Oncelikle selamlar bu uzun bir yazı olacaktır maddi durumu kotu olup almak isteyenler icin fikir olması acısından ve yanlış bilinen bilgileri duzeltmek adına yazıyorum.

Evet yanlış duymadınız 5 yıldır kullanıyorum bunun 2 yılı oyun oynadığım donemlere denk geldi şarjda iken aralıksız akşama kadar oyun oynadığımı bilirim, 3 yıl ise normal gundelik kullanım şimdi deneyimlere gelelim.

Oncelikle telefon ısınmıyor bu bir gercek orda burda yok alev gibi yok şoyle yok boyle falan ısınmıyor, şarjı hızlı bitiyor falan hayır bitmiyor 4 yıllık batarya bile bana 1 gunu cıkartıyordu yoğun kullanımda, bataryayı değiştirdim yanlış şarj etmem sonucunda ultra bir değişim olmadı ama normal şartlarda 5.30 ekran suresi veriyor, guc tasarrufunda 8 9 saati buluyor, bugun Asphalt 8 testi yaptım Bluetooth kulaklık takılı parlaklık 50de ayarlar ortada 1.30 saat oynadım ve yuzde 20 şarj gitti ısı ise hissedilmeyecek derecedeydi.

Telefon 16.5 cm ve ciddi mana da tuğla gibi birini dovmek icin ideal ciddi mana da kafaya sert vurulsa beyin kanamasına yol acabilir ve telefona hicbir şey olmaz, ekrana gelirsek YouTube'da testini izledim bırakıyor ve hemen kırılıyor ama bende oyle olmadı, ekran da sol ust kısımda yarım oval bir catlak var oda şoyle oluştu, işe gidiyordum saate bakmak icin cıkarırken istemsiz olarak telefona hayvan gibi yere fırlattım nasıl oldu hicbir fikrim yok o darbeye rağmen sadece o catlak oluştu, ekran polarizeli zaten baştan aşşağı catlasa dahi sıkıntısız şekilde kullanabilirsiniz ki ekran 250 TL, ekran fazla guc tuketiyor.

Hızlı şarj konusunda 30 dakikada yuzde 80 oluyor orijinal aparatları ile, şarj soketini 5 kere değiştirdim eğer orijinal kablo kullansaydım değiştirmezdim, şoyle bir olay var cakma sokettenmidir bilmem ama şarjdayken kabloyu ileri oynayınca dokunmatik yavaşlıyor ekranı kapatıp acınca duzeliyor.

Şebeke sorunu o bu şu falan hicbirini yaşamadım, Rize cayelinin Soğukpınar koyunde kimsenin telefonu cekmez iken benim telefonum cekiyordu, 2 tane anten kablosu var.

Tasarım konusunda evet alt ve ust kısım biraz buyuk fakat, buna zaten alışıyorsunuz, rahatsız edici değil.

Kamera konusunda 4 yıl aradan sonra şunu farkettim ustun zeka Sony uygulama kodlayan arkadaşlar kamera uygulamasını nasıl kodladıysa telefonun kendi kamera uygulaması kamerayı rezalet otesi gosteriyor, 3. parti uygulama kullandığınız zaman diyeceksiniz ki bu nedir bu nasıl bir kamera en ince detaya kadar cekiyor, goruntu sabitleme yazılım ile olsa da bunun farkını hissetmiyorsunuz video yağ gibi kayıyor.

Oyun konusunda bu telefon kimseyi uzmez fiyatına gore, pubgde oynadım Asphalt 8/9da oynadım, modern combat 5te oynadım ne kasma ne donma ne ısınma yaşamadım.

Ekran geliştirme ozelliği var actığınız zaman farkı gercekten anlıyorsunuz, 2 secenek var goruntu geliştirme ve super canlı mod, super canlı moda aldığınız da farkı anlıyorsunuz goruntu gercekten mukemmel oluyor.

Dış kasa kenarlar aluminyum arka kapak polikarbonat, doğal olarak surtmelerde ciziliyor ben bu konu hakkında yorum yapamam ben hayvan gibi kullandım cunku yeri geldi fırlattım yeri geldi duşurdum, bir keresinde kulağımdan duşup yokuştan aşşağı baya katmıştı ondan sonra arka kapağı saldım, yan kısımlar darbe alınca ice gocuyor o biraz sıkıntılı.

Tuşlara gelirsek ben o kadar uzun kullanmama rağmen basmama,gevşeme gibi olaylara denk gelmedim, kamera tuşu 2 kademeli şekilde calışıyor, cekim kalitesi ve hızını anlamanız icin resim bırakıyorum bu resmi şu şekilde cektim, eve donuyordum dur şu denizi cekiyim dedim telefonu cıkarttım kamera tuşuna basılı tutarak actım basılı tuttum cektim cebe geri attım, resimdeki eleman kim hicbir fikrim yok istesek boyle bir resim cekemeyiz, extra cektiğim resimleride ekliyorum fikir vermesi acısından.

Hoparlor konusunda tek olmasına rağmen sizi asla uzmez, şoyle bir ayarı var sesi fullediğiniz zaman ses bangır bangır cıkarken 1 tık kısınca ideal olarak ses veriyor.

Arayuzu dunyanın en basit arayuzu olabilir asla zorlanmazsınız.

Geliştirici arkadaşlar ve benim gibi yenilik isteyenleri uzecek haberim var cunku bu telefon kendini acmıyor, bootloder kilidini actığınız zaman telefonu kapatıp actığınız da sapık gibi karşınıza "Telefon kilidi acıldı" uyarısı cıkıyor sizde her seferinde bozulduğunu sanıyorsunuz, tek bir insan evladı dahi custom rom yapmamış yapsa da kurulmaz zaten max Kernel kurabilirsiniz onunda surumu duşuk olması gerekiyor, hicbir zaman rootlayamadım hep icimde kaldı o olay.

Diyelim almaya gittiniz şanslısınız ki ayarlarda test uygulaması var tum ozellikleri test edebiliyorsunuz o konuda sorun yaşamazsınız.

Dokunmatik hızına gelirsek ben bunu almaya gittiğimde bir suru telefon test ettim hatta bunla ilgili anım var anlatmazsam icin rahat etmez, evkura gittim iyi hoş eleman geldi tanıtıyor falan sonra birden Alcatel diye bir şey getirdi diyor parmak izi var kamera var evet kamera var dedi en bomba kısmı şu "işlemci onemli değil kamera onemli" bana bu sozu soylediğinde anneme dedim kalk hadi diyip anında uzaklaştım ve yaklaşık 5 yıldır buna guluyorum, her neyse test kısmına gelelim coğu telefonu test ettim klavyede yazı yazma konusunda takılmayan ve yağ gibi akan tek bu olmuştu zaten ondan once baya araştırmıştım o şekilde evlendik karı koca gibiyiz zaten her detayına kadar biliyorum.

İc kısmına gelirsek anakart ust kısımda ustundeki plakalara deymesi icin termal pas koyulmuş(5 yılın ardından bile kurumamış ve hÂl ilk gun ki gibi) orta kısımda batarya en alt kısımda şarj soketi onun ustunde hoparlor var, parca değişim konusunda uzmez tek sorun vidaları cok garip elimdeki hicbir tornavida buna uymadı bende yıldız tornavida ile bastıra bastıra hallediyorum.

Kullanım kısmına gelirsek, sap alttan sol alttan kaydırırsanız klasik ekran kuculuyor boyutunu ve yerini ayarlabiliyorsunuz, tek el kullanım modu altında orta tuşa 2 kere dokunmanız karşılığında bildirim cubuğu iniyor ve kolaylaşıyor, arama geldiğinde sağa sola kaydırı geliyor, kilit ekranı kuculuyor.

On kısımda kamera ortada Sony yazısı onun yanında sensor ve buyuk bir flash var, fotoğraf ve video konusunda sizi uzmez.

Daha da aklıma gelmedi şu anlık ciddi ciddi alacak varsa sarı almasınlar ben aldım pişmanım telefondan tiksiniyorum satılığa koydum titreşim motoru olmadığı icin ve arka kamera olmadığı icin birde kasa cizik olduğu icin satamıyorum, benden bu kadar sağlıcakla kalın. (Bu yazıyı yazarken sadece yuzde 1 şarjım gitti teşekkurler)

Dosya Ekleri DSC_0085.jpg 321,8 KB · Goruntuleme: 170

DSC_0001.jpg 155,2 KB · Goruntuleme: 159

DSC_0077.jpg 348,6 KB · Goruntuleme: 154

DSC_0023.jpg 290,8 KB · Goruntuleme: 156

DSC_0022.jpg 272,9 KB · Goruntuleme: 167