Merhabalar! Bugun yaklaşık 5 aydır kullandığım SteelSeries Rival 3'un incelemesini yapacağım ve kullanıcı deneyimlerimden bahsedeceğim. Oncelikle bu benim ilk incelemem, bir eksik veya hatamı gorurseniz belirtmekten cekinmeyin .

Oncelikle urunu 2020 Kasım ayında 300 lira civarına Hepsiburada uzerinden satın aldım. Birkac gunde elime ulaştı, kargo konusunda sorun yaşamadım. Yavaşca mouse'a gecmek istiyorum.

Kutu iceriği:
Surprizbozan: Kutu iceriği

Guzel paketlenmişti. Kutunun icinden yalnızca mouse ve kullanım kılavuzu cıkıyor. Bir sticker olmasını isterdim ama cok muhim değil. Kutu gayet minimalist ve şık bir tasarıma sahip. Kullanma kılavuzu bildiğimiz kullanma kılavuzu zaten, acmaya bile gerek duymadım.

İlk izlenim:
Surprizbozan: İlk izlenim

Surprizbozan: Orijinal sitesindeki fotoğraflar

Gamepower Phoenix'ten gectiğim icin Rival 3 bana cok daha ergonomik, rahat ve hafif geldi. Işıklar fotoğrafta parlıyor fakat gercekte oyle değil, hoş bir ışıklandırmaya sahip. Yuzeyinin kesici veya sivri şeylerle temas etmediği surece soyulacağını duşunmuyorum. Benim faremde SteelSeries logosunun sağ tarafında kucucuk bir soyulma var, yuzeyine anahtarlık duşurduğum icin oldu. Dikkatli davranırsanız bir sorun olacağını duşunmuyorum.

Detaylı ozellikler:

Boyut ve ergonomi:

Surprizbozan: Boyutlar

Elimin uzunluğu 15 cm, fareyi tamamen kavrayarak Fingertip şeklinde tutuyorum. Elime rahat bir şekilde oturduğunu soyleyebilirim. Ayrıca 77 g bir ağırlığa sahip.

Sensor:

Rival 3, SteelSeries TrueMove Core sensorunu barındırıyor. Bu sensor 300 IPS ve 35G hızlanma değerlerine sahip. Kullandığım mouse padde gayet rahat, yağ gibi kayıyor.

Surprizbozan: Mouse pad modelim
Preo My Game Gmp01 Oyuncu Mousepad X3 Diablo Fiyatı ve Ozellikleri Preo My Game Gmp01 Oyuncu Mousepad X3 Diablo fiyatı, modelleri ve teknik ozellikleri Teknosa'da. Preo My Game Gmp01 Oyuncu Mousepad X3 Diablo en uygun fiyatlarla Teknosa'dan alınır.
www.teknosa.com

Kablo:

Surprizbozan: Kablo

1.8 metre, kaucuk kaplama bir kablo kullanmışlar. Orgu olmasını isterdim acıkcası. Sanırsam orgu kablo takılma sorunlarına yol acabilir diye orgu kullanmamışlar, ben beğenemesem de kablosu gayet guzel. Aşırı derecede hor kullanan biri değilseniz sorun cıkarmaz.

Diğer detaylar:

Siyah mat kaplama, ABS plastik, sağ ele uygun ergonomik tasarım, 2 adet makro tuşu, 60 milyon tıklama omrune sahip SteelSeries mekanik switchler, 77g ağırlık, 3 bolgeli kontrol edilebilir RGB.

SteelSeries Engine 3:

Mouse'u takar takmaz Engine 3 yazılımını algılıyor, direk kurulum yapabiliyorsunuz.

Yukarıdaki gibi sade ve şık bir arayuze sahip.

Configurations kısmından yeni konfigurasyonlar oluşturabiliyorsunuz. Her profile kendi ayarlarınızı atayabiliyorsunuz. Dilerseniz herhangi bir uygulama acılırken mouse'un o profile geciş yapmasını sağlayabiliyorsunuz.

Makrolar kısmında dilediğiniz tuşa dilediğiniz makroyu atayabiliyorsunuz. Ben cok karışık olduğu icin bu ayarları kullanma gereği duymadım, siz kendinize gore bu ayarları ozelleştirebilirsiniz.

Bu bolumden dilediğiniz gibi CPI ayarı yapabiliyorsunuz, 700 CPI benim icin ideal olduğu icin 700 CPI kullanıyorum.

Acceleration hızlanma, Deceleration ise yavaşlama ayarı olarak geciyor. FPS oyunu oynamadığım icin onlara elleme gereği duymadım, kendi oynadığınız oyunlara ve kullanımınıza gore ozelleştirmeler yapabilirsiniz.

Angle Snapping ayarı mouse'yi dik olarak hareket ettirmeye yardımcı oluyor. Orneğin Paint'te bir cizgi cekerken eliniz titriyorsa o ayar sayesinde dumduz cizgi cekebiliyorsunuz. Gunluk kullanımda veya oyunlarda kullanılmaz fakat tasarım programlarında kullanmak icin gayet iyi bir ozellik.

Polling Rate mouse'un gecikme değerini azaltıyor, ne kadar yuksek o kadar iyi.

Illumunation kısmından mouse'unuza dilediğiniz gibi renk ayarları yapabiliyorsunuz. 3 bolgeli aydınlatmaya sahip olduğu icin her bolgeye farklı bir renk veya efekt atayabiliyorsunuz. Ben ColorShift efektini beğendiğim icin 3 bolgede de bu efekti kullanıyorum.

Lift of distance (LOD) sorunu:

Mouse'u mouse pad uzerinden kaldırınca direk algılamaması gerekirken algılamaya devam ediyor. Yaklaşık yarım santimetre yuksekten algılıyor, ondan sonra kesiliyor. Benim icin buyuk bir sorun değil fakat FPS oyuncularını rahatsız edebilir, "flick" denen vuruşlarda canınızı sıkabilir.

Şu konuda daha detaylı anlatılmış, goz atmak isterseniz:

Steelseries Rival 3 LOD (Lift-off-distance) sorunu.. Merhaba oncelikle, 10 gun kadar once SS Rival 3 siparişi verdim ve SS'nin kendi mausepadiyle birlikte genel olarak kullanımından memnunum ancak benim icin onemli olabilecek bir ozelliğin olmadığını yeni fark ettim. Sanırım farenin hassasiyet algılama mesafesini ayarlayamıyorum. Bu ozelliğe LOD...
forum.donanimarsivi.com

Cozumu olarak şu konuda sensorun yarısına elektrik bandı yapıştırmışlar, ne kadar sağlıklı bir cozum bilemem:

Cozuldu: Steelseries Rival 3 LOD (Lift Off Distance) Sorunu Merhaba arkadaşlar ben birkac gun once Rival 3 mouse aldım falat lod değeri cok fazlaydı ve ben de bunu duzeltmek icin cok araştırma yaptım en sonunda bant yontemi diye bir şey buldum. Şimdi sizin fareniz cok havadayken de hareket ediyorsa sensor kısmında bir yuvarlak var delik gibi ona...
www.technopat.net

Ozet:

Mouse'u gercekten beğendim, Avago 3050'den gecince level atlamış gibi hissettim. Elime tam olarak oturuyor, kucuk eller icin ideal bir mouse diyebilirim. Yazılımı uzerinden neredeyse her şeyini kontrol edebiliyoruz, o da bir artısı. 60 milyon tıklama omrune sahip, gayet uzun omurlu bir mouse. Kesinlikle oneriyorum.

Artıları:

-Kucuk eller icin rahat ve ergonomik tasarım.
-StelSeries Engine ile tamamen ozelleştirilebilir olması.
-Uzun omurlu switchler.
-Hafif.
-İndirimlerde fiyatı cok uygun.

Eksileri:

-LOD sorunu.
-İndirim yokken fiyatını hak etmiyor.
-Malzeme kalitesi.

Amazon'da genelde 270 lira civarına duşunuyor, o fiyata kesinlikle alınır. Ama 350 TL gibi bir fiyata alınmasını onermiyorum, aynı fiyata daha iyi fareler bulunabilir.

SteelSeries Rival 3 RGB Kablolu Optik Oyuncu Mouse Fiyatları, Ozellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakce SteelSeries Rival 3 RGB Kablolu Optik Oyuncu Mouse arıyorsan site site dolaşma! Akakce'de piyasadaki tum fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
www.akakce.com

Evet, incelemenin sonuna geldik. Bu incelemeyi hazırlamama yardımcı olarak @samotne Ciasteczka ve @the Executioner 'e cok teşekkur ederim. Başta belirttiğim gibi, ilk incelemem olduğu icin eksiklerim veya hatalarım olabilir. Belirtirseniz cok memnun olurum. Bu mouse'u duşunen arkadaşlar konu altına yazabilir, hepsini cevaplamaya calışacağım. Kendinize iyi bakın!

Surprizbozan: Kaynak
Rıval 3 The Rival 3 was made using the same cutting-edge technology as our pro line of gaming products, including brilliant Prism lighting, a new performance-focused sensor, and unreal levels of durability.
tr.steelseries.com