Bu cihazı pandemi başlangıcında virus ve bakterileri de havadan temizler duşuncesiyle aldım. N11.com sitesinden indirim yakalayıp 800 TL'ye almıştım. Şu an fiyatı daha yuksek ama performans hakkında goruşlerimi okuyunca parasını hak ediyor diyebilirsiniz.
Oncelikle filtrelerinden bahsetmek istiyorum. 3 4 ceşit farklı amaclara hizmet eden filtreleri mevcut. Virus ve bakterilerde etkili olanı da var, sigara dumanına ve kotu mutfak kokularına etkili olanı da var. Kendi iceriğinden gri filtre yani sigara dumanı icin olan filtre ile geliyor. Virus ve bakterilere etkili olmadığını oğrendim dolayısıyla pandemi icin almış olmam bir şey ifade etmedi. Evimizde balkon harici sigara icilmiyor bu yuzden 1 2 ay kadar heveslik calıştırdım ve filtre suresi bitmemesi icin rafa kaldırdım. Bu arada filtrelerin 3-6 aylık sureleri var. Gunluk olarak size ne kadar sure kaldığını ekranında yazarak bildiriyor (yuzdeli bicimde). Evde sigara icenler icin cok ideal ama sigara icmeyip benim gibi bakteri virus temizlesin diye alacaksanız ona uygun filtre almalısınız. Fiyatları biraz pahalı gri filtreye gore.
İş yerinde ofisimde kullanım koşullarından bahsedeyim. 4 kişi bir odada calışıyoruz. Oda geniş fakat ben dışımda diğer 3 kişi pufur pufur sigara tuketmekte. Kapalı ortam, kokuyu siz tahmin edin, pasif iciciliği siz tahmin edin. Daha sonra aklıma rafa kaldırdığım bu urun geldi. Once getirmeyeyim orada bunu hor kullanırız diye kıyamadım ama sonraları işten cıktığımda ki o leş sigara kokusu( saca ve kıyafetlere sinen ) yuzunden illallah ettim ve ofise getirdim.
Koku alma menzili yetrrince geniş. 15-20 m ic ortam, oda hatta pencere acıksa dışarıdan gelen kotu koku dumanını bile algılayabiliyor. Nomal değerleri 1 ile 30 arasında iken ortamda sigara icildiğinde 500'e kadar cıktığını gordum. Sigara yaktığınız andan itibaren 3 5 saniye sonra dumanı algılıyor ve otomatik modda ise duman yoğunluğuna gore fan hızını artırıyor. 1 dal sigarayı ortalama 2 3 dakika icerisinde ortamdan temizliyor. İnanın ne uzerinize sinen koku kalıyor ne de pasif iciciliğin negatif etkileri. Tabi sıfıra anında indiremese de o hic olmadığı donemlere kıyasla %80 daha temiz hissettiriyor.
Farklı modlara sahip, 3 kademe sabit hız desteği, uyku zamanı modu, sağlık modu (3. kademe ile aynı hızda fan donuşu) ve oto modu var. Ben oto modunda tutuyorum. Algıladığı zaman hızlı donuyor temizlenmeye başladığı zaman kademeli olarak duşuruyor. Hızlı modlarında sesi bayağı artıyor. Normal modlarda calıştığını hissetmiyorsunuz bile. Astım hastaları icin fikrim yok. Gece uyuduğum odada oto modda tuttum haftalarca, herhangi bir değişik uyanış yaşamadım.
Kısacası sigaralı ve zararlı dumanlı ortamlarda kesinlikle bir kahraman. Virus ve bakteriler veya mutfak kokuları icin farklı filtreler almalısınız. Prize takılarak calışıyor, priz olmadan imkansız. Bunun dışında anlatılacak pek bir ozelliği yok. Sade ve cok şık. Boyutları koşe bucak yerleştirmeye musait. Wi-Fi bağlantısı ile dunyanın neresinde olursanız olun evin anlık ısısını, nemini ve kirlilik durumunu Mi programı ile kontrol edebilir ayrıca uzaktan acıp kapatabilirsiniz. Ayrıca zamanlaması var. Şu saatte acılsın şu saatte kapansın ozelliği mevcut. Ekranı dokunmatik ve filtre değişmesi cok basittir. Filtreyi 1 kez cıkarttım ve dıştan tozlandığını icten ise tertemiz kaldığını gordum. Dış tozlarını elektrik supurgesi ile cekerek temizledim.