Huaewi'nin son cıkardığı laptop Huawei Matebook D16 bizlere, AMD Ryzen 5 4600h 3GHz'li bir işlemci, DDR4 16 GB buyukluğunde bir RAM sunuyor. RAM kapasitesi ve işlemciye bakılırsa gunluk kullanım icin gayet guzel bir sistem ki, ufak caplı oyunları da gayet guzel bir şekilde oynatacağını duşunuyorum.

Beraberinde sistemimizin sahip olduğu 512 GB SSD kapasitesi ise cok guzel bir ozellik. Ek olarak sistemin bize sunduğu Full HD, IPS 1920x1080 cozunurluğunde, 16.1 inch buyukluğunde ekran ise gunluk kullanıma, dizi film izlemeye cok uygun bir şekilde dizayn edilmiş renkleri cok canlı şekilde sunacağını duşunuyorum.

YouTube uzerinden izlediğim birkac videoya bakılırsa sistemin beyaz renk ve 3 kademeli klavye aydınlatması bulunuyor. İsteğinize bağlı olarak klavye ışığını kapatabilir, veyahut hafif ışıklı kullanabiliyorsunuz. Bunların aksine parlak bir şekilde kullanım imkanı sağlıyor. Onceki serilerinde de olduğu gibi, parmak izi okuyucusu, klavyeye birleşik kamerası D16 modelinde de mevcut.

Parmak izi okuyucusu mukemmel bir ozellik lakin klavyede bulunan kamera Online goruşmelerde cok zora sokabiliyor, karşınızdaki kişinin yuzune bakarak konuşmak icin karşınızdakinin yuzune değil, klavyenize bakmanız gerekiyor ağırlığa gelecek olursak 1700 gram ağırlığı bulunuyor. Bol seyahat eden bireyler icin taşımaya oldukca uygun. Son olarak sistem elinize Windows 10 Home işletim sistemiyle ulaşıyor.

Huawei Matebook D16'nın 16 GB RAM ve 512 GB SSD'li modeli ortalama 8.500 TL. Şahsen almayı duşunuyorum. Siz bu sistem hakkında ne duşunuyorsunuz? Sizce almaya değer mi?