Oncelikle merhaba iyi forumlar, bu incelemeyi yapma sebebim klavyeyi alacak olduğumda doğru duzgun bir inceleme bulamamış olmam.
Tabii ki YouTube kanallarında urunun videosunu ceken bazı YouTuber'lar var ancak, XPG reklam verip cektirmiş gibi bir hisse takıldım ve sorularımın tam olarak karşılığını alamadım. O yuzden bu incelemeyi yazıyorum.
Cherry MX Blue Switch'li versiyonunu kullanıyorum klavyenin. Kırmızı Switch'te yazı yazarken surekli yanlış tuşlara bastığım icin bu versiyonunu tercih ettim.

Gelelim klavyeye;

ARTILARI

+ Tamamen Turkce tuş dizilimi var fabrikasyon olarak. Sonradan yapıştırma değil.

+ Kasası, bilek desteği, tuşları sağlam. Kutuyu acar acmaz kaliteli olduğunu ve parasını hak ettiğini anlıyorsunuz.

+ Uzerinde kendini ispatlamış Cherry MX mekanik anahtarlar var. İlk kez Cherry kullanıyorum ama şu ana kadar kullandığım Blue Switch'ler arasında kesinlikle en beğendiğim Switch markası oldu gerek sesi gerek hissiyatı acısından.

+ Uzerinde ses tekerleği ve tamamen sessize almak icin multimedya tuşları mevcut, kullanışlı.

+ Bilek desteği mıknatıs yardımı ile monte oluyor. Kullanması kolay. Normalde bilek desteği sevmeyen biri olarak cok sevdiğimi soyleyebilirim.

+ Klavyenin ayakları kaymaz ve sağlam. Masaya guzel oturuyor. Sağlam oturmasına rağmen klavye oyle cok ağır değil yaklaşık 800gr bir ağırlığı var.

+ Uzerinde USB Coğaltıcı mevcut. USB 2.0 destekliyor.

+Fazladan makro tuşu mevcut değil ama her tuşa makro atanabiliyor.

EKSİLERİ

- Işıkları bana yetersiz geldi. Kesinlikle kotu değil. Aşırı ışıklı ortamlarda da kendini gosteriyor ama boyle pavyon misali cok doygun renkleri yok. Daha kaliteli olabilirdi.

- Tuş uzerindeki alt ve ust karakterler, harflerden daha az parlıyor. Daha az şeffaf uretilmiş sebebi bu. RGB ışıklandırması bozuk değil yoksa.

- Klavye yukseltme ayaklarının yuksekliği az geldi. İki kademeli olabilirmiş.

- Bilek desteğinin mıknatısları cok aşırı guclu değil, cok gucsuz de değil. Genel kullanımda sıkıntı yaşamadım ama daha guclu mıknatıs kullanılabilirmiş.

- Klavyenin RGB modları. Kendi uzerinden "FN" kombinasyonu ile ışıklandırma ayarı yapmak neredeyse imkansız. Bazen ışıkları buga giriyor. Klavyeyi sokup tekrar takmak durumunda kalıyorsunuz. Bir diğer problemse yazılım. Diğer maddede değineceğim.

- XPG Prime yazılımı. Kesinlikle stabil bir program değil. Uye girişi yapılmıyor, her acıldığında size hesaba giriş yapmanızı istiyor. Misafir olarak devam etmek zorunda kalıyorsunuz. Kullanıma engel değil ama kesinlikle sinir bozucu. Ayrıca ışıklandırma ayarlarını anlamak biraz zor. Cok yuklenince bozuluyor program. Kullanımda sıkıntı yaşatmıyor ama programın kesinlikle duzeltilmesi lazım.

GENEL YORUM

Yukarıda artılarını ve eksilerini kendimce sıraladım. Genel olarak mukemmele yakın bir klavye bana gore.
Blue Switch kullanmak istemeyenler Speed Silver veya Red Switch tercih edebilirler.
700 TL gibi bir fiyata aldım internet uzerinden. 700 TL'lik rakiplerinde olmayan ozellikleri mevcut. Bana gore tam bir F/P urunu.
Yazılımla ilgili sıkıntı ceken arkadaşlar olmuş. Yazdığım tarihte 1.0.7.0 Firmware kullanıyor klavye.
Problemlerini ustte belirttim. Kullanılabilir genel olarak bir problemi yok.
Tuşlar ilk başlarda bir cınlama yapıyordu ama zamanla gecti internette de soylendiği gibi.
Genel olarak memnunum klavyeden. Alacak arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim.
Sıkıntı yaşayan ya da sorusu olan arkadaşlar yazabilir/sorabilirler. yardımcı olmak isterim.
Umarım sizin icin acıklayıcı olmuştur.

Gorsel