Satın alma ve diğer fiyat bilgileri konunun altındadır.
Kullanılan urun 10 gramlık modeli, MTG10'dur. Urunun 5 gramlık modeli de mevcut.
Başlamadan once, daha onceki bir konuda belirttiğim uzere 1 aylık testin pek verimli olacağını duşunmemiştim. O yuzden konuyu ileride de guncelleyeceğim.
Direkt olarak merak ettiğiniz ozellikler veya başlıklar icin sıralama:
1- Neden Snowman MTG?
2- Sıcaklık Değerleri ve Dayanıklılık
İşlemci Testi Ekran Kartı Testi 3- Dayanıklılık
4- Fiyat ve Kargo
Fiyat Kargo 5- Değerlendirme ve Kapanış
Değerlendirme Kapanış
1) Neden Snowman MTG?
Yakın fiyat bandında diğer rakiplerine gore olan yuksek W/mK değeri yuzunden aldım. Benim de ilk başta almaya cekindiğim bir macundu. Asıl alma sebebim, bu macunun ne kadar dayanabileceği uzerine bir test yapma niyetim. @tolga Samet 'in de onerileri uzerine macunu sipariş verdim. Yaklaşık 1 ay icinde elime ulaştı.
2) Sıcaklık Değerleri ve Dayanıklılık
2-1) İşlemci Testleri
Urun ekran kartı uzerinde 1 aydan biraz fazladır surulu. (11 Şubat 2021'den beri) İşlemci icinse yaklaşık 1 ay suruluydu.
Kullanılan kasa: Ranker Cygnus V2. Fanları, uzerinde gelen ARGB fanlar. Teknik ozelliklerini konu altında gorebilirsiniz.
Kullanılan işlemci ve soğutucu: Xeon E5450 ve Snowman X4.
Not: İşlemci testlerinde Prime95 kullanılmıştır. Small FFT's ayarı acıktır. AIDA64 testi de yapmıştım ancak onun ekran goruntuleri elimde bulunmuyor maalesef.
Surprizbozan: Bonus: Anakart sıcaklığı
Sonuclar beni fazlasıyla tatmin etti acıkcası işlemci tarafında. Beklediğimden cok daha iyi performans verdi bu macun. 14.3 Wm/K değerinden bu beklenirdi tabii. Ancak kasanın da onemli bir etken olduğunu duşunuyorum. 75-90 CFM arasında kasa fanı kullanırsaydım, bu değer 40-41 dereceye sabitlenebilirdi.
2-2) Ekran Kartı Testleri
Yukarıda belirttiğim tarihten, şu anki tarihe kadar macun suruludur. Yapılan test: UniEngine Superposition Benchmark. FurMark'ta yapılmıştı ancak elimde en son yapılan testin goruntuleri bulunmuyor, yazı olarak not etmişim. Verilerinin doğru olmayacağını duşunduğum icin paylaşmıyorum ne yazık ki.
Kart: Tek fan, MSI RX460. (RX560 vBIOS'lu, rehberi mevcut.)
Ekran kartının fanı zorunlu olarak değiştiği icin, sisteme yanlış raporlanması sonucu veya HWInfo'daki gariplikler yuzunden fan hızı o kadar algılanıyor.
Ekran kartı sonucları fena değil acıkcası. Aluminyum bir blok ve tek fana gore guzel değerler. Kartta UV olduğunu da ayrıca belirteyim. Ek guc girişi bulunmadığı icin, RX560 gucu cekmeye calışınca siyah ekrana duşuyor kart.
3) Dayanıklılık
18 Mart tarihinde cekilen goruntu:
Bence bu, cevrede pek bilinmeyen ve almaya cesaret edemeyen kişiler icin cok guzel bir ornek olur. 14.3 W/mK değerinde ve Cinli bir macuna gore hemen kurumaması, onu guzel bir alternatif yapıyor. Hele ki cokca onerilen MX4'e karşı.
Kısa ve oz, bu macunu duşunen varsa tereddut etmeden alabilir. Yaklaşık 1.5 aylık bir test sonucundan bahsediyoruz tabii ki. Ancak yine de performansının 1 ay gibi bir surede duşmemiş olması ona artı bir ozellik katıyor.
Macun, guncel olarak ekran kartında surulu. İşlemcideyse 5 gundur ZF-12 surulu.
Cıkan dedikodulara gore cabuk kuruyormuş, oğreneceğiz artık
Yarım saatlik ZF-12 sonucu.
4) Fiyat ve Kargo
4-1) Fiyat
Urun Turkiye'de satılmıyor gorebildiğim kadarıyla. Ben de Aliexpress uzerinden almıştım. Aldığım link. Fiyat olarak Aliexpress 9.16 dolar (kargo dahil) gosteriyor ancak ekran kartı fanıyla birlikte aldığım icin sepette kupon indirimi uygulamıştım. Fan ve macun toplamda 65 TL'ye denk gelmişti.
9.16 doları guncel kurla carpınca 70-80 TL'ye denk geliyor. Buna ek olarak 16 lira da vergi kesildi.
Duz hesap, 100 TL'ye bu macunu alırsanız pişman olacağınızı duşunmuyorum. Urunun 5 gramlık versiyonları da mevcut. Ben, almışken fazladan olsun diye 10 gramlık aldım.
4-2) Kargo
SunYou ile 25 gunde elime ulaştı. Aliexpress'in anlam veremediğim yeni takip metodları yuzunden kargoyu tam anlamıyla takip edememiştim. Kargo poşetinde gelen kod tamamen takip edilirken, Aliexpress'te girilen kargo numarası eksik takip ediliyordu.
5) Değerlendirme
Almayı aklınızdan bir kez bile gecirdiyseniz alabileceğiniz bir urun. Her şey dahil 100 TL (kuponsuz) civarına alabileceğiniz diğer macunlar; Thermal Grizzly Kryonaut, MasterGel Pro olunca, bence bu macunlara karşı gram, fiyat ve ısı iletkenlik değeri farkı baz alındığında tercih edebileceğiniz bir urun. Dediğim gibi 5 gramlık modelini kuponla cok daha ucuza getirebilirsiniz. 10 gramlık modelini 60 TL'ye alırsanız, ust duzey performansı duşuk fiyata almış olursunuz.
6) Teknik Ozellikler ve Kapanış
6-1) Teknik Ozellikler
Kasa fanlarının teknik ozellikleri
Herhangi bir ayarlama yapılmamaktadır ve fan hızları sabittir.
Fan Hızı: 1200RPM±10%
CFM Değeri: 36CFM±10%
Hava Basıncı: 1.1mmH2O ± 10%
Gurultu Seviyesi: 23.2dBA
Fan Motoru: 24 mm
Kasa icin detaylı bilgi: Ranker Cygnus v2 Siyah Tempered Glass ARGB USB 3.0 ATX Mid Tower Gaming Kasa
Snowman X4 teknik ozellikleri
2 adet 9 CM 2000RPM fan.
CFM Değeri: 48 CFM
Gurultu Seviyesi: 18 dB
İşlemci soğutucusunun satın alma bağlantısı: Snowman X4.
Snowman X4 incelemesi: Snowman X4 Rainbow incelemesi
Kasa icin satın alma bağlantısı: Ranker Cygnus V2.
Kasanın inceleme konusu ve teknik ozellikleri icin: Ranker Cygnus V2 ARGB kasa incelemesi
6-2) Kapanış
Birkac aydan once bu yazıyı yazmak istemezdim acıkcası. ZF-12 elime ulaşınca pek bekletmek istemedim. Ekran kartında macun surulu, zaman zaman genel olarak guncellemeler yapacağım.
İnceleme icin farklı urunleri istiyorsanız belirtmeniz yeterli. Ek olarak, Thermal Grizzly Kryonaut ile karşılaştırma isteğiniz varsa onu da belirtebilirsiniz.
Surprizbozan: Etiketler @MisakiTaro @ULUNAY @pustiPowerV2 @mithat Berhan @tolga Samet @apaci Atcı @habAR @SepuLtura -ẞ-
Snowman konusunda inceleme yaparsam etiket icin yazarım demiştim. Unuttuğum varsa kusura bakmasın. @ULUNAY macun hakkındaki yorumlarını da ayrıca belirtirsen sevinirim
Okuduğunuz icin teşekkurler.