Yaklaşık olarak 3 haftadır kullandığım G502 mouse ve G240 mousepad'i inceleyeceğim arkadaşlar. İlk olarak mouse'ın yapısı ve gorunumunu cok sevdim. Ayarlanabilir tuşları ile tam bir oyun canavarı mouse'ı olmuş. Aldığımda ilk dikkatimi ceken mouse ile birlikte gelen ağırlıklardı. Mouse'ın alt tarafını acıp, kendinize gore ağırlaşabiliyor. Ağırlıkların tanesi 3.6 gram. 5 tane bulunmakta.
(Fotoğraf kalitesi biraz kotu arkadaşlar, yuksek secimde cok yer kapladı siteye atamadım.)

Mouse'un 11 adet programlanabilir tuşu bulunmakta. Bunları mouse'un kendi yazılımından ayarlayabiliyoruz.

Oyunlarda ve cizim cizerken en cok baş parmağımın yanındaki tuşları kullanıyorum.

Mouse'un ustundeki ışıkları kendi yazılımından ayarlıyoruz. 3 tane ozel ayarlayabileceğimiz profil sunuyor bize. 6 adete kadar DPI seviyelerini mouse'un ustunde bulunan tuşlarla direk geciş yapabiliyoruz. En cok sevdiğim tuş hemen baş parmağın ustundeki tuş oldu. Bu tuş ile hangi DPI seviyesinde olursanız olun, direk basılı tuturak en yavaşına geciş yapabiliyorsunuz. Orta scroll tuşunu isterseniz surekli donebilecek şekilde tıklamayla değiştirebiliyorsunuz.

Şimdi G240 mousepad'e gelelim. Mouse yumuşak yuzeye sahip. Boyutu orta boylarda, cok rahat hareket ettirebiliyorsunuz.

Mouse'un Artıları:
*11 adet programlanabilir tuş.
*Oyunlarda veya cizim gibi programlarda ayarlanabilir DPI tuşları.
*Oluşturduğunuz profili başka bilgisayarlarda da yazılımına ihtiyac duymadan calıştırması.
*Guzel ışıklandırmalar.
*Kopmamaya gore ozelleştirilmiş kablosu.
*Yazılımının cok iyi ve basit olması.

Mouse'un Eksileri:
*Fiyatının biraz tuzlu olması.
*Işıklarının renginin sadece mavi olması.
*Eliniz terliyorsa cok cabuk terliyor. ( G300'den daha cok terledi elim.)
*Sadece sağlaklara gore yapılmış olması.
*Mousepad kullanmasanız altının plastikleri ciziliyor ve kirleniyor.