Arkadaşlar iyi geceler, size gecen pazar VatanBilgisayar'dan topladığım ve Pentium'dan geciş yaptığım ekonomik şu an gozumde tabi Extream bilgisayarım şoyle;

İşlemci: İntel Core İ5 4460. Aklımdaki aslında Pentium G3258'di O.C yapacaktım ama Core serisi olduğu icin, O.C macersına bi ihtimalde olsa kurban gitmemek icin, 4 cekirdeğiyle coklu işlemlerde sıkıntı yaşamamak icin sectim.

Anakart: Asus H81-GAMER. Aslında bunun da yerine MSİ Gaming 5 alacaktım fakat fiyattan dolayı ve Killer E2200 Ethernet hakkıında soylenen asparagasta olabilir iyi olmadığına dair aklımda soru işaret kalmıştı. Online oyun oynayan biri olarak Asus'un da İntel Gigabit Ethernet'i kullanıyorum. Adeta muazzam, tek bir puruz yok net akışında ve oyunda. (Bir Knight Online oyuncusu olarak.)

Bellek: Kingston Hyperx Savage 4GB 1600 MHz. Arkadaşlar belleğiniz Kingston ise hic sıkıntı yok, direk 1600 MHz' yi gordu. Yalnız ilk acılışta bellek slot secti. Tek modul olarak her zaman DIMM A2' ye takılır ama acılmadı PC. Bende diğer slotları denedim acılmadı ta ki DIMM B2' ye takana kadar ve PC acıldı. Sonra tekrar DIMM A2' ye taktım sorunsuz calıştı.

HDD: Kingston Hyperx Fury 120 GB. SSD halihazırda idi tabi Pentium bilgisayarıma hayat veren bu aleti hic ne test ettim ne de aklımda herhangi bir soru işareti kaldı cunku hız hız hız başka da bir şey demiyorum. Buyuk ihtimal tum SSD' lerde aynı hızlardadır. 10 MB eksik fazla bu sizi milisaniyelerle yarış etmenizi sağlıyor zaten. SSD'ye sistem kur gerisini boşver.

Ekran kartı: XFX R5 ezik bir ekran kartı işte. Halihazırda idi bu da. MSI Afterburner ile son ayarlara alıyorum bazen. Tuhaf, guzel işimi goruyor ama kesinlikle upgrade edilecek elim bollaşınca.

Guc Kaynağı: Corsair VS550 %80 Plus'lı. Bu sistemi 3 ile carpsak gucu bana mısın demez oyle soyliyim. 24 pin anakart, 8 pin işlemci kablosu ve SSD takılı sadece. He bi de on fan molexten bağlı.

Kasa: Everest Rampage-75: Cooler Master mı, Corsair mi, derken bunu aldım.
Kasa sizin de hayal ettiğiniz gibi kalitesiz ama bi Zalman Z3 plus' la kesinlikle yarışır diyebilirim. Kasaya sistemi monte ederken zevk aldım gercekten, yan pleksi başarılı, onde beyaz 14 Cm fan var sadece. Hava sirkulasyonu şoyle soyliyim hicbir yerinde egzoz fan yok. Ust ızgarasına şu an elimi koyuyorum, arka egzoz fan ızgarasına da elimi koyuyorum, sistem 5 gundur acık 14 Cm on fanın uflediği hava soğuk bicimde elime vuruyor, kablolamasını cok iyi yaptım resim atıcam.

Giriş te urunleri ve alma nedenlerimi yazdım.
-Uzun oldu ya ne okutturdun bize bu kadar. Diyen arkadaşlardan ozur dilerim.

İşlemci fanını Bios' tan en duşuğe aldım ses olmasın diye, malum stok fan ama şu an ses yok diyebilirim. Gece yatarken acık bırakıyorum, gunduz acık bırakıyorum. Bi 6 ay boyle kullanıcam oyunda pazar yaptığım icin. Bu arada şu an işlemci sıcaklığı şoyle:

1. cekirdek 38 derece
2. cekirde 39 derece
3. cekirdek 38 derece
4. cekirdek 37 derece

Genel sıcaklık 36 derece

İşlemci fanı en duşuk olarak ayarlı 900 ve 1050 RPM arası değişiyor.

İşletim Sistemi: Windown 8.1 Professıonal kurulu UEFİ ile kurdum.
Hız, stabilite tartışılmaz, en yuksek duzeyde. Bilgisayarım 6 saniyede acılıyor, 3 saniyede kapanıyor. Gerisini siz anlayın.

Anakart ile ilgili etherneti olağan ustu, oyundan 5 gundur cıkmıyorum, hala ne kopma ne ağırlaşma vs. bir şeyle karşılaşmadım super.

İşlemci dediğim gibi her ne yaptıysam %60 ın uzerine cıkmadı, tek cekirdek performansı gayet acık.

SSD'yi test etmedim hic ama yuksek değerleri vardır eminim. Resim atacağım en kısa surede.

Son olarak yeni topladığım bu sistemi ben galiba bi 10 sene kullanırım, Windows 8.1 UEFİ' li kurulumu tavsiye ediyorum. Technopat.net' te bulabilirsiniz.

Okuduğunuz icin teşekkur ederim. Herkese iyi forumlar.