şarj adaptoru kocaman birşey Kasa plastik . Gerci metal kasa 17" olsa kac kg olurdu bilemedim. 2 tane USB 2.0 2 tane USB 3.0 girişi var. Daha fazla olabilirdi. Kısacası şuanlık gozlemlediklerim bu kadar. Oyun testleri yaptıkca buıraya koyarım