Bugun sizlere Newegg deneyimim hakkında bir yazı yazmak istiyorum.

Oncelikle yeni laptop arayışı icerisinde olan bir muhendislik oğrencisiydim. Bunun yanı sıra oyunlara da ilgim olduğu icin guzel bir Gaming laptop almak istedim. Araştırmaya başlamadan once aklımdaki ilk marka Monster'di. Neredeyse cevremdeki herkesin elinde Monster olması sebebiyle ben de Monster almayı duşunuyordum. Fakat biraz daha araştırınca her ne kadar memnun olan cok olsa da onun yanında bir o kadar da sevmeyen, pişman olduğunu dile getiren kişiler vardı. Kronik bir olu piksel sorunundan bahsediliyordu ve bu benim gozumu korkuttu acıkcası. Tamam, iyi hoş, guzel servisleri varmış fakat bilgisayarı aldıktan sonra direkt servise yollamak istemem yani.

Bunun uzerine Monster'dan vazgecerek yeni bir arayış icerisine girdim. Arkadaşlarımdan birinin bu Newegg sitesini MSI GL75 modeliyle birlikte onermesiyle birlikte tum odagim oraya kaydı. Laptopa baktığım zaman tum ozellikleriyle Turkiye'de satılan laptoplarla kiyaslanamayacak duzeyde olduğunu ve tam aradığım F/P urunu olduğunu duşundum, cunku araştırdığım kadarıyla daha iyisi yok gibi gozukuyordu. Laptopu araştırmaya devam ederken karsima aklımdaki neredeyse tum soruları silen ve her konuda yardımcı olan Saitcan Guneri'nin videosu cıktı. Bu videonun uzerine sipariş vermeye karar verdim. Videoda veya yorumlarinda bahsediliyordu, banka kartının kabul edilmedigi ve illa kredi kartı olması gerektiği fakat banka karti dışında bir şansım olmadığı icin mecburen banka kartını kullanmak/denemek zorunda kaldım. Vee kabul etmedi tabii ki, bunun uzerine muşteri hizmetlerini aradım ve neden boyle bir şey olduğunu sordum. Bana soyledikleri şey gunluk bir limitin olduğuydu. Yukseltmek istediğimi soylesem de maksimum 10K'ya kadar yukseltme yapabildiklerini, daha fazla cıkma şansının olmadığını soylediler.

Babama konuyu acacaktim fakat hic sıcak bakmayacagini duşunduğum icin babama soylemek yerine Bitpay uzerinden Bitcoin ile odemeye karar verdim. Bitpay sistemini ve komisyon miktarlarını gorunce bundan da mecburen vazgectim. Sizlere de onermem acıkcası bu odeme yontemini cunku her yeri komisyon dolu gonderim yaparken, cekerken, oderken... Hala iceride 20 dolarım var ve cekemiyorum maalesef.

Her neyse mecbur babamın kartına kaldım ve konuyu detaylı bir şekilde acıkladım. İlk baş beklediğim tepkiyi aldım, red yedim fakat pes etmeden ısrar etmeye devam edince ikna oldu. Zor oldu ama ikna etmeyi başardım. Urunun sayfasına geldim siparişimi verdim ve yaklaşık 3 gun icerisinde urun UPS Kargo ile Turkiye'ye geldi.

Asıl korktuğum, telaslandigim yere gelmişti yani gumruğe. Beklemeye başladım, ne olacak nasıl bir yol izleyecek ya gecemezse gibi telaşlar yaşiyordum. O sıra telefonum caldı ve benden T.C. Kimlik numarası istediler. Ben de babamın kimlik numarasını verdim cunku sonuc olarak fatura babamın adına kesilmis, odemeyi de o yapmıştı. Teşekkur edip kapattıktan sonra 2-3 saat icinde bir SMS geldi. UPS'ten gumruk icin doldurulması gereken bir form linki. Bunu da yine aynı şekil babamın bilgileriyle doldurarak ve cıktısını alıp babama imzalatarak gonderdim. Gonderdikten sonra 1-2 saat icerisinde sıkıntısız bir şekilde gumrukten gecerek İstanbul şubeye ve oradan da bana gonderildi. Guzel ve başarılı bir deneyim yaşamanin yani sıra guzel de bir urun aldığımı duşunuyorum.

Bu yazıyı da benim gibi olan kişiler icin yazmak istedim. Aklınıza takılabilecek her soruya burada cevap bulabileceğinizi duşunuyorum. Burada bulamadiysaniz Saitcan Guneri'in videosuna ve yorumlara bakabilirsiniz.